Рецепт бурфи
Бурфи - це ніжна молочна солодкість родом з Індії, по текстурі і смаком нагадує дуже щільну вершкову помадку. Знайти цей екзотичний десерт можна без праці будь-якому магазинчику східних солодощів, правда ціна кусається.
Чи То справа домашнє ласощі, яке виходить куди ситніше і, що важливо, дешевше. Як приготувати бурфи самостійно, ми розберемося разом з вами в цій статті.
Інгредієнти:
масло вершкове - 100 г;
цукор - 100 г;
жирні вершки - 115 мл;
молоко сухе - 220 г;
кунжут - для обсипання.
Приготування
Зазвичай класичне вершкове бурфи готують з якісного сухого молока з додаванням жирних вершків (35%) або сметани.
На першому етапі в емальований (головне не тефлонову!) посуд закладаємо шматки вершкового масла і цукор, для смаку за бажанням можна додати ванільний екстракт. Суміш ставимо на вогонь і варимо до однорідності (тобто. повного розчинення цукру). Потім можна додати вершки і знову довести масу до кипіння. Суміш-основу остуджуємо і починаємо додавати сухе молоко: на першому етапі кладемо половину всієї кількості, а далі поступово підсипаємо. Збивання продовжуємо до тих пір, поки маса не стане густою і тягучою.
Після, бурфи розподіляємо рівним шаром в будь-якої ємності, яка вистелена харчовою плівкою і змащеній олією. Десерт застигає в холодильнику протягом мінімум 6 годин, а потім його можна розрізати на порційні шматки, сформувати з кожного кульку і обваляти його в кунжуті. Кунжутне бурфи повторно охолоджуємо і подаємо до столу.
Правильно приготоване бурфи з якісного молока добре тримає форму і не боїться кімнатної температури.
Інгредієнти:
вершкове масло - 100 г;
сметана - 100 г;
цукор - 100 г;
сухе молоко - 250 г;
банани свіжі - 2 шт.;
банани сушені - 100 г;
кокосова стружка - 100 р.
Приготування
Шматочки вершкового масла розтоплюємо на сковороді, додаємо цукор і сметану, тримаємо суміш на вогні до однорідності, не забуваючи помішувати час від часу. Потім сковороду можна зняти з вогню, додати сухе молоко і збити до загусання. Окремо в міксері робимо пюре з 2 стиглих бананів середнього розміру і додаємо до основної суміші для бурфи, туди ж відправляється і нарізані сушені банани. Готові бананові бурфи розливаємо по формах або заливаємо суцільним пластом, а зверху рясно посипаємо кокосовою стружкою, яка не тільки зменшити жирність готового блюда, але і додасть по-справжньому тропічний смак. Десерт буде готовий до вживання після 6-8 годин перебування в холодильнику.
До складу тропічного бурфи можна включати пюре або цукати з будь-яких екзотичних фруктів.
Інгредієнти:
коричневий цукор - 350 г;
масло вершкове - 400 г;
вершки (35%) - 500 мл;
сухе молоко - 800 г;
фісташки.
Приготування
Закладаємо В каструлю вершкове масло і цукор, чекаємо, поки останній повністю розчиниться, і додаємо жирні вершки або сметану, особливі ласуни можуть змішати сметану з парою-трійкою столових ложок вареної згущенки. Готова основа для бурфи повинна мати однорідну консистенцію, без включень цукрових кристалів і за текстурою відповідати карамелі. Потім суміш слід остудити до температури 50-60 градусів або хоча б до тих значень, при яких маса не буде обпалювати пальці. Коли необхідна температура досягнута, засипаємо сухе молоко, вимішуємо майбутні бурфи до однорідності і виливаємо в змащену маслом форму. Поки десерт не встиг застигнути, посипаємо верхівку подрібненими фісташками і ставимо в холодильник на 8-10 годин, а після нарізаємо тонкими скибочками.
Чи То справа домашнє ласощі, яке виходить куди ситніше і, що важливо, дешевше. Як приготувати бурфи самостійно, ми розберемося разом з вами в цій статті.
