Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баранина з квасолею по-єврейськи - оригінально і просто

Баранина з квасолею по-єврейськи - оригінально і просто

4-01-2015, 18:29
1 191
Баранина з квасолею по-єврейськи - оригінально і просто
Єврейські кулінарні традиції вельми різноманітні. Вони відрізняються характерними і специфічними способами і прийомами приготування їжі, а також особливої смакової гармонією. Хоча єврейська кухня за походженням є однією з найдавніших, з плином часу вона значно збагатилася, вбираючи в себе багато цікаві прийоми і способи з кулінарних традицій інших народів.
Розберемо кілька рецептів баранини з квасолею.

Баранина з квасолею по-єврейськи


Інгредієнти:

  • нежирна молода баранина (зрозуміло, бажано, кошерна) - близько 600 г;

  • квасоля біла або кольорова - 2 склянки;

  • цибуля (червона) - 1 шт.;

  • чорнослив - близько 15-20 шт.;

  • масло вершкове натуральне - 20-30 г;

  • трохи оливкової олії;

  • лавровий лист - 5 шт.;

  • зелень різна для оформлення.


  • Для соусу:

  • сухі мелені спеції (перець різних видів, імбир, шафран, гвоздика, коріандр та інші);

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • мед квітковий натуральний - 2-3 ст. ложки;

  • оцет фруктовий натуральний (можна бальзамічний світлий) - 1-2 ч. ложки;

  • лимон - 1-15 шт.


  • Приготування
    Квасоля замочимо з вечора в холодній воді. Ранок промиємо її, заллємо холодною водою і доведемо до кипіння. Краще готувати в сотейнику або казані. Проваримо квасолю протягом 15 хв і зіллємо рідина. Знову промиємо і знову заллємо холодною водою. Тепер доводимо її до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до готовності. У казані не повинно залишитися багато рідини (а якщо залишилася - зіллємо її).
    А на сусідній конфорці розігріваємо другий, досить просторий казан, у якому злегка обсмажуємо на оливковій олії дрібно нарізану цибулю. Закладаємо в казан нарізане (або нарубленное) невеликими шматочками м'ясо і лавровий лист, перемішуємо і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично помішуючи і підливаючи води. В плошці запарюємо окропом чорнослив і чекаємо 15 хвилин, після чого зливаємо воду і виймаємо кісточки. За 5-8 хвилин до готовності м'яса закладаємо сливи в казан, злегка додаємо сіль і перемішуємо. Додаємо в казан з м'ясом готову квасолю і шматочок вершкового масла, перемішуємо, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.
    Тепер готуємо медовий гострий соус . Часник продавим через ручний прес або ґрунтовно истолчем. Додамо сік від одного або півтора лимонів і фруктовий оцет. Мед розчиняємо 1:1 кип'яченою теплою водою. Перемішуємо ці інгредієнти, додаємо сухі спеції, перемішуємо, даємо настоятися 10 хвилин і проціджують через ситечко. Чекаємо, поки квасоля з м'ясом перейде з гарячого стану в тепле, (мед не любить температуру вище 75 градусів С). Заливаємо соус в казан. Все перемішуємо і розкладаємо по тарілках. Подаємо з хлібом і пейсаховкой (єврейська изюмная горілка) або столовим вином.

    Баранина з молодою квасолею по-єврейськи


    Інгредієнти:

  • нежирна баранина молода - 600 г;

  • квасоля молода стручкова - близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець солодкий червоний - 1-2 шт.;

  • помідори стиглі червоні - 2 шт.;

  • сухі спеції різні;

  • оливки без кісточок зелені - 15 шт.;

  • олія оливкова;

  • зелень різна.


  • Для соусу:

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • оцет фруктовий натуральний - 2 ч. ложки;

  • гірчиця готова - 1-2 ч. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • перець червоний гострий свіжий;

  • сіль.


  • Приготування
    Відрізаємо кінчики у квасолі і розрізаємо кожен стручок на 3-4 частини. У казані злегка обсмажуємо на олії дрібно нарізані цибулю і
    Баранина з квасолею по-єврейськи - оригінально і просто
    моркву. Закладаємо м'ясо, нарубленное невеликими шматочками. Перемішуємо і тушкуємо все разом, прикривши кришкою, періодично помішуючи і при необхідності підливаючи води протягом 40-50 хвилин. Після закінчення цього часу закладаємо квасоля в казан з м'ясом, готуємо ще протягом 15 хвилин додаємо солодкий перець, нашатковану короткою соломкою, оливки, нарізані кружечками, і скибочки помідорів. Тушкуємо ще хвилин 8.
    Готуємо соус. Товчемо В ступці з сіллю свіжий гострий червоний перець і часник. Додаємо гірчицю і сік лимона. Розкладаємо баранину з квасолею по тарілках. Присипаємо рубаною зеленню і поливаємо соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баранина в казані
    Баранина в казані
    Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
    Квасоля з грибами - рецепт
    Квасоля з грибами - рецепт
    Квасоля з грибами - прекрасне блюдо для вегетаріанців і тих, хто поститься. Готується воно досить швидко і просто, а виходить дуже смачним і
    Овочевий паштет
    Овочевий паштет
    Ситні закуски з фасолевим паштетом припадуть до смаку не тільки вегетаріанцям, але і м'ясоїдам. Готовий паштет можна використовувати як доповнення до
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
    Смачний густий суп - молдавська чорба з квасолею
    Смачний густий суп - молдавська чорба з квасолею
    Чорба - це густий гарячий суп, який популярний у сербів, болгар, румунів, турків, молдаван. Варіацій його приготування досить багато, в залежності
    Гювеч - рецепт
    Гювеч - рецепт
    Гювеч, або гівеч - популярне блюдо країн Південно-Східної Європи, приготоване на основі м'яса, спецій і овочів. Просто, смачно і дуже корисно.