Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати роли?

Як готувати роли?

5-01-2015, 11:11
979
Як готувати роли?
Страви японської кухні всього за 10 років встигли завоювати величезну армію прихильників в нашій країні. Надзвичайно смачні і низькокалорійні суші і роли є поживними і корисними. Багато господині прагнуть освоїти техніку приготування їжі в домашніх умовах . І багатьох цікавить питання - чим відрізняються суші від ролів і як навчитися готувати роли самостійно?
Роли є окремим блюдом японської кухні, різновидом суші. Роли уявляю собою нарізані на смужки водорості норі з начинкою. В одних рецепти приготування ролів лист норі знаходиться зовні, в інших - всередині.
Існує дуже багато видів ролів, практично всіх їх можна спробувати в ресторанах японської кухні. Деякі ресторани навіть проводять майстер класи з приготування ролів з використанням фото і відео. У цій статті ми хочемо запропонувати вам допомогу в тому, як зробити роли самостійно.
Як варити рис для ролів?
Перед тим, як почати варити рис для ролів, його необхідно промити і потримати в холодній воді 20-30 хвилин. Після цього залити рис водою у співвідношенні 1:125 накрити кришкою, довести до кипіння і збільшити вогонь. На великому вогні рис повинен кипіти протягом 1 хвилини, після чого вогонь потрібно зробити маленьким. На маленькому вогні рис слід варити 15 хвилин. Протягом всієї варіння кришку відкривати не можна, а також, не слід додавати масло і сіль в рис. Знятий з вогню рис потрібно поставити в прохолодне місце на 10 хвилин (кришку не відкривати!). Після цього додати 6 ложок рисового оцту і акуратно проткнути рис у декількох місцях дерев'яною ложкою.
Тільки таким способом можна приготувати справжній японський рис розсипчастий. І саме з таким рисом виходять найкращі роли.
Як готувати роли «Каліфорнія»?
Це назва відомо багатьом, оскільки саме ці роли є найпопулярнішим блюдом у японських ресторанах. В якості начинки для каліфорнійських ролів використовується крабове м'ясо та ікра летючої риби.
Починаючи готувати роли «Каліфорнія» потрібно як слід підготуватися. Вам знадобиться: 3 листи водоростей норі, 200 грамів рису для суші, 1 огірок, 1 авокадо, 150 г крабового м'яса, ікра
Як готувати роли?
летючої риби, васабі.
Бамбуковий килимок для суші слід застелити харчовою плівкою, покласти на нього лист норі, а зверху - рис. Рис потрібно розрівняти так, щоб він лежав однорідним шаром. Лист норі з рисом слід перевернути так, щоб рис опинився внизу, на харчовій плівці. Лист норі покрити тонким шаром васабі, зверху покласти нарізаний на тонкі смужки огірок, авокадо і крабове м'ясо. Після цього лист з начинкою потрібно згорнути за допомогою килимка і зняти харчову плівку. Рол слід прикрасити ікрою летючої риби, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Далі рол слід посипати зернами кунжуту і розрізати на 6 шматочків.
Рецепт приготування ролів «Філадельфія»
Для приготування ролів «Філадельфія» необхідні наступні продукти: 150 грамів рису для суші, 1 лист водоростей норі, 1 авокадо, 1 огірок, 100 г лосося, 50 грамів сиру Філадельфія, васабі, соєвий соус.
Перед тим, як готувати роли необхідно попередньо зварити рис і охолодити його.
Спеціальний бамбуковий килимок для суші слід застелити харчовою плівкою, покласти на нього половину аркуша водоростей і зверху розкласти рівним шаром рис. Лист норі підняти з килимка і перевернути рисом вниз. На водорість слід нанести трохи васабі і викласти сир Філадельфія смужкою в 2 см по центру. На сир слід покласти кілька смужок нарізаного огірка і авокадо, розподіливши їх рівномірно по всьому сиру. Після цього бамбуковий килимок потрібно акуратно згорнути, щоб рол всередині вийшов щільним і рівним. Харчова плівку після цього прибирається.
Лосось слід нарізати на невеликі тонкі пластинки, викласти поперек ролу і злегка придавити руками. Після цього рол слід розрізати на невеликі бруски.
Роли Філадельфія можна прикрасити ікрою Тобіко і подавати з соєвим соусом.
Рецепт гарячих ролів «Темпура»
Приготування гарячих ролів досить трудомісткий процес. В якості начинки для гарячих ролів найчастіше використовується копчена слабосолона риба, авокадо і огірок.
Інгредієнти: 2 листа норі, 200 грамів рису для суші, 200 г копченого судака, рисовий оцет, панірувальні сухарі, сіль, суміш Темпура (японська суміш для обсмажування).
На бамбуковий килимок, застелений харчовою плівкою, слід викласти лист норі і розкласти на ньому рис рівним шаром.
Як готувати роли?
Лист з рисом потрібно перевернути так, щоб рис був унизу, а норі - зверху. На норі слід викласти начинку рівною смугою по центру - смужки копченої риби і огірка. Далі за допомогою бамбукового килимка потрібно звернути лист норі з начинкою в щільний рулет.
Суміш Темпура розвести водою і змастити нею рулет. Після цього рулет потрібно посипати панірувальними сухарями і обсмажити на сковороді. Підсмажений рол охолодити і розрізати на 6 частин. Подавати з імбиром і соєвим соусом.
Роли - це прекрасне блюдо, яким можна пригостити гостей і порадувати домочадців. Завдяки низькій калорійності ролів та їх поживності, це японське блюдо можна сміливо вважати дієтичним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Роли з сьомгою
Роли з сьомгою
Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
Роли "Філадельфія" - рецепт
Роли "Філадельфія" - рецепт
Одне з найпопулярніших страв японської кухні - роли з американським назвою Філадельфія. Якщо ви коли-небудь їх пробували, то обов'язково
Роли з вугром
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
Роли з авокадо
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Роли з лососем
Роли з лососем
Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І
Роли «Каліфорнія» - рецепт
Роли «Каліфорнія» - рецепт
Роли "Каліфорнія" - один з найпопулярніших видів ролів у всьому світі. Перед його незвичайним смаком і ефектним зовнішнім виглядом не встоїть жоден