Молочний коктейль по-індійськи: банановий лассі
Якщо ви не уявляєте своє життя без мілк-шийка, то неодмінно спробуйте його менш калорійну версію, прийшла до нас з Індії - банановий лассі. Лассі готується на основі йогурту і, по суті, є прабатьком сучасних молочних коктейлів . На відміну від популярного напою з молока і морозива, лассі готується з натурального йогурту і фруктів, а також присмачується кардамоном, який покращує травлення.
У цій статті ми поділимося з вами рецептами бананового лассі, який можна використовувати в якості бази для напою з додаванням інших фруктів.
Такий напій не тільки гарний спекотний день, але і послужить прекрасною ситної заміною вечері, або доповненням до гострої страви.
Інгредієнти:
йогурт - 250 мл;
банани - 2 шт.;
кокосова молоко - 1/4 ст.;
мелений кардамон - 1 щіпка;
кубик льоду;
мед - за смаком.
Приготування
Стиглі банани довільно нарізаємо і кладемо в блендер. Туди ж заливаємо йогурт, додаємо дрібку меленого кардамону, трохи кокосового молока чи води, за бажанням, і мед - за смаком. Збиваємо лассі на максимальній швидкості до тих пір, поки інгредієнти не перетворяться в однорідну масу. Якщо напій все ще здається вам густим, то розбавте його водою. Подаємо лассі в спекотний літній день, доповнивши кубиком льоду.
Додати текстури, смаку і поживності лассі допоможе невелика кількість мелених горіхів: несолоної фісташки, мигдаль, або арахіс приємно різноманітять напій.
Інгредієнти:
банан - 2 шт.;
молоко (2%) - 1ст.;
натуральний йогурт - 1 /4 ст.;
мелений кардамон - 1/8 ч. ложки;
мелені фісташки;
кориця - за смаком.
Приготування
Банан нарізаємо великими шматками і покласти в блендер. У чашу блендера також заливаємо молоко і натуральний йогурт, додаємо дрібку кориці, меленого кардамону і ретельно збиваємо блендером до однорідності. Готовий лассі розливаємо по склянках і посипаємо подрібненими фісташками. При бажанні фісташки можна замінити мигдальними пластівцями, зернами білого або чорного кунжуту, і кокосовою стружкою.
Поєднання тропічних фруктів ніколи не буває безпрограшним. Переконатися в цьому вам допоможе такий рецепт.
Інгредієнти:
мелений кардамон - 1/2 ч. ложки;
натуральний йогурт - 2 ст.;
молоко - 1 ст.;
вода - 1 ст.;
рожева вода - 1 ч. ложка;
мигдальні пластівці;
манго - 2 шт.;
банани - 5 шт.
Приготування
Перед приготуванням переконайтеся, що манго і банани дозріли, інакше напій буде віддавати кислотою.
Фрукти довільно нарізаємо великими скибочками і поміщаємо в блендер разом з молоком, йогуртом і крижаною водою. У чашу блендера для смаку і аромату додаємо трохи рожевої води і дрібку кардамону. Ретельно збиваємо лассі до однорідності і розливаємо по склянках. Прикрашаємо напій обсмаженими мигдальними пластівцями перед подачею.
Інгредієнти:
свіжа полуниця - 1 ст.;
банан - 1 ш.;
знежирений грецький йогурт - 1/2 ст.;
знежирене молоко - 1/4 ст.;
мед, або нектар агави - 1 ч. ложка;
жовтий каррі - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Банан нарізаємо великими шматками і закладаємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо свіжу полуницю (не в сезон її можна замінити мороженої), кілька ложок знежиреного йогурту , молоко і мед. Збиваємо напій до однорідності на високій швидкості. Якщо лассі вийшов густим - розбавляємо водою або молоком. Розливаємо напій по склянках і посипаємо дрібкою жовтого каррі. Карі, як і кардамон, надаємо позитивний вплив на травлення (обидві ці спеції взаємозамінні), а від того, такий напій особливо корисно вживати за вечерею.
У цій статті ми поділимося з вами рецептами бананового лассі, який можна використовувати в якості бази для напою з додаванням інших фруктів.
Простий лассі з бананом
Такий напій не тільки гарний спекотний день, але і послужить прекрасною ситної заміною вечері, або доповненням до гострої страви.
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі банани довільно нарізаємо і кладемо в блендер. Туди ж заливаємо йогурт, додаємо дрібку меленого кардамону, трохи кокосового молока чи води, за бажанням, і мед - за смаком. Збиваємо лассі на максимальній швидкості до тих пір, поки інгредієнти не перетворяться в однорідну масу. Якщо напій все ще здається вам густим, то розбавте його водою. Подаємо лассі в спекотний літній день, доповнивши кубиком льоду.
Лассі з бананом і фісташками
Додати текстури, смаку і поживності лассі допоможе невелика кількість мелених горіхів: несолоної фісташки, мигдаль, або арахіс приємно різноманітять напій.
Інгредієнти:
Приготування
Банан нарізаємо великими шматками і покласти в блендер. У чашу блендера також заливаємо молоко і натуральний йогурт, додаємо дрібку кориці, меленого кардамону і ретельно збиваємо блендером до однорідності. Готовий лассі розливаємо по склянках і посипаємо подрібненими фісташками. При бажанні фісташки можна замінити мигдальними пластівцями, зернами білого або чорного кунжуту, і кокосовою стружкою.
Лассі з манго і бананом
Поєднання тропічних фруктів ніколи не буває безпрограшним. Переконатися в цьому вам допоможе такий рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням переконайтеся, що манго і банани дозріли, інакше напій буде віддавати кислотою.
Фрукти довільно нарізаємо великими скибочками і поміщаємо в блендер разом з молоком, йогуртом і крижаною водою. У чашу блендера для смаку і аромату додаємо трохи рожевої води і дрібку кардамону. Ретельно збиваємо лассі до однорідності і розливаємо по склянках. Прикрашаємо напій обсмаженими мигдальними пластівцями перед подачею.
Лассі з бананом, каррі і полуницею
Інгредієнти:
Приготування
Банан нарізаємо великими шматками і закладаємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо свіжу полуницю (не в сезон її можна замінити мороженої), кілька ложок знежиреного йогурту , молоко і мед. Збиваємо напій до однорідності на високій швидкості. Якщо лассі вийшов густим - розбавляємо водою або молоком. Розливаємо напій по склянках і посипаємо дрібкою жовтого каррі. Карі, як і кардамон, надаємо позитивний вплив на травлення (обидві ці спеції взаємозамінні), а від того, такий напій особливо корисно вживати за вечерею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Банановий коктейль
Банановий коктейль - це чудовий початок дня! Та й під час спекотних літніх днів пити його одне задоволення! Так давайте ж розберемося в питанні
Молочний коктейль з бананом
Молочний коктейль з бананом - не самий корисний напій, але ідеальне ласощі в зиязикай час і чудовий прохолодний напій для спекотної пори. Давайте
Фруктовий смузі
Смузі - це смачний і корисний напій, який готується з допомогою блендера з овочів, ягід і фруктів. Ось про останньому варіанті приготування смузі ми
Смузі з ківі
Смузі - це смачний і корисний коктейль, який зарядить бадьорістю і енергією. Його можна робити з різних ягід і фруктів, і зараз ми вам розповімо, як
Малиновий смузі - рецепт
Смузі - це корисний напій, що бадьорить, який роблять із свіжих ягід та фруктів. І зараз ми з вами поділимося простими і цікавими рецептами
Морозиво з банана
Сьогоднішня наша стаття присвячена любителям морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах. І зараз ми з вами поділимося цікавими рецептами