Японська кухня і її головне блюдо - роли, останнім часом стали дуже популярні. Зараз інгредієнти для них продаються в багатьох магазинах, тому досить часто господині готують цю смачну і корисну їжу в домашніх умовах. Якщо ви теж є шанувальником японської кухні, ми розповімо, як самостійно приготувати роли з сьомгою.
Роли з сьомгою і огірком
Інгредієнти: рис для суші - 1 ст.; соєвий соус - 2 ст. ложки; сушені водорості норі - 1 упаковка; рисовий оцет - 3 ст. ложки; цукор - 2 ч. ложки; сіль - 05 ч. ложки; васабі - 1/4 ч. ложки; сьомга - 200 г; огірок свіжий - 1 шт.; маринований огірок - 5-6 шт.; зелений цибуля. Приготування Гарненько промийте рис, поки вода не стане прозорою. Після цього покладіть рис в каструлю і залийте водою в пропорції: 1+1/.4 ст. рідини на 1 ст. рису. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 12 хв. Потім вимкніть рис і залиште настоюватися.
Рисовий оцет змішайте з сіллю і цукром і прогрійте до повного їх розчинення. Влийте його в рис і обережно перемішайте. Огірки і сьомгу наріжте смужками. Розкладіть килимок для ролів, зверху на нього покладіть лист норі (матовою стороною вгору), а на нього викладіть рис, залишивши кілька сантиметрів листа вільними.
На рис покладіть смужки сьомги, огірка і пір'ячко цибулі. Поверніть рол так, щоб начинка була в центрі, і заклейте його вільною частиною норі. Наріжте рол гострим ножем на шматочки і подавайте з васабі і соєвим соусом.
Роли з сьомгою - рецепт
Якщо ви не хочете змішувати смак сьомги ні з якими іншими компонентами, ми поділимося способом, як робити звичайні роли з сьомгою.
Інгредієнти: рис для суші - 200 г; норі - 3-4 листків; рисовий оцет - 2 ст. ложки; цукор - 2-25 ч. ложки; сіль - 2 ч. ложки; сьомга - 300 г; васабі. Приготування Рис та оцтову приготуйте заправку як у попередньому рецепті. Сьомгу наріжте довгими смужками. На килимок для суші покладіть норі блискучою стороною вниз, зверху розподіліть рис, залишивши край (15 см) вільним і пальцем по центру зробіть смужку з васабі. На неї укладете сьомгу і загорніть рол. Наріжте його ножем на 6 шматочків і їжте з соєвим соусом.
Роли з авокадо і сьомгою
Авокадо часто використовується в японській кухні, і якщо ви любите його, то ми розповімо, як готувати роли з сьомгою і авокадо.
Інгредієнти: рис для суші - 250 г; норі - 4 шт.; рисовий оцет - 4 ч. ложки; цукор - 2 ч. ложки; сіль - 05 ч. ложки; авокадо - 1 шт.; сьомга - 300 г; васабі, соєвий соус. Приготування Добре промитий рис помістіть в каструлю, залийте водою, щоб вона була на 1 см вище і доведіть до кипіння без кришки. Потім зменшіть вогонь до мінімального, закрийте кришкою і готуйте 15 хвилин. Зніміть з вогню і залиште ще на 10 хвилин.
В цей час з'єднайте оцет, цукор і сіль і прогрійте на невеликому вогні до повного розчинення останніх. Влийте оцет в рис і кілька разів перемішайте. Авокадо і сьомгу наріжте пластинками. На килимок покладіть норі, зверху розподіліть рис, залишивши вільний край, на нього - авокадо і сьомгу. Загорніть рулет, розріжте його на шість ролів і пробуйте, занурюючи в соєвий соус, змішаний з васабі.
Роли з сьомгою та сиром
Інгредієнти: рис для суші - 500 г; норі - упаковка; сьомга - 400 г; авокадо - 2 шт.; рисовий оцет - 5 ст. ложок; цукор - 3 ст. ложки; сіль - 1 ст. ложка; сир «Філадельфія» - 200 г; кунжут. Приготування Рис і оцет до нього приготуйте як у вищевказаних рецептах. Норі покладіть на килимок для суші, зверху розкладіть рис, не забувши залишити вільний край, переверніть аркуш і змажте блискучу частина водоростей сиром. На нього, посередині, покладіть смужку сьомги і авокадо і акуратно скрутіть рулет. Коли він буде готовий, обваляйте рулет в кунжуті і наріжте мокрим ножем на 6 ролів.