Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Види ролів

31-01-2016, 17:20
3 917
Види ролів
Вельми популярна в останнє десятиліття кухня Країни висхідного сонця величезне число шанувальників у всьому світі знайшла, як не дивно, завдяки старанням американських кухарів. Саме американці, приохотившись до страв з рису і свіжої риби, сприяли розповсюдженню моди на суші і роли в країнах Європи. Так і називаються рисові рулетики з рибою, обгорнені водоростями, на американський манер – роли, тобто, «згортки», «рулети». Самі японці називають це блюдо «маки» або «макидзуси». Назвемо основні види ролів і розповімо, чим вони один від одного відрізняються.

Хосомакі і футомаки
Отже, для початку візьмемо класичні роли, їх види начинок можуть бути різними, але головне – використовується один інгредієнт або кілька. «Моно» роли з начинкою з одного компонента називають хосомакі. В якості найпопулярніших начинок для хосомакі беруть мариновану рибу: сьомгу, форель, тунець. Виготовити такі роли просто: риба нарізане тонкими смужками і маринується, вариться рис. На рогожу укладається невеликий лист норі, за нього розподіляється рис, на рис кладуть начинку, згортають рулетик і нарізають на порції.
Види ролів


Таким же чином виготовляють футомаки, але в ці роли йде начинка з декількох компонентів. Основний інгредієнт – теж маринована риба а ось в якості додаткового може використовуватися огірок, дайкон, сир, авокадо. Рідше в якості начинки використовують кальмарів, восьминогів, креветки. Таким чином, види ролів та їх склад можуть широко варіюватися. У меню зазвичай просто вказують склад ролів, так що легко визначити, що саме ви замовляєте.
Види ролів


Урамакі
Види ролів визначаються і за способом приготування. З класичним варіантом, коли всередині листа норі знаходяться рис і риба з овочами, сьогодні цілком успішно конкурують роли, в яких загорнута начинка у лист норі, а поверх нього розподілений рис. Такі роли відомі під загальною назвою урамакі, однак деякі з них стали настільки популярні, що отримали власні імена.
Види ролів


«Американські японці»
Зупинимося докладніше на тому, які види ролів урамакі бувають. Найбільш відомі і користуються найбільшим попитом роли з'явилися в США і названі іменами американських штатів: роли «Каліфорнія» і роли «Філадельфія». Настільки ж популярні роли «Канада» та «Аляска».
Рол «Каліфорнія» готують наступним чином: лист норі укладають на харчову плівку, по ньому розподіляють спеціальний рис, зверху – ікру летючої риби. Після цього акуратно перевертають лист ікрою вниз, зворотний бік норі змащують майонезом, на нього кладуть м'ясо краба і авокадо (деякі замінюють його огірком). Згортають рол за допомогою харчової плівки, після чого порційно нарізають.
Види ролів


Щоб приготувати рол «Філадельфія» знадобиться вершковий сир . Перший крок – такий же, як описано в попередньому варіанті: кладемо на харчову плівку норі, на нього – рис. Перевертаємо. На зворотну сторону норі кладемо сир і авокадо. У цьому випадку теж можна використовувати огірок і навіть зелене несолодке яблуко. Згортаємо рулет і обертаємо його тонко нарізаними пластами сьомги або лосося, після чого нарізаємо на порції. Можливий варіант, коли рибу кладуть всередину разом з сиром, а за рісу розподіляють ікру тобіко.
Види ролів


Рол «Аляска» – підваріант цих ролів: в якості начинки беруть вершковий сир, авокадо, крабове м'ясо і огірок, а посипають підсмаженими насінням кунжуту, а роли «Канада» обертають в пласти копченого вугра.




Види ролів

Види ролів






Також можна зустріти в меню різні види гарячих ролів, які готуються за різними технологіями: подпекаются в духовці з сиром або кунжутом, або обсмажують в киплячому маслі і відомі як «Темпура».




Види ролів

Види ролів
Рекомендуємо добрі рецепти
Роли «Філадельфія» в домашніх умовах
Роли «Філадельфія» в домашніх умовах
Як правило, рол «Філадельфія» – це рол навиворіт, в якому норі обгортає начинку, а шар рису знаходиться зовні. Зверху рол зазвичай обсипають кунжутом
Як готувати роли?
Як готувати роли?
Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
Роли з вугром
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
Роли з авокадо
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Начинки для ролів
Начинки для ролів
Роли - це популярне блюдо японської кухні, яке вже давно перетнула кордони цієї країни. Варіацій їх приготування дуже багато. І сьогодні ми з вами
Роли «Каліфорнія» - рецепт
Роли «Каліфорнія» - рецепт
Роли "Каліфорнія" - один з найпопулярніших видів ролів у всьому світі. Перед його незвичайним смаком і ефектним зовнішнім виглядом не встоїть жоден