Суп гамбо - традиційне блюдо африканських країн. Це дуже оригінальне і смачне блюдо, яке поєднує в собі смакові властивості іспанської, індійської та азіатської кухонь. Його можна приготувати з курки, креветок або інших морепродуктів. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів.
Суп гамбо з сібаса
Інгредієнти: томати у власному соку - 400 г; рослинне масло - 3 ст. ложки; селера - 1 шт.; зелена квасоля - 400 г; борошно - 3 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; рис - 1 ст.; бульйон рибний - 400 мл; філе сібаса - 400 г; болгарський перець - 1 шт. Приготування Рис промиваємо кілька разів, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на 30 хвилин. Потім ще раз промиваємо і відварюємо у свіжій воді до готовності. Після цього відкидаємо його на друшляк і даємо обсохнути.
А цим часом, поки готуємо овочі: перець і селера промиваємо, шаткуємо невеликими кубиками. Лук очищаємо і подрібнюємо. Квасоля розморожуємо при кімнатній температурі, обсушуємо. У каструлі розігріваємо рослинне масло, додаємо борошно і готувати, постійно помішуючи, хвилин 6. Тепер викладаємо в борошняну суміш солодкий перчик, селера та цибуля. Помідори розминаємо виделкою і додаємо разом з соком в каструлю.
Вливаємо рибний бульйон доводимо до кипіння. Потім додаємо квасолю, сіль і перець за смаком. Варимо все на середньому вогні під прикритою кришкою 10 хвилин, а потім додаємо філе сібаса, нарізаного невеликими шматочками. Розкладаємо рис по тарілках і наливаємо вегетаріанський суп гамбо.
Суп гамбо з куркою і креветками
Інгредієнти: курка - 1 кг; болгарський перець - 1 шт.; стебло селери - 4 шт.; копчені сосиски - 200 г; креветки - 250 г; борошно - 05 склянки; спеції; цибулина - 2 шт.; олія рослинна. Приготування Зараз розповімо, як приготувати суп гамбо. Курку обробити, відварюємо до готовності, охолодити, знімаємо шкіру, видаляємо кістки і нарізаємо м'якоть невеликими шматочками.
М'ясний бульйон ретельно проціджуємо через марлю. Цибулину, солодкий болгарський перчик і селеру чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо овочі на добре
розігрітій сковороді з додаванням рослинного масла, до повної готовності.
Тепер відливаємо один стакан бульйону і залишаємо його повністю охолонути, а весь бульйон, що залишився наливаємо в каструлю, додаємо курку, очищені креветки, овочі і сосиски, порубані тонкими кружечками. Доводимо суп до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 5 приправляючи спеціями за смаком.
В остиглому бульйоні розводимо борошно, перемішуємо до утворення однорідної маси баз грудочок і виливаємо суміш у каструлю. Варимо, постійно помішуючи, поки гамбо не почне густіти, а потім знімаємо з вогню і розливаємо по тарілках.