Суші макі
Справжні японські роли - це знахідка, оскільки через велику кількість японських ресторанів все частіше і частіше зустрічаються модифікації оригінальних рецептів: суші кладуть крабові полички, тверді і солоні сорти сирів, невідповідні овочі та інше. Тому краще і зручніше всього готувати суші вдома і розраховувати лише на свій досвід і знання. Чудовим початком знайомства з суші стануть роли маки, які діляться на 2 підвиди: футомаки і хосомакі. Обидва виду відрізняються досить великими розмірами (хосомакі трохи менше) і великою кількістю начинки з морепродуктів і овочів.
У цій статті ми розповімо про те, як готувати суші макі самостійно.
Рецепт суші макі має безліч своїх тонкощів, як власне і рецепт будь-яких суші взагалі. Одна з перших труднощів - правильно зварений рис, який спочатку треба промити до прозорої води, а потім варити при закритій кришці спочатку 5 хвилин при кипінні, а потім ще 10-13 хвилин збавивши вогонь. Далі крупу необхідно настояти 10-15 хвилин, а після заправити сумішшю з солі, цукру і рисового оцту. Готовий рис використовується у всіх рецептурах суші, крім сашимі - шматочків сирих морепродуктів.
Почнемо знайомство з цим видом суші з традиційного рецепту.
Інгредієнти:
рис для суші - 250 г;
рисовий оцет - 50 мл;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
свіжий огірок - 1 шт.;
свіжий лосось - 200 г;
креветки очищені - 200 г;
васабі - за смаком;
водорості норі - 1 упаковка.
Приготування
Рис промиваємо, відварюємо і заправляємо сумішшю оцту, цукру і солі, даємо охолонути. Лист норі викладаємо блискучою стороною на бамбукову рогожу, покриту харчовою плівкою. Відступивши від краю 15-2 см, розподіляємо охолов до кімнатної температури рис по листу, один з порожніх країв змащуємо тонким шаром гірчиці васабі. Лосось очищаємо від шкіри і кісток і нарізаємо тонкими смужками. Огірок також очищаємо від шкірки і нарізаємо аналогічним чином.
На один край рисового пласта викладаємо шматочки начинки, їх можна комбінувати на свій розсуд, чергуючи роли з лососем, ролами з креветками. Не перестарайтеся з начинкою, інакше рол розвалиться або не скрутиться взагалі.
Закручуємо рол за допомогою килимка, поступово закочуючи начинку і утрамбовуючи «ковбаску» суші, щоб надати форму. Останній етап - нарізка суші здійснюється легко і просто за допомогою змоченого у воді ножа.
Подаємо суші в класичному вигляді уклавши поруч з ролами трохи гірчиці васабі і маринованого імбиру. До речі, як приготувати маринований імбир ми розповідали не так давно, так що користуйтеся рецептом на здоров'я.
Як готувати стандартні роли знають багато, і ми досить детально розібрали весь процес готування в попередньому рецепті, а ось приготування суші макі навиворіт або саимаки, досі залишається для багатьох особливою складністю. Що ж, ніяких премудростей у технології приготування саимаки немає, і ми спробуємо переконати вас у цьому наступним рецептом.
Інгредієнти:
рис для суші - 250 г;
саке - 1 ст. ложка;
норі - 3 аркуша;
огірок - 1 шт.;
тунець - 300 г;
авокадо - 3 шт.;
насіння кунжуту - 1 1/2 ч. ложки;
васабі, японський майонез - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати суші макі, відварюємо і заправляємо рис, у традиційну оцтову заправку додаємо столову ложку саке і даємо рису настоятися і охолонути до кімнатної температури.
На вистелену харчовою плівкою бамбукову рогожу кладемо шар відвареного рису, змащуємо його васабі і японським майонезом за смаком, а після накриваємо листом норі. На край листа укладаємо попередньо нарізані смужки сирого тунця і очищеного від шкірки огірка, звертаємо рол як зазвичай. Прикрашаємо поверхню саимаки найтоншими шматочками авокадо і посипаємо насінням кунжуту. Подаємо страву з японським майонезом, васабі, соєвим соусом і гострим маринованим імбиром. А ще його можна доповнити смачними ролами з креветками . Приємного апетиту!
У цій статті ми розповімо про те, як готувати суші макі самостійно.
Японські роли маки - рецепт
Рецепт суші макі має безліч своїх тонкощів, як власне і рецепт будь-яких суші взагалі. Одна з перших труднощів - правильно зварений рис, який спочатку треба промити до прозорої води, а потім варити при закритій кришці спочатку 5 хвилин при кипінні, а потім ще 10-13 хвилин збавивши вогонь. Далі крупу необхідно настояти 10-15 хвилин, а після заправити сумішшю з солі, цукру і рисового оцту. Готовий рис використовується у всіх рецептурах суші, крім сашимі - шматочків сирих морепродуктів.
Почнемо знайомство з цим видом суші з традиційного рецепту.
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо, відварюємо і заправляємо сумішшю оцту, цукру і солі, даємо охолонути. Лист норі викладаємо блискучою стороною на бамбукову рогожу, покриту харчовою плівкою. Відступивши від краю 15-2 см, розподіляємо охолов до кімнатної температури рис по листу, один з порожніх країв змащуємо тонким шаром гірчиці васабі. Лосось очищаємо від шкіри і кісток і нарізаємо тонкими смужками. Огірок також очищаємо від шкірки і нарізаємо аналогічним чином.
На один край рисового пласта викладаємо шматочки начинки, їх можна комбінувати на свій розсуд, чергуючи роли з лососем, ролами з креветками. Не перестарайтеся з начинкою, інакше рол розвалиться або не скрутиться взагалі.
Закручуємо рол за допомогою килимка, поступово закочуючи начинку і утрамбовуючи «ковбаску» суші, щоб надати форму. Останній етап - нарізка суші здійснюється легко і просто за допомогою змоченого у воді ножа.
Подаємо суші в класичному вигляді уклавши поруч з ролами трохи гірчиці васабі і маринованого імбиру. До речі, як приготувати маринований імбир ми розповідали не так давно, так що користуйтеся рецептом на здоров'я.
Маки суші «навиворіт» - приготування
Як готувати стандартні роли знають багато, і ми досить детально розібрали весь процес готування в попередньому рецепті, а ось приготування суші макі навиворіт або саимаки, досі залишається для багатьох особливою складністю. Що ж, ніяких премудростей у технології приготування саимаки немає, і ми спробуємо переконати вас у цьому наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати суші макі, відварюємо і заправляємо рис, у традиційну оцтову заправку додаємо столову ложку саке і даємо рису настоятися і охолонути до кімнатної температури.
На вистелену харчовою плівкою бамбукову рогожу кладемо шар відвареного рису, змащуємо його васабі і японським майонезом за смаком, а після накриваємо листом норі. На край листа укладаємо попередньо нарізані смужки сирого тунця і очищеного від шкірки огірка, звертаємо рол як зазвичай. Прикрашаємо поверхню саимаки найтоншими шматочками авокадо і посипаємо насінням кунжуту. Подаємо страву з японським майонезом, васабі, соєвим соусом і гострим маринованим імбиром. А ще його можна доповнити смачними ролами з креветками . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Роли з сьомгою
Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
Суші-торт
Якщо ви без розуму від суші, то спробуйте здивувати гостей і друзів суші-тортом, приготованим своїми руками. Це ласощі не тільки дуже смачна, але і
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Роли з лососем
Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І
Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо