Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рецепт данго

5-01-2015, 11:07
753
Рецепт данго
Данго - це одне з традиційних і популярних страв японської кухні, що представляє собою невеликі кульки, зроблені з рисового борошна. Зазвичай, східне ласощі подається нанизаним на паличку в супроводі соусу. Залежно від соусу виділяють кілька різновидів цієї страви: ботян-данго - триколірний данго, ан-данго - подається з соусом з червоної квасолі, митараши-данго - покриті сиропом, із соєвого соусу, крохмалю і цукру, тяданго-данго - ароматизоване зеленим чаєм.
Давайте розглянемо з вами як зробити данго в домашніх умовах і здивувати всіх своїми кулінарними здібностями та вміннями.

Митараши-данго - рецепт


Інгредієнти:
Для данго:

  • борошно рисова - 1 ст.;

  • кип'ячена холодна вода - 100 мл;

  • цукровий пісок - за смаком.


  • Для соусу:

  • соєвий соус - 50 мл;

  • кип'ячена вода - 100 мл;

  • цукровий пісок - за смаком;

  • картопляний крохмаль - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Щоб приготувати тісто для данго нам потрібно спочатку закип'ятити воду. Потім, в невелику миску насипаємо рисову муку і потроху вливаємо воду, постійно помішуючи віночком до отримання однорідної маси, яка повинна нагадувати по консистенції пластилін: не липнути до рук і не розвалюватися на шматочки. Коли суміш стане однорідною, приступаємо до формування однакових кульок розміром приблизно з волоський горіх. Далі потрібно зварити данго на пару протягом приблизно 20 хвилин. Якщо у вас під рукою немає пароварки, можна кинути кульки в киплячу воду. Головне, стежте за тим, щоб данго при варінні не розвалилися на частини і не втратили свою первісну форму. Поки данго готуються, ми з вами, не втрачаючи часу дарма, займемося приготуванням соусу. Для цього заливаємо картопляний крохмаль склянкою холодної кип'яченої води і залишаємо настоюватися приблизно на 10 хвилин. Потім, по закінченню визначеного часу, додаємо у воду соєвий соус і кладемо за смаком цукровий пісок. І того й іншого краще не шкодувати, тому що саме ці інгредієнти роблять приправу більш пікантною і насиченою на смак.
    Рецепт данго
    Отриману масу нагріваємо в мікрохвильовій печі або на плиті, не чекаючи, поки вона закипить, так як киплячий соус не може загуснути як слід. Для рівномірного загустіння, постійно помішуємо суміш віночком або ложкою.
    Коли митараши-данго готові, акуратно викладаємо їх на блюдо, поливаємо зверху приготованим соєвим соусом і приступаємо до їжі.
    Поряд з оякодоном і ролами з сьомгою , данго - практично національне блюдо японців, що подається від місцевого ресторанів, до вуличних наметів з їжею. Не пропустіть шанс спробувати це просте і оригінальне блюдо і приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній
    Кисло-солодкий соус - рецепт
    Кисло-солодкий соус - рецепт
    Соуси надають страві неповторні відтінки і розкривають його смак в повній мірі. Адже, одне і теж страву, подана з різними соусами, кожен раз
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
    Спрінг роли - рецепт
    Спрінг роли - рецепт
    Спрінг роли дуже популярні не тільки в Японії, але і в нашій країні. Чому? Вони смачні, ніжні, дуже незвичайні. З цієї причини ми вирішили вибрати
    Профітролі з заварним кремом
    Профітролі з заварним кремом
    Профітролі - відоме ласощі французької кухні. Їх готують із заварного тіста. І сьогодні ми з вами поговоримо про профитролях з заварним кремом.