Вернуться назад Распечатать

Роли з лососем

Роли з лососем
Як готувати рол в лаваші з лососем ми вже встигли розібратися, так що тепер переходимо до споконвічно японському страви - рисовим ролів, а конкретно до їх класичній варіації з лососем.
Зараз тільки ледачий не пробував приготувати роли в домашніх умовах і якщо ви входите до їх числа, то неодмінно ознайомтеся з рецептами, які ми підготували у цій статті, а потім переходьте до практики.

Як робити роли з лососем?


Інгредієнти:

  • рис для суші - 300 г;

  • рисовий оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • авокадо - 1 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • норі - 4 листків;

  • копчений лосось - 4 шматочка;

  • соєвий соус.


  • Приготування
    Рис заливаємо 600 мл води, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин до тих пір, поки вода не вбереться повністю, а рис не стане м'яким. Як тільки рис буде готовий, заправляємо сумішшю з оцту і цукру, накриваємо вологим рушником і даємо охолонути.
    Авокадо очищаємо від шкірки, нарізаємо соломкою і поливаємо лимонним соком для того, щоб шматочки не потемніли. Рис розподіляємо на аркуші норі, залишаючи сантиметровий край вільним внизу і вгорі аркуша. З верхнього краю аркуша кладемо шматочок лосося, поряд - шматочок авокадо. За смаком можна додати пару пір'я шніт-цибулі. Змочуємо вільний від рису край листа і накриваємо їм начинку, звертаємо рол за допомогою бамбукового килимка, або щільною харчової плівки. Як тільки ви доберетеся до вільного нижньому краю, не забудьте і змочити його, а після акуратно утрамбуйте рол руками.
    За допомогою змоченого у воді ножа, наріжте ковбаску на 8 окремих ролів. Подавайте роли з копченим лососем разом з соєвим соусом, маринованим імбиром і пастою васабі.

    Рецепт роли з лососем, ікрою лосося і огірком


    Інгредієнти:

  • рис для суші - 100 г;

  • саке - 2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • рисовий оцет - 25 мл

  • норі - 2 аркуша;

  • філе лосося - 100 г;

  • огірок - 1 шт.;

  • маринований імбир;

  • ікра лосося;

  • соєвий соус.


  • Роли з лососем

    Приготування
    Промиваємо рис до чистої води і даємо обсохнути хвилин 15. Промитий рис кладемо в каструлю і заливаємо 200 мл води. Додаємо саке. Доводимо воду в каструлі до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо до вбирання води 15-20 хвилин. Заправляємо рис сумішшю оцту і цукру, солимо, даємо охолонути 15-20 хвилин.
    Кладемо Лист норі на бамбуковий килимок, розподіляємо по ньому рис. На верхній край листа кладемо рибу і скибочки огірка. З одного краю начинки кладемо невеликий кулька васабі і розмазуємо його вздовж. Звертаємо норі за допомогою килимка, нарізаємо на окремі роли і прикрашаємо ікрою.