Данго - це одне з традиційних і популярних страв японської кухні, що представляє собою невеликі кульки, зроблені з рисового борошна. Зазвичай, східне ласощі подається нанизаним на паличку в супроводі соусу. Залежно від соусу виділяють кілька різновидів цієї страви: ботян-данго - триколірний данго, ан-данго - подається з соусом з червоної квасолі, митараши-данго - покриті сиропом, із соєвого соусу, крохмалю і цукру, тяданго-данго - ароматизоване зеленим чаєм.
Давайте розглянемо з вами як зробити данго в домашніх умовах і здивувати всіх своїми кулінарними здібностями та вміннями.
Митараши-данго - рецепт
Інгредієнти: Для данго:
борошно рисова - 1 ст.; кип'ячена холодна вода - 100 мл; цукровий пісок - за смаком. Для соусу:
соєвий соус - 50 мл; кип'ячена вода - 100 мл; цукровий пісок - за смаком; картопляний крохмаль - 2 ч. ложки. Приготування Щоб приготувати тісто для данго нам потрібно спочатку закип'ятити воду. Потім, в невелику миску насипаємо рисову муку і потроху вливаємо воду, постійно помішуючи віночком до отримання однорідної маси, яка повинна нагадувати по консистенції пластилін: не липнути до рук і не розвалюватися на шматочки. Коли суміш стане однорідною, приступаємо до формування однакових кульок розміром приблизно з волоський горіх. Далі потрібно зварити данго на пару протягом приблизно 20 хвилин. Якщо у вас під рукою немає пароварки, можна кинути кульки в киплячу воду. Головне, стежте за тим, щоб данго при варінні не розвалилися на частини і не втратили свою первісну форму. Поки данго готуються, ми з вами, не втрачаючи часу дарма, займемося приготуванням соусу. Для цього заливаємо картопляний крохмаль склянкою холодної кип'яченої води і залишаємо настоюватися приблизно на 10 хвилин. Потім, по закінченню визначеного часу, додаємо у воду соєвий соус і кладемо за смаком цукровий пісок. І того й іншого краще не шкодувати, тому що саме ці інгредієнти роблять приправу більш пікантною і насиченою на смак.

Отриману масу нагріваємо в мікрохвильовій печі або на плиті, не чекаючи, поки вона закипить, так як киплячий соус не може загуснути як слід. Для рівномірного загустіння, постійно помішуємо суміш віночком або ложкою.
Коли митараши-данго готові, акуратно викладаємо їх на блюдо, поливаємо зверху приготованим соєвим соусом і приступаємо до їжі.
Поряд з оякодоном і ролами з сьомгою , данго - практично національне блюдо японців, що подається від місцевого ресторанів, до вуличних наметів з їжею. Не пропустіть шанс спробувати це просте і оригінальне блюдо і приємного вам апетиту!