Класичне бурфи з сухого молока
Інгредієнти:
Приготування
Зазвичай класичне вершкове бурфи готують з якісного сухого молока з додаванням жирних вершків (35%) або сметани.
На першому етапі в емальований (головне не тефлонову!) посуд закладаємо шматки вершкового масла і цукор, для смаку за бажанням можна додати ванільний екстракт. Суміш ставимо на вогонь і варимо до однорідності (тобто. повного розчинення цукру). Потім можна додати вершки і знову довести масу до кипіння. Суміш-основу остуджуємо і починаємо додавати сухе молоко: на першому етапі кладемо половину всієї кількості, а далі поступово підсипаємо. Збивання продовжуємо до тих пір, поки маса не стане густою і тягучою.
Після, бурфи розподіляємо рівним шаром в будь-якої ємності, яка вистелена харчовою плівкою і змащеній олією. Десерт застигає в холодильнику протягом мінімум 6 годин, а потім його можна розрізати на порційні шматки, сформувати з кожного кульку і обваляти його в кунжуті. Кунжутне бурфи повторно охолоджуємо і подаємо до столу.
Правильно приготоване бурфи з якісного молока добре тримає форму і не боїться кімнатної температури.
Бананові бурфи «Райська насолода»
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки вершкового масла розтоплюємо на сковороді, додаємо цукор і сметану, тримаємо суміш на вогні до однорідності, не забуваючи помішувати час від часу. Потім сковороду можна зняти з вогню, додати сухе молоко і збити до загусання. Окремо в міксері робимо пюре з 2 стиглих бананів середнього розміру і додаємо до основної суміші для бурфи, туди ж відправляється і нарізані сушені банани. Готові бананові бурфи розливаємо по формах або заливаємо суцільним пластом, а зверху рясно посипаємо кокосовою стружкою, яка не тільки зменшити жирність готового блюда, але і додасть по-справжньому тропічний смак. Десерт буде готовий до вживання після 6-8 годин перебування в холодильнику.
До складу тропічного бурфи можна включати пюре або цукати з будь-яких екзотичних фруктів.
Карамельне бурфи - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Закладаємо В каструлю вершкове масло і цукор, чекаємо, поки останній повністю розчиниться, і додаємо жирні вершки або сметану, особливі ласуни можуть змішати сметану з парою-трійкою столових ложок вареної згущенки. Готова основа для бурфи повинна мати однорідну консистенцію, без включень цукрових кристалів і за текстурою відповідати карамелі. Потім суміш слід остудити до температури 50-60 градусів або хоча б до тих значень, при яких маса не буде обпалювати пальці. Коли необхідна температура досягнута, засипаємо сухе молоко, вимішуємо майбутні бурфи до однорідності і виливаємо в змащену маслом форму. Поки десерт не встиг застигнути, посипаємо верхівку подрібненими фісташками і ставимо в холодильник на 8-10 годин, а після нарізаємо тонкими скибочками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Банановий кекс - рецепт
Банановий кекс - дуже красива і смачна випічка, яку хочеться їсти знову і знову. Приготувати дане ласощі не складе труднощів навіть недосвідченій
Панір
Сир панір прийшов до нас з Індії, тому тепер ми знаємо секрети приготування цієї смакоти. Причому з радістю готові поділитися з вами. Хочете
Самоси з фруктами - рецепт
Індійські пиріжки - самос - дуже легке і швидке страва, що представляє із себе трикутні пиріжки з тонкого прісного тіста, обсмажені в олії. Начинкою
Сир панір в домашніх умовах
Сир панір - це традиційний індійський сир. Його широко використовують в кулінарії у створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як легко можна
Бурфи з сухого молока - рецепт
Бурфи - це східна солодкість, родом з Індії. Її готують з сухого молока. Давайте розглянемо декілька простих рецептиков створення цієї смакоти.
Кунжутне бурфи
Бурфи - це індійська солодкість, яка готується з сухого молока, кунжуту і цукру. Давайте розберемо кілька рецептів смачного кунжутного бурфи. Читаємо