Спрінг роли - рецепт
Спрінг роли - це традиційна страва японської кухні, що представляє собою легкі рисові рулетики або коржі з різними начинками всередині. Це можуть бути свіжі овочі, зелень, морепродукти. Роли їдять в холодному або обсмаженому вигляді. В якості заправки до них найчастіше подаються томатний або соєвий соус. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування спрінг ролів в домашніх умовах.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 100 г;
морква - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
соєвий соус - за смаком;
бобові паростки - 100 г;
рисова локшина - 50 г;
рисовий папір - 8 шт.;
рослинне масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Як приготувати спрінг роли? Моркву чистимо і разом з