Індійський смажений хліб пурі

Подають пурі самостійно, або з каррі, або бахаджи. Рецепт останнього ми розглянемо детальніше.
Рецепт Пурі
Індійські коржики пурі готуються з простої пшеничного борошна, невеликої кількості солі та води. Також у тісто можна додати краплю олії.
Зверніть увагу, що перед обсмажуванням коржі масло необхідно добре розігріти, щоб тісто ввібрало зайвий жир і не стало клеклим.
Інгредієнти:
Приготування
Пшеничне борошно просіваємо в миску гіркою і змішуємо з сіллю. Акуратно замішуємо тісто, поступово додаючи в нього гарячу воду. У підсумку отримуємо досить щільний клубок, який необхідно вимішувати 5-7 хвилин. Тепер основу для пурі можна обгорнути клейонкою і залишити в холодильнику на 30-35 хвилин, щоб клейковина борошна розбухла, і тісто стало м'яким і еластичним.
Готове тісто можна розділити на кульки приблизно однакового розміру, а можна скачати ковбаску і нарізати її порціями. Тепер порції тіста розкачуємо в тоненькі коржі і обсмажуємо у великій кількості олії з обох боків до золотистого кольору. У процесі приготування пурі раздуются і стануть схожі на золотисті кульки.
Готові пурі викладаємо на серветку, щоб позбутися від надлишків жиру, а потім подаємо до столу замість звичного хліба, чи їмо окремо, з чатні , або запиваючи молоком або чаєм.
Пурі бхаджі
Бхаджі - це традиційне індійське блюдо, яке подається до столу виключно з коржиками пурі. Зазвичай бхаджі являє собою жарке з різноманітних овочів, але найбільш популярні варіанти готуються з цибулі, томатів, або картоплі. Рецептом останньої різновиди індійського страви ми з радістю поділимося з вами.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо й варимо в мундирах. М'які бульби очищаємо від шкірки і нарізаємо. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому кумін, гірчицю і чорний маш до тих пір, поки маш не почне темніти.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і закладаємо в сковороду зі спеціями, обсмажуємо до м'якості і додаємо тертий корінь імбиру і чилі.

Тепер страву можна посипати залишками подрібненого коріандру, приправити сіллю і перцем за смаком і подавати до столу з рум'яною коржем пурі, відварним рисом і невеликою кількістю каррі з йогуртом. Блюдо їдять не церемонячись, прямо голими руками, защипивая потрібні інгредієнти коржем і відправляючи прямо в рот.
Спробуйте, вам неодмінно сподобається поєднувати хліб пурі з безліччю страв.
Рекомендуємо добрі рецепти

Самса з листкового тіста
Самса - одне з улюблених узбецьких блюд, яке припало до смаку нашим співвітчизникам. Традиційно самса готується з листкового тіста бараниною, але

Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або

Індійська корж з смаженим насінням - оригінально і смачно
Коржі замінюють в Індії хліб і найчастіше їх подають з овочевими соусами. За складом і способом приготування тіста їх можна розділити на кілька

Молочний коктейль по-індійськи: банановий лассі
Лассі - це, по суті, той же молочний коктейль, тільки приготований з натурального йогурту і фруктів з додаванням індійських спецій. І сьогодні ми з

Індійські коржики - рецепт
Індійські коржики - це смачний і популярний хліб, який можна легко приготувати за нашими простими рецептами. У даній статті ми розберемося, як спекти

Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили