Паштида - традиційна страва єврейської кухні, що являє собою щось середнє між пирогом і запіканкою. Зовні паштида може бути покрита шаром тесту, в той час як начинка заливається сумішшю молока/сиру і яєць. В якості начинки паштиди можна використовувати все, що завгодно.
Рецепт єврейської паштиди
Інгредієнти: борошно пшеничне - 250 г; йогурт - 150 мл; масло вершкове - 50 г; порошок для випічки - 1 ч. ложка; рослинна олія - 30 мл; яйця курячі - 3 шт.; цибуля біла - 2 шт.; зубчики часнику - 2-3 шт.; картопля - 2-3 бульби; гриби - 350 г; сир - 180 р. Приготування Тісто для паштиди готується так: просіяне з розпушувачем борошно змішують з дрібкою солі, розтопленим маслом і йогуртом . Очищені гриби нарізаємо пластинами, картоплю миємо, чистимо й ріжемо кубиками, а цибулю - півкільцями.
У сковороді обсмажуємо інгредієнти для нашої начинки. Спершу на сковороду йде цибуля, через 5-6 хвилин гриби з картоплею. Коли шматочки картоплі дійдуть до напівготовності, начинку можна буде знімати з вогню.
Сир подрібнюємо в блендері, злегка додаємо сіль і змішуємо з яйцями. Додаємо сирну суміш до картопляно-грибний начинці і перемішуємо.
Тісто ділимо навпіл, обидві частини тонко розкочуємо. Покриваємо дно форми одним шаром тіста, викладаємо на нього начинку і накриваємо другим. Випікаємо пиріг при 180 градусах 45-50 хвилин.
Пиріг паштида
Інгредієнти: кукурудза - 400 г; нежирний кефір - 200 мл; яйця курячі - 3 шт.; твердий сир - 100 г; сир - 200 г; мускатний горіх - щіпка; борошно - 6 ст. ложок. Приготування Сир подрібнюємо за допомогою блендера і змішуємо зі збитими яйцями. Солимо і перчимо суміш, додаємо трохи мускатного горіха, вливаємо кефір засипаємо тертий твердий сир. Загустити тісто допоможе пшеничне борошно - 5 столових ложок буде достатньо. Тепер додаємо в тісто зерна кукурудзи, вони можуть бути консервованими або свіжими - не важливо. Разом з кукурудзою пиріг можна присмачити іншими овочами або м'ясом, не рідко в паштиду кладуть залишки від вечері. Виливаємо тісто в підготовлену форму і ставимо готуватися в розігрітій до 180 градусів духовці десь на півгодини або поки запіканка не схопиться рум'яною скоринкою.
Якщо ви захочете приготувати паштиду в мультиварці, то скористайтеся режимом "Випічка" на 35-45 хвилин (в залежності від потужності пристрою), хоча зазвичай виставляється автоматично.