Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Начинки для ролів

Начинки для ролів

5-01-2015, 11:02
1 191
Начинки для ролів
Останнім часом зростає популярність далекосхідних кулінарних традицій. Одне з найбільш яскравих відомих страв японської, корейської і в'єтнамської кухні - роли . По суті, японські роли являють собою рулети з пресованих водоростей норі з рисом і деякими іншими різними компонентами, звичайно це морська риба або інші морепродукти.
Зрозуміло, в різних країнах використовують свої традиційно бажані сорти рису. Слід використовувати такі сорти, які забезпечують обов'язкове злипання - це необхідно. Добре підійде звичайний круглозерний рис. Риба може бути сирою, ферментованої (тобто маринованої), малосольною або копченої.
В Японії традиційно використовують тунця, желтохвоста, лососевих риб, вугра. Потрібно зауважити, що якщо вибір робиться між норвезькою сьомгою і дикої горбушею, фореллю (або іншими дикими лососевими) варто віддати перевагу останніх. Зрозуміло, краще не використовувати прісноводну рибу, хоча в копченому вигляді можна класти в роли і її.
Для російських кулінарних традицій взагалі характерно нове переосмислення і модифікація вподобаних страв з інших кулінарних культур. Звичайно, потрібно вибирати тільки свіжу та якісну рибу як начинку для ролів (так само як і для суші), особливо якщо ви не збираєтеся піддавати її термічній обробці.
Роли готують за допомогою бамбукової циновки, а потім нарізають упоперек, іноді їх запікають в духовій шафі, іноді смажать в олії ( роли темпура ). Тим, кому незвично їсти сиру рибу, можна порадити приготувати роли на пару. Час приготування - як для будь філіруваною риби. Ну, звичайно, в цьому випадку рибу не потрібно ферментировать. Добре, якщо в приготуванні рибних компонентів начинки для ролів використовується часник, гострий перець та інші спеції - в поєднанні з оцтом ці інгредієнти, деяким чином, перешкоджають проникненню в наш організм некорисних мікроорганізмів, якими може бути заражена риба.
Взагалі, варіантів смачних начинок для ролів відомо безліч, однак склалися певні традиції приготування ролів, причому не тільки в країнах Далекого Сходу.
Розповімо, які начинки для ролів найбільш типові.
Рол «Каліфорнія»
Інгредієнти начинки: м'ясо краба і авокадо, зовні рол обсипають Тобіко (ікрою летючої риби). В іншому варіанті замість авокадо і м'яса краба використовують свіжий огірок, філе лосося або тунця, м'ясо креветки. У приготуванні начинки може використовуватися майонез.
Рол «Філадельфія»
Рол типу «урамакі», тобто рисом назовні. До складу начинки обов'язково входить вершковий сир, можна також додати зелений лук, огірок, ікру, зовні рол обертають повністю або частково тонким скибочкою філе свіжого (іноді ферментованого) або малосольного лосося.
Для приготування ролу «Унагі» зазвичай крім рису використовують смаженого вугра.

Які ще бувають начинки для ролів?


У приготуванні спрінг-роли використовують рисовий папір або рисові млинці.
Начинки для ролів
Начинка для спрінг-роли звичайно вегетаріанська, це можуть бути сирі, солоні, смажені, варені або тушковані овочі, соєвий сир тофу, різні види локшини (вже готової, зрозуміло).
Хоча можливі й інші варіанти спрінг-роли з начинкою з різних видів риби, креветок, інших морепродуктів, свинячого м'яса, м'яса птиці (а також плазунів і земноводних). У приготуванні таких начинок широко використовуються різні традиційні національні соуси, а також соєвий соус. Якщо начинка для ролів обсмажується, зазвичай використовується кунжутне масло, яке так само, як і місцеві соуси, надає роллам характерний смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати роли?
Як готувати роли?
Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
Роли з креветками
Роли з креветками
Роли з креветками - одне з популярних страв японської кухні. Якщо ви вирішили приготувати їх вдома, то варто дізнатися про те, як правильно зробити
Роли з вугром
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
Роли «Темпура»
Роли «Темпура»
Гарячі роли - страва на любителя, проте багато хто не може відязикати собі в задоволенні поласувати ролами «Темпура» в ніжному хрусткому клярі.
Роли з авокадо
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Роли «Каліфорнія» - рецепт
Роли «Каліфорнія» - рецепт
Роли "Каліфорнія" - один з найпопулярніших видів ролів у всьому світі. Перед його незвичайним смаком і ефектним зовнішнім виглядом не встоїть жоден