Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп гамбо - рецепт

Суп гамбо - рецепт

4-01-2015, 18:36
1 045
Суп гамбо - рецепт
Суп гамбо - традиційне блюдо африканських країн. Це дуже оригінальне і смачне блюдо, яке поєднує в собі смакові властивості іспанської, індійської та азіатської кухонь. Його можна приготувати з курки, креветок або інших морепродуктів. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів.

Суп гамбо з сібаса


Інгредієнти:

  • томати у власному соку - 400 г;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • селера - 1 шт.;

  • зелена квасоля - 400 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • бульйон рибний - 400 мл;

  • філе сібаса - 400 г;

  • болгарський перець - 1 шт.


  • Приготування
    Рис промиваємо кілька разів, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин. Потім ще раз промиваємо і відварюємо у свіжій воді до готовності. Після цього відкидаємо його на друшляк і даємо обсохнути.
    А цим часом, поки готуємо овочі: перець і селера промиваємо, шаткуємо невеликими кубиками. Лук очищаємо і подрібнюємо. Квасоля розморожуємо при кімнатній температурі, обсушуємо. У каструлі розігріваємо рослинне масло, додаємо борошно і готувати, постійно помішуючи, хвилин 6. Тепер викладаємо в борошняну суміш солодкий перчик, селера та цибуля. Помідори розминаємо виделкою і додаємо разом з соком в каструлю.
    Вливаємо рибний бульйон доводимо до кипіння. Потім додаємо квасолю, сіль і перець за смаком. Варимо все на середньому вогні під прикритою кришкою 10 хвилин, а потім додаємо філе сібаса, нарізаного невеликими шматочками. Розкладаємо рис по тарілках і наливаємо вегетаріанський суп гамбо.

    Суп гамбо з куркою і креветками


    Інгредієнти:

  • курка - 1 кг;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • стебло селери - 4 шт.;

  • копчені сосиски - 200 г;

  • креветки - 250 г;

  • борошно - 05 склянки;

  • спеції;

  • цибулина - 2 шт.;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати суп гамбо. Курку обробити, відварюємо до готовності, охолодити, знімаємо шкіру, видаляємо кістки і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками.
    М'ясний бульйон ретельно проціджуємо через марлю. Цибулину, солодкий болгарський перчик і селеру чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо овочі на добре
    Суп гамбо - рецепт
    розігрітій сковороді з додаванням рослинного масла, до повної готовності.
    Тепер відливаємо один стакан бульйону і залишаємо його повністю охолонути, а весь бульйон, що залишився наливаємо в каструлю, додаємо курку, очищені креветки, овочі і сосиски, порубані тонкими кружечками. Доводимо суп до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 5 приправляючи спеціями за смаком.
    В остиглому бульйоні розводимо борошно, перемішуємо до утворення однорідної маси баз грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Варимо, постійно помішуючи, поки гамбо не почне густіти, а потім знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лосось з креветками
    Лосось з креветками
    Лосось з креветками - це відмінне поєднання продуктів в закусках, салатах, супах і других стравах. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
    Суп з пікші
    Суп з пікші
    Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
    Мексиканський суп з квасолею
    Мексиканський суп з квасолею
    Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і
    Мексиканський суп з кукурудзою
    Мексиканський суп з кукурудзою
    Варіантів створення мексиканського кукурудзяного супу досить багато. Але основа завжди одна - курячий бульйон і консервована кукурудза. А з рештою
    Різотто з мідіями
    Різотто з мідіями
    Різотто - смачне блюдо італійської кухні, яку готують в глибокій сковороді з грубозернистого рису. А доповненням до нього можуть виступати м'ясо,
    Чихиртма з курки
    Чихиртма з курки
    Чихиртма з курки - це легкий і дуже смачний супчик грузинської кухні. В його основі лежить курячий бульйон, яйця та багато різноманітних спецій.