Суп гамбо - рецепт
Суп гамбо - традиційне блюдо африканських країн. Це дуже оригінальне і смачне блюдо, яке поєднує в собі смакові властивості іспанської, індійської та азіатської кухонь. Його можна приготувати з курки, креветок або інших морепродуктів. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів.
Інгредієнти:
томати у власному соку - 400 г;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
селера - 1 шт.;
зелена квасоля - 400 г;
борошно - 3 ст. ложки;
цибулина - 1 шт.;
рис - 1 ст.;
бульйон рибний - 400 мл;
філе сібаса - 400 г;
болгарський перець - 1 шт.
Приготування
Рис промиваємо кілька разів, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин. Потім ще раз промиваємо і відварюємо у свіжій воді до готовності. Після цього відкидаємо його на друшляк і даємо обсохнути.
А цим часом, поки готуємо овочі: перець і селера промиваємо, шаткуємо невеликими кубиками. Лук очищаємо і подрібнюємо. Квасоля розморожуємо при кімнатній температурі, обсушуємо. У каструлі розігріваємо рослинне масло, додаємо борошно і готувати, постійно помішуючи, хвилин 6. Тепер викладаємо в борошняну суміш солодкий перчик, селера та цибуля. Помідори розминаємо виделкою і додаємо разом з соком в каструлю.
Вливаємо рибний бульйон доводимо до кипіння. Потім додаємо квасолю, сіль і перець за смаком. Варимо все на середньому вогні під прикритою кришкою 10 хвилин, а потім додаємо філе сібаса, нарізаного невеликими шматочками. Розкладаємо рис по тарілках і наливаємо вегетаріанський суп гамбо.
Інгредієнти:
курка - 1 кг;
болгарський перець - 1 шт.;
стебло селери - 4 шт.;
копчені сосиски - 200 г;
креветки - 250 г;
борошно - 05 склянки;
спеції;
цибулина - 2 шт.;
олія рослинна.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати суп гамбо. Курку обробити, відварюємо до готовності, охолодити, знімаємо шкіру, видаляємо кістки і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками.
М'ясний бульйон ретельно проціджуємо через марлю. Цибулину, солодкий болгарський перчик і селеру чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо овочі на добре розігрітій сковороді з додаванням рослинного масла, до повної готовності.
Тепер відливаємо один стакан бульйону і залишаємо його повністю охолонути, а весь бульйон, що залишився наливаємо в каструлю, додаємо курку, очищені креветки, овочі і сосиски, порубані тонкими кружечками. Доводимо суп до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 5 приправляючи спеціями за смаком.
В остиглому бульйоні розводимо борошно, перемішуємо до утворення однорідної маси баз грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Варимо, постійно помішуючи, поки гамбо не почне густіти, а потім знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках.
Суп гамбо з сібаса
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо кілька разів, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин. Потім ще раз промиваємо і відварюємо у свіжій воді до готовності. Після цього відкидаємо його на друшляк і даємо обсохнути.
А цим часом, поки готуємо овочі: перець і селера промиваємо, шаткуємо невеликими кубиками. Лук очищаємо і подрібнюємо. Квасоля розморожуємо при кімнатній температурі, обсушуємо. У каструлі розігріваємо рослинне масло, додаємо борошно і готувати, постійно помішуючи, хвилин 6. Тепер викладаємо в борошняну суміш солодкий перчик, селера та цибуля. Помідори розминаємо виделкою і додаємо разом з соком в каструлю.
Вливаємо рибний бульйон доводимо до кипіння. Потім додаємо квасолю, сіль і перець за смаком. Варимо все на середньому вогні під прикритою кришкою 10 хвилин, а потім додаємо філе сібаса, нарізаного невеликими шматочками. Розкладаємо рис по тарілках і наливаємо вегетаріанський суп гамбо.
Суп гамбо з куркою і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати суп гамбо. Курку обробити, відварюємо до готовності, охолодити, знімаємо шкіру, видаляємо кістки і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками.
М'ясний бульйон ретельно проціджуємо через марлю. Цибулину, солодкий болгарський перчик і селеру чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо овочі на добре розігрітій сковороді з додаванням рослинного масла, до повної готовності.
Тепер відливаємо один стакан бульйону і залишаємо його повністю охолонути, а весь бульйон, що залишився наливаємо в каструлю, додаємо курку, очищені креветки, овочі і сосиски, порубані тонкими кружечками. Доводимо суп до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 5 приправляючи спеціями за смаком.
В остиглому бульйоні розводимо борошно, перемішуємо до утворення однорідної маси баз грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Варимо, постійно помішуючи, поки гамбо не почне густіти, а потім знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось з креветками
Лосось з креветками - це відмінне поєднання продуктів в закусках, салатах, супах і других стравах. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
Суп з пікші
Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
Мексиканський суп з квасолею
Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і
Мексиканський суп з кукурудзою
Варіантів створення мексиканського кукурудзяного супу досить багато. Але основа завжди одна - курячий бульйон і консервована кукурудза. А з рештою
Різотто з мідіями
Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
Чихиртма з курки
Чихиртма з курки - це легкий і дуже смачний супчик грузинської кухні. В його основі лежить курячий бульйон, яйця та багато різноманітних спецій.