Роли з сьомгою
Японська кухня і її головне блюдо - роли, останнім часом стали дуже популярні. Зараз інгредієнти для них продаються в багатьох магазинах, тому досить часто господині готують цю смачну і корисну їжу в домашніх умовах. Якщо ви теж є шанувальником японської кухні, ми розповімо, як самостійно приготувати роли з сьомгою.
Інгредієнти:
рис для суші - 1 ст.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
сушені водорості норі - 1 упаковка;
рисовий оцет - 3 ст. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - 05 ч. ложки;
васабі - 1/4 ч. ложки;
сьомга - 200 г;
огірок свіжий - 1 шт.;
маринований огірок - 5-6 шт.;
зелений цибуля.
Приготування
Гарненько промийте рис, поки вода не стане прозорою. Після цього покладіть рис в каструлю і залийте водою в пропорції: 1+1/.4 ст. рідини на 1 ст. рису. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 12 хв. Потім вимкніть рис і залиште настоюватися.
Рисовий оцет змішайте з сіллю і цукром і прогрійте до повного їх розчинення. Влийте його в рис і обережно перемішайте. Огірки і сьомгу наріжте смужками. Розкладіть килимок для ролів, зверху на нього покладіть лист норі (матовою стороною вгору), а на нього викладіть рис, залишивши кілька сантиметрів листа вільними.
На рис покладіть смужки сьомги, огірка і пір'ячко цибулі. Поверніть рол так, щоб начинка була в центрі, і заклейте його вільною частиною норі. Наріжте рол гострим ножем на шматочки і подавайте з васабі і соєвим соусом.
Якщо ви не хочете змішувати смак сьомги ні з якими іншими компонентами, ми поділимося способом, як робити звичайні роли з сьомгою.
Інгредієнти:
рис для суші - 200 г;
норі - 3-4 листків;
рисовий оцет - 2 ст. ложки;
цукор - 2-25 ч. ложки;
сіль - 2 ч. ложки;
сьомга - 300 г;
васабі.
Приготування
Рис та оцтову приготуйте заправку як у попередньому рецепті. Сьомгу наріжте довгими смужками. На килимок для суші покладіть норі блискучою стороною вниз, зверху розподіліть рис, залишивши край (15 см) вільним і пальцем по центру зробіть смужку з васабі. На неї укладете сьомгу і загорніть рол. Наріжте його ножем на 6 шматочків і їжте з соєвим соусом.
Авокадо часто використовується в японській кухні, і якщо ви любите його, то ми розповімо, як готувати роли з сьомгою і авокадо.
Інгредієнти:
рис для суші - 250 г;
норі - 4 шт.;
рисовий оцет - 4 ч. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - 05 ч. ложки;
авокадо - 1 шт.;
сьомга - 300 г;
васабі, соєвий соус.
Приготування
Добре промитий рис помістіть в каструлю, залийте водою, щоб вона була на 1 см вище і доведіть до кипіння без кришки. Потім зменшіть вогонь до мінімального, закрийте кришкою і готуйте 15 хвилин. Зніміть з вогню і залиште ще на 10 хвилин.
В цей час з'єднайте оцет, цукор і сіль і прогрійте на невеликому вогні до повного розчинення останніх. Влийте оцет в рис і кілька разів перемішайте. Авокадо і сьомгу наріжте пластинками. На килимок покладіть норі, зверху розподіліть рис, залишивши вільний край, на нього - авокадо і сьомгу. Загорніть рулет, розріжте його на шість ролів і пробуйте, занурюючи в соєвий соус, змішаний з васабі.
Інгредієнти:
рис для суші - 500 г;
норі - упаковка;
сьомга - 400 г;
авокадо - 2 шт.;
рисовий оцет - 5 ст. ложок;
цукор - 3 ст. ложки;
сіль - 1 ст. ложка;
сир «Філадельфія» - 200 г;
кунжут.
Приготування
Рис і оцет до нього приготуйте як у вищевказаних рецептах. Норі покладіть на килимок для суші, зверху розкладіть рис, не забувши залишити вільний край, переверніть аркуш і змажте блискучу частина водоростей сиром. На нього, посередині, покладіть смужку сьомги і авокадо і акуратно скрутіть рулет. Коли він буде готовий, обваляйте рулет в кунжуті і наріжте мокрим ножем на 6 ролів.
Роли з сьомгою і огірком
Інгредієнти:
Приготування
Гарненько промийте рис, поки вода не стане прозорою. Після цього покладіть рис в каструлю і залийте водою в пропорції: 1+1/.4 ст. рідини на 1 ст. рису. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 12 хв. Потім вимкніть рис і залиште настоюватися.
Рисовий оцет змішайте з сіллю і цукром і прогрійте до повного їх розчинення. Влийте його в рис і обережно перемішайте. Огірки і сьомгу наріжте смужками. Розкладіть килимок для ролів, зверху на нього покладіть лист норі (матовою стороною вгору), а на нього викладіть рис, залишивши кілька сантиметрів листа вільними.
На рис покладіть смужки сьомги, огірка і пір'ячко цибулі. Поверніть рол так, щоб начинка була в центрі, і заклейте його вільною частиною норі. Наріжте рол гострим ножем на шматочки і подавайте з васабі і соєвим соусом.
Роли з сьомгою - рецепт
Якщо ви не хочете змішувати смак сьомги ні з якими іншими компонентами, ми поділимося способом, як робити звичайні роли з сьомгою.
Інгредієнти:
Приготування
Рис та оцтову приготуйте заправку як у попередньому рецепті. Сьомгу наріжте довгими смужками. На килимок для суші покладіть норі блискучою стороною вниз, зверху розподіліть рис, залишивши край (15 см) вільним і пальцем по центру зробіть смужку з васабі. На неї укладете сьомгу і загорніть рол. Наріжте його ножем на 6 шматочків і їжте з соєвим соусом.
Роли з авокадо і сьомгою
Авокадо часто використовується в японській кухні, і якщо ви любите його, то ми розповімо, як готувати роли з сьомгою і авокадо.
Інгредієнти:
Приготування
Добре промитий рис помістіть в каструлю, залийте водою, щоб вона була на 1 см вище і доведіть до кипіння без кришки. Потім зменшіть вогонь до мінімального, закрийте кришкою і готуйте 15 хвилин. Зніміть з вогню і залиште ще на 10 хвилин.
В цей час з'єднайте оцет, цукор і сіль і прогрійте на невеликому вогні до повного розчинення останніх. Влийте оцет в рис і кілька разів перемішайте. Авокадо і сьомгу наріжте пластинками. На килимок покладіть норі, зверху розподіліть рис, залишивши вільний край, на нього - авокадо і сьомгу. Загорніть рулет, розріжте його на шість ролів і пробуйте, занурюючи в соєвий соус, змішаний з васабі.
Роли з сьомгою та сиром
Інгредієнти:
Приготування
Рис і оцет до нього приготуйте як у вищевказаних рецептах. Норі покладіть на килимок для суші, зверху розкладіть рис, не забувши залишити вільний край, переверніть аркуш і змажте блискучу частина водоростей сиром. На нього, посередині, покладіть смужку сьомги і авокадо і акуратно скрутіть рулет. Коли він буде готовий, обваляйте рулет в кунжуті і наріжте мокрим ножем на 6 ролів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати роли?
Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
Суші-торт
Якщо ви без розуму від суші, то спробуйте здивувати гостей і друзів суші-тортом, приготованим своїми руками. Це ласощі не тільки дуже смачна, але і
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Роли з ікрою
Роли - це традиційна страва японської кухні. В даний час видів приготування ролів з різними інгредієнтами дуже багато. І зараз ми поділимося з вами
Роли з лососем
Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І