Бурфи - це ніжна молочна солодкість родом з Індії, по текстурі і смаком нагадує дуже щільну вершкову помадку. Знайти цей екзотичний десерт можна без праці будь-якому магазинчику східних солодощів, правда ціна кусається.
Чи То справа домашнє ласощі, яке виходить куди ситніше і, що важливо, дешевше. Як приготувати бурфи самостійно, ми розберемося разом з вами в цій статті.
Класичне бурфи з сухого молока
Інгредієнти: масло вершкове - 100 г; цукор - 100 г; жирні вершки - 115 мл; молоко сухе - 220 г; кунжут - для обсипання. Приготування Зазвичай класичне вершкове бурфи готують з якісного сухого молока з додаванням жирних вершків (35%) або сметани.
На першому етапі в емальований (головне не тефлонову!) посуд закладаємо шматки вершкового масла і цукор, для смаку за бажанням можна додати ванільний екстракт. Суміш ставимо на вогонь і варимо до однорідності (тобто. повного розчинення цукру). Потім можна додати вершки і знову довести масу до кипіння. Суміш-основу остуджуємо і починаємо додавати сухе молоко: на першому етапі кладемо половину всієї кількості, а далі поступово підсипаємо. Збивання продовжуємо до тих пір, поки маса не стане густою і тягучою.
Після, бурфи розподіляємо рівним шаром в будь-якої ємності, яка вистелена харчовою плівкою і змащеній олією. Десерт застигає в холодильнику протягом мінімум 6 годин, а потім його можна розрізати на порційні шматки, сформувати з кожного кульку і обваляти його в кунжуті. Кунжутне бурфи повторно охолоджуємо і подаємо до столу.
Правильно приготоване бурфи з якісного молока добре тримає форму і не боїться кімнатної температури.
Бананові бурфи «Райська насолода»
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; сметана - 100 г; цукор - 100 г; сухе молоко - 250 г; банани свіжі - 2 шт.; банани сушені - 100 г; кокосова стружка - 100 р. Приготування Шматочки вершкового масла розтоплюємо на сковороді, додаємо цукор і сметану, тримаємо суміш на вогні до однорідності, не забуваючи помішувати час від часу. Потім сковороду можна зняти з вогню, додати сухе молоко і збити до загусання. Окремо в міксері робимо пюре з 2 стиглих бананів середнього розміру і додаємо до основної суміші для бурфи, туди ж відправляється і нарізані сушені банани. Готові бананові бурфи розливаємо по формах або заливаємо суцільним пластом, а зверху рясно посипаємо кокосовою стружкою, яка не тільки зменшити жирність готового блюда, але і додасть по-справжньому тропічний смак. Десерт буде готовий до вживання після 6-8 годин перебування в холодильнику.
До складу тропічного бурфи можна включати пюре або цукати з будь-яких екзотичних фруктів.
Карамельне бурфи - рецепт
Інгредієнти: коричневий цукор - 350 г; масло вершкове - 400 г; вершки (35%) - 500 мл; сухе молоко - 800 г; фісташки. Приготування Закладаємо В каструлю вершкове масло і цукор, чекаємо, поки останній
повністю розчиниться, і додаємо жирні вершки або сметану, особливі ласуни можуть змішати сметану з парою-трійкою столових ложок вареної згущенки. Готова основа для бурфи повинна мати однорідну консистенцію, без включень цукрових кристалів і за текстурою відповідати карамелі. Потім суміш слід остудити до температури 50-60 градусів або хоча б до тих значень, при яких маса не буде обпалювати пальці. Коли необхідна температура досягнута, засипаємо сухе молоко, вимішуємо майбутні бурфи до однорідності і виливаємо в змащену маслом форму. Поки десерт не встиг застигнути, посипаємо верхівку подрібненими фісташками і ставимо в холодильник на 8-10 годин, а після нарізаємо тонкими скибочками.