Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Індійська корж з смаженим насінням - оригінально і смачно

Індійська корж з смаженим насінням - оригінально і смачно

4-01-2015, 18:38
819
Індійська корж з смаженим насінням - оригінально і смачно
Запахи - це, мабуть, перше, що зустріне прибулого мандрівника на індійську землю. А різноманітність продуктів та страв з них, вражає уяву: від солодких фруктових чатні до страв з самим гострим перцем в світі - бхут джолокия.
З давніх часів Індія славиться своїми спеціями і приправами. Можна сказати, що завдяки їм Колумб відкрив Америку, адже він плив до Індії, саме за дорогими в той час спеціями, але трохи заблукав і знайшов новий континент, що теж непогано.
Індійські кухаря дуже вправні в своїй справі, вони створюють не тільки пряні страви на смак, але і дуже корисні для здоров'я. Одні допомагають поліпшити травлення, інші - додають сил і бадьорості, а треті, навпаки, заспокоюють і заспокоюють.
Втім, і прісні страви в Індії їдять з великим задоволенням. Наприклад, рис або різні коржі.
Коржі замінюють в Індії хліб і найчастіше вживаються з різними овочевими соусами. При бажанні можна хлібці приготувати з фаршем з сиру, часнику або з якими-небудь овочами.
За складом і способом приготування тіста коржика поділяються на багато різних видів: з смаженим насінням, чапаті (аналог млинців), наан, пурі, паратха .

Дріжджова індійська корж з смаженим насінням


Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • дріжджі - 40 г;

  • сир - 300 г;

  • молоко - 1 стакан;

  • яйця - 2 шт.;

  • сода - 1 чайна ложка;

  • цукор - 2 чайні ложки;

  • сіль - половина чайної ложки.


  • Приготування
    З'єднуємо сир і молого, перемішуємо і трохи підігріваємо. Розчиняємо в отриманій суміші необхідну кількість дріжджів. Додаємо цукор, ретельно розмішуємо до повного розчинення дріжджів. Опару залишаємо в теплому місці, нехай підійде.
    У глибокому посуді змішуємо борошно, цукор, сіль і соду. Вливаємо суміш з дріжджами, вбиваємо яйця і замішуємо м'яке тісто. Його продовжуємо вимішувати до пружності і еластичності. Відставляємо готове тісто для коржів знову в тепле місце, накривши чистим рушником.
    Піднялося тісто, ділимо кілька частин. Кожен шматочок розгортаємо в корж товщиною з мізинець. Розкачану корж змащуємо рослинним маслом з одного боку і молоком з другої. Кожну частину тіста посипаємо гарбузовим або кунжутним насінням. Випікаємо в духовці, температура повинна бути 200 - 230 градусів, печемо приблизно 7-8 хвилин.
    Коржі по другому рецепту готується з прісного тіста і обсмажують в рослинному маслі. А якщо у вас є можливість придбати індійські продукти, обов'язково купите індійське прояснена і перетопленное рідке масло, яке називається «гі». Змащуєте коржі перед вживанням цим маслом, вони придбають особливий і не повторний смак далекої Індії.

    Індійська корж з смаженим насінням на кефірі


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки;

  • кефір - половина склянки;

  • молоко - чверть склянки;

  • рослинна олія - 1 столова ложка;

  • сода - 1 чайна ложка;

  • сіль на свій смак;

  • олія для обсмажування.


  • Приготування
    В кефірі гасимо соду, доливаємо в суміш молоко. Борошно просіваємо в миску, додаємо скільки потрібно солі, поступово вливаючи кефірно -
    Індійська корж з смаженим насінням - оригінально і смачно
    молочну суміш, замішуємо м'яке тісто. Залишаємо його на деякий час постояти, мінімум на годину півтора, ще краще залишити тісто на ніч.
    Тісто розрізаємо на кілька частин. Потім кожну частину розкачуємо на тонкий млинець, посипаємо подрібненими насінням і обсмажуємо на олії. Також можна ці коржі випікати в духовій шафі, але смажені смачніше.
    На стіл подаємо ще в гарячому вигляді разом зі сметанним або пряним овочевим соусом. Якщо вам більше подобаються м'які коржі. Потримайте їх 2-3 хвилини на пару.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються
    Коржі на розсолі - рецепт
    Коржі на розсолі - рецепт
    Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
    Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
    Чікен масала - це курка, приготована в спеціальних індійських спеціях. Це пікантна і смачне блюдо, без сумніву, сподобається любителям гострої їжі. І
    Індійські коржики - рецепт
    Індійські коржики - рецепт
    Індійські коржики - це смачний і популярний хліб, який можна легко приготувати за нашими простими рецептами. У даній статті ми розберемося, як спекти
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили