Чихиртма з курки
Чихиртма з курки - смачний і легкий супчик грузинської кухні, який готується дуже просто, але результат вас приємно здивує. В його основі лежить курячий бульйончик та інші інгредієнти, які ви легко зможете купити в магазині. Давайте розглянемо з вами як приготувати суп чихиртма з курки і ситно нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
вода кип'ячена - 25 л;
курка - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
масло рослинне - 50 мл;
борошно пшеничне - 3 ст. ложки;
яйце - 3 шт.;
спеції;
свіжа петрушка - 05 пучка.
Приготування
Курку обробити, промиваємо та нарізаємо м'ясо шматочками. Після цього складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо посуд на вогонь. Коли бульйон закипить, знімаємо обережно накип, зменшуємо газ, накриваємо кришкою і варимо до готовності, підсолюємо по своєму смаку. Ріпчаста цибуля очистити, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рафінованій маслечко до м'якості. Готове куряче м'ясо виймаємо з бульйону, викладаємо на тарілочку і залишаємо остигати.
Цим часом розбиваємо в мисочку яйця збиваємо їх небагато віночком і скроплюємо лимонним соком. Цибульну обжарочку перекладаємо в тарілку, залишаючи все зайве масло на сковороді. Борошно злегка обсмажуємо, але не перегреваем, щоб вона не змінила свій колір. Потім вливаємо склянку курячого бульйону і інтенсивно перемішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки.
Знімаємо каструлю з вогню, кладемо обсмажену цибулька, борошно, ставимо посуд знову на вогонь і проварюємо супчик приблизно 5 хвилин. Далі вливаємо акуратненько збиті яйця з лимонним соком, ретельно перемішуємо, даємо знову закипіти і знімаємо з вогню. При необхідності досолює страву за смаком. Куряче мяско відокремлюємо від кісток і при подачі на стіл, спочатку викладаємо на тарілки гору м'яса, а навколо розливаємо суп, присипаючи рясно подрібненою зеленню і прикрашаючи суп чихиртма з курки лимонної часточкою.
Інгредієнти:
цибулина - 6 шт.;
курка - 1 шт.;
куряче яйце - 5 шт.;
винний оцет - 1 ст. ложка;
морська сіль - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування цієї страви беремо курку, обробляємо її, промиваємо, обсушуємо полотенчиком і розрізаємо на невеликі шматочки. Чистимо цибулину, шаткуємо дрібненько, викладаємо разом з м'ясом в каструлю без води і тушкуємо на повільному вогні. Якщо курка не дуже жирна, то вливаємо в каструлю трохи водички, щоб нічого не підгоріло. Коли м'ясо майже готове, заливаємо його приблизно 10 склянками води, солимо за смаком, додаємо перев'язаний ниткою пучочек кінзи з корінням і проварюємо на повільному вогні, періодично знімаючи шумівкою піну.
Хвилин через 10 виймаємо з бульйону курку і викладаємо її в окремий посуд, а зелень викидаємо. Бульйончик ретельно проціджуємо через марлицу і викидаємо цибулька. Далі беремо яйця, відокремлюємо желточки від білків і збиваємо перші міксером на високій швидкості з винним оцтом. Потім вводимо курячі жовтки трохи вистиглу бульйон так, щоб вони не згорнулися. Розливаємо блюдо по мисках і кладемо туди шматки курячі, подсаливая супчик за смаком.
Інгредієнти:
курка - 1 кг;
цибулина - 2 шт.;
оцет винний білий - 2 ст. ложки;
кінза - 1 пучок;
шафран мелений - 1 ст. ложка;
борошно - 2 ст. ложки;
лимонний сік;
спеції;
жовтки - 3 шт.
Приготування
Шафран заливаємо невеликою кількістю окропу і залишаємо настоюватися. Курку промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо варитися на середній вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо бульйон близько години. Готову курку виймаємо і викладаємо в миску. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на вершкове масло і викладаємо в киплячий бульйон.
Потім відливаємо кілька ополоників бульйону в окрему миску і даємо трохи охолонути. Після цього розводимо в ньому борошно і виливаємо отриману суміш назад, постійно помішуючи. Охолоджену курку нарізаємо невеликими шматочками, кидаємо в супчик, підсолюємо, додаємо кінзу, проціджений настій шавлії і жовтки розтерті з оцтом. Прогріваємо чихиртму хвилинки 2 розливаємо по глибоких тарілках і подаємо на обід.
Рецепт чихиртми з курки
Інгредієнти:
Приготування
Курку обробити, промиваємо та нарізаємо м'ясо шматочками. Після цього складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо посуд на вогонь. Коли бульйон закипить, знімаємо обережно накип, зменшуємо газ, накриваємо кришкою і варимо до готовності, підсолюємо по своєму смаку. Ріпчаста цибуля очистити, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рафінованій маслечко до м'якості. Готове куряче м'ясо виймаємо з бульйону, викладаємо на тарілочку і залишаємо остигати.
Цим часом розбиваємо в мисочку яйця збиваємо їх небагато віночком і скроплюємо лимонним соком. Цибульну обжарочку перекладаємо в тарілку, залишаючи все зайве масло на сковороді. Борошно злегка обсмажуємо, але не перегреваем, щоб вона не змінила свій колір. Потім вливаємо склянку курячого бульйону і інтенсивно перемішуємо вінчиком, щоб не утворилися грудочки.
Знімаємо каструлю з вогню, кладемо обсмажену цибулька, борошно, ставимо посуд знову на вогонь і проварюємо супчик приблизно 5 хвилин. Далі вливаємо акуратненько збиті яйця з лимонним соком, ретельно перемішуємо, даємо знову закипіти і знімаємо з вогню. При необхідності досолює страву за смаком. Куряче мяско відокремлюємо від кісток і при подачі на стіл, спочатку викладаємо на тарілки гору м'яса, а навколо розливаємо суп, присипаючи рясно подрібненою зеленню і прикрашаючи суп чихиртма з курки лимонної часточкою.
Чихиртма з курки по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування цієї страви беремо курку, обробляємо її, промиваємо, обсушуємо полотенчиком і розрізаємо на невеликі шматочки. Чистимо цибулину, шаткуємо дрібненько, викладаємо разом з м'ясом в каструлю без води і тушкуємо на повільному вогні. Якщо курка не дуже жирна, то вливаємо в каструлю трохи водички, щоб нічого не підгоріло. Коли м'ясо майже готове, заливаємо його приблизно 10 склянками води, солимо за смаком, додаємо перев'язаний ниткою пучочек кінзи з корінням і проварюємо на повільному вогні, періодично знімаючи шумівкою піну.
Хвилин через 10 виймаємо з бульйону курку і викладаємо її в окремий посуд, а зелень викидаємо. Бульйончик ретельно проціджуємо через марлицу і викидаємо цибулька. Далі беремо яйця, відокремлюємо желточки від білків і збиваємо перші міксером на високій швидкості з винним оцтом. Потім вводимо курячі жовтки трохи вистиглу бульйон так, щоб вони не згорнулися. Розливаємо блюдо по мисках і кладемо туди шматки курячі, подсаливая супчик за смаком.
Чихиртма з курки з шафраном
Інгредієнти:
Приготування
Шафран заливаємо невеликою кількістю окропу і залишаємо настоюватися. Курку промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо варитися на середній вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо бульйон близько години. Готову курку виймаємо і викладаємо в миску. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на вершкове масло і викладаємо в киплячий бульйон.
Потім відливаємо кілька ополоників бульйону в окрему миску і даємо трохи охолонути. Після цього розводимо в ньому борошно і виливаємо отриману суміш назад, постійно помішуючи. Охолоджену курку нарізаємо невеликими шматочками, кидаємо в супчик, підсолюємо, додаємо кінзу, проціджений настій шавлії і жовтки розтерті з оцтом. Прогріваємо чихиртму хвилинки 2 розливаємо по глибоких тарілках і подаємо на обід.
Рекомендуємо добрі рецепти
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Тушкована курка - рецепт
Тушкована курка - це досить просте у приготуванні блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром з овочів або круп. Давайте детально розберемося, як її
Бешбармак з курки
Традиційно бешбармак готується з бараниною або кониною, які можна замінити на яловичину, а при бажанні навіть на курку. Як раз про бешбармак з курки
Мексиканський суп з кукурудзою
Варіантів створення мексиканського кукурудзяного супу досить багато. Але основа завжди одна - курячий бульйон і консервована кукурудза. А з рештою
Суп гамбо - рецепт
Суп гамбо - це дуже оригінальне і незвичайне блюдо, яке поєднує в собі смакові властивості іспанської, індійської та азіатської кухонь. Його можна