Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паштида - рецепт

Паштида - рецепт

4-01-2015, 18:24
454
Паштида - рецепт
Паштида - традиційна страва єврейської кухні, що являє собою щось середнє між пирогом і запіканкою. Зовні паштида може бути покрита шаром тесту, в той час як начинка заливається сумішшю молока/сиру і яєць. В якості начинки паштиди можна використовувати все, що завгодно.

Рецепт єврейської паштиди


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 250 г;

  • йогурт - 150 мл;

  • масло вершкове - 50 г;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • цибуля біла - 2 шт.;

  • зубчики часнику - 2-3 шт.;

  • картопля - 2-3 бульби;

  • гриби - 350 г;

  • сир - 180 р.


  • Приготування
    Тісто для паштиди готується так: просіяне з розпушувачем борошно змішують з дрібкою солі, розтопленим маслом і йогуртом . Очищені гриби нарізаємо пластинами, картоплю миємо, чистимо й ріжемо кубиками, а цибулю - півкільцями.
    У сковороді обсмажуємо інгредієнти для нашої начинки. Спершу на сковороду йде цибуля, через 5-6 хвилин гриби з картоплею. Коли шматочки картоплі дійдуть до напівготовності, начинку можна буде знімати з вогню.
    Сир подрібнюємо в блендері, злегка додаємо сіль і змішуємо з яйцями. Додаємо сирну суміш до картопляно-грибний начинці і перемішуємо.
    Тісто ділимо навпіл, обидві частини тонко розкочуємо. Покриваємо дно форми одним шаром тіста, викладаємо на нього начинку і накриваємо другим. Випікаємо пиріг при 180 градусах 45-50 хвилин.

    Пиріг паштида


    Інгредієнти:

  • кукурудза - 400 г;

  • нежирний кефір - 200 мл;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • сир - 200 г;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • борошно - 6 ст. ложок.


  • Приготування
    Паштида - рецепт
    Сир подрібнюємо за допомогою блендера і змішуємо зі збитими яйцями. Солимо і перчимо суміш, додаємо трохи мускатного горіха, вливаємо кефір засипаємо тертий твердий сир. Загустити тісто допоможе пшеничне борошно - 5 столових ложок буде достатньо. Тепер додаємо в тісто зерна кукурудзи, вони можуть бути консервованими або свіжими - не важливо. Разом з кукурудзою пиріг можна присмачити іншими овочами або м'ясом, не рідко в паштиду кладуть залишки від вечері. Виливаємо тісто в підготовлену форму і ставимо готуватися в розігрітій до 180 градусів духовці десь на півгодини або поки запіканка не схопиться рум'яною скоринкою.
    Якщо ви захочете приготувати паштиду в мультиварці, то скористайтеся режимом "Випічка" на 35-45 хвилин (в залежності від потужності пристрою), хоча зазвичай виставляється автоматично.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого
    Курник - рецепт на кефірі
    Курник - рецепт на кефірі
    Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею - смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду у вихідний день. У нашій статті ми зібрали кілька
    Пиріг-перевертиш з грибами
    Пиріг-перевертиш з грибами
    Пироги-перевертні можуть бути як приємними, так і не солодкими. Вони виходять досить смачними, соковитими і готувати досить просто. І зараз ми вам
    Паштида з кабачків
    Паштида з кабачків
    Паштида - цікаве єврейське блюдо, щось середнє між запіканкою і пирогом. В неї додають різні інгредієнти. А сьогодні ми спечемо чудову паштиду з