Роли з лососем
Як готувати рол в лаваші з лососем ми вже встигли розібратися, так що тепер переходимо до споконвічно японському страви - рисовим ролів, а конкретно до їх класичній варіації з лососем.
Зараз тільки ледачий не пробував приготувати роли в домашніх умовах і якщо ви входите до їх числа, то неодмінно ознайомтеся з рецептами, які ми підготували у цій статті, а потім переходьте до практики.
Інгредієнти:
рис для суші - 300 г;
рисовий оцет - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
авокадо - 1 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
норі - 4 листків;
копчений лосось - 4 шматочка;
соєвий соус.
Приготування
Рис заливаємо 600 мл води, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин до тих пір, поки вода не вбереться повністю, а рис не стане м'яким. Як тільки рис буде готовий, заправляємо сумішшю з оцту і цукру, накриваємо вологим рушником і даємо охолонути.
Авокадо очищаємо від шкірки, нарізаємо соломкою і поливаємо лимонним соком для того, щоб шматочки не потемніли. Рис розподіляємо на аркуші норі, залишаючи сантиметровий край вільним внизу і вгорі аркуша. З верхнього краю аркуша кладемо шматочок лосося, поряд - шматочок авокадо. За смаком можна додати пару пір'я шніт-цибулі. Змочуємо вільний від рису край листа і накриваємо їм начинку, звертаємо рол за допомогою бамбукового килимка, або щільною харчової плівки. Як тільки ви доберетеся до вільного нижньому краю, не забудьте і змочити його, а після акуратно утрамбуйте рол руками.
За допомогою змоченого у воді ножа, наріжте ковбаску на 8 окремих ролів. Подавайте роли з копченим лососем разом з соєвим соусом, маринованим імбиром і пастою васабі.
Інгредієнти:
рис для суші - 100 г;
саке - 2 ч. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
рисовий оцет - 25 мл
норі - 2 аркуша;
філе лосося - 100 г;
огірок - 1 шт.;
маринований імбир;
ікра лосося;
соєвий соус.
Приготування
Промиваємо рис до чистої води і даємо обсохнути хвилин 15. Промитий рис кладемо в каструлю і заливаємо 200 мл води. Додаємо саке. Доводимо воду в каструлі до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо до вбирання води 15-20 хвилин. Заправляємо рис сумішшю оцту і цукру, солимо, даємо охолонути 15-20 хвилин.
Кладемо Лист норі на бамбуковий килимок, розподіляємо по ньому рис. На верхній край листа кладемо рибу і скибочки огірка. З одного краю начинки кладемо невеликий кулька васабі і розмазуємо його вздовж. Звертаємо норі за допомогою килимка, нарізаємо на окремі роли і прикрашаємо ікрою.
Зараз тільки ледачий не пробував приготувати роли в домашніх умовах і якщо ви входите до їх числа, то неодмінно ознайомтеся з рецептами, які ми підготували у цій статті, а потім переходьте до практики.
Як робити роли з лососем?
Інгредієнти:
Приготування
Рис заливаємо 600 мл води, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин до тих пір, поки вода не вбереться повністю, а рис не стане м'яким. Як тільки рис буде готовий, заправляємо сумішшю з оцту і цукру, накриваємо вологим рушником і даємо охолонути.
Авокадо очищаємо від шкірки, нарізаємо соломкою і поливаємо лимонним соком для того, щоб шматочки не потемніли. Рис розподіляємо на аркуші норі, залишаючи сантиметровий край вільним внизу і вгорі аркуша. З верхнього краю аркуша кладемо шматочок лосося, поряд - шматочок авокадо. За смаком можна додати пару пір'я шніт-цибулі. Змочуємо вільний від рису край листа і накриваємо їм начинку, звертаємо рол за допомогою бамбукового килимка, або щільною харчової плівки. Як тільки ви доберетеся до вільного нижньому краю, не забудьте і змочити його, а після акуратно утрамбуйте рол руками.
За допомогою змоченого у воді ножа, наріжте ковбаску на 8 окремих ролів. Подавайте роли з копченим лососем разом з соєвим соусом, маринованим імбиром і пастою васабі.
Рецепт роли з лососем, ікрою лосося і огірком
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо рис до чистої води і даємо обсохнути хвилин 15. Промитий рис кладемо в каструлю і заливаємо 200 мл води. Додаємо саке. Доводимо воду в каструлі до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо до вбирання води 15-20 хвилин. Заправляємо рис сумішшю оцту і цукру, солимо, даємо охолонути 15-20 хвилин.
Кладемо Лист норі на бамбуковий килимок, розподіляємо по ньому рис. На верхній край листа кладемо рибу і скибочки огірка. З одного краю начинки кладемо невеликий кулька васабі і розмазуємо його вздовж. Звертаємо норі за допомогою килимка, нарізаємо на окремі роли і прикрашаємо ікрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Роли з сьомгою
Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
Суші макі
Якщо ви і ваші друзі без розуму від японської кухні, влаштуйте вечірку в японському стилі. На ній можна не тільки вбратися відповідно, але і
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Роли з ікрою
Роли - це традиційна страва японської кухні. В даний час видів приготування ролів з різними інгредієнтами дуже багато. І зараз ми поділимося з вами
Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо