Вернуться назад Распечатать

Маца – рецепт

Маца – рецепт
Навіть якщо ви не вживаєте мацу з-за релігійних переконань, хрусткі коржі з елементарних інгредієнтів можуть стати частиною вашої дієти. Домашня маца готується досить швидко і просто в силу того, що тісто для неї не вимагає тривалого часу для настоювання або бродіння. Про всі тонкощі приготування маци в домашніх умовах поговоримо в рецептах далі.

Рецепт єврейської маци


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 1 1/4 ст.;

  • велике яйце;

  • рослинна олія - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Поки температура духової шафи доходить до позначки 180 градусів у нас залишається досить часу, щоб приготувати і розкачати тісто для хліба. Змішуємо борошно з хорошою пучкою солі. Окремо збиваємо яйце з водою і маслом, і вводимо рідину до борошна. Замішуємо тісто, ділимо його навпіл і розгортаємо в великі коржі товщиною близько міліметра. Обережно перекладаємо мацу на покритий пергаментом деко і наколюємо виделкою. Приготування маци в духовці займе 10-12 хвилин, після чого коржі витягаємо, остуджуємо пару годин і лише потім пробуємо.

    Маца з пшеничного та кукурудзяного борошна


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 250 г;

  • кукурудзяна мука - 200 г;

  • вода - 190 мл;

  • масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до максимально можливої температури, на більшості пристроїв це відмітка в 250 градусів. Змішати обидва види борошна разом і вливаємо до сухих інгредієнтів воду з маслом. Замісивши еластичне тісто, ділимо його на 8 частин, кожну тонко розкачуємо і викладаємо на попередньо розігріте деко в духовці. Наколюємо коржі виделкою і посипаємо сіллю, а потім підрум'янюємо в розпеченому духовій шафі.
    За бажанням коржі перед випічкою можна посипати кунжутом, маком або сушеними травами або замінити частину борошна висівками для більшої користі. Мацу з висівок можна запекти і в электровафельнице, останню попередньо розігрівають до 200 градусів і випікати в ній тонко розкатане тісто секунд 20-30.

    Маца з цільнозерновий борошна

    Маца – рецепт

    Інгредієнти:

  • цільнозернові борошно - 2 ст.;

  • вода тепла - 1 ст.


  • Приготування
    Поставивши духовку розігріватися до 230 градусів, приступаємо до замішування тіста. Борошно з'єднуємо з сіллю і заливаємо водою. Замішуємо тісто близько 3 хвилин, ділимо на 3-4 порції і тонко розкачуємо кожну з них. Нарізаємо тісто на порції будь-якої форми і розміру, викладаємо на деко, наколюємо і ставимо готуватися 5-6 хвилин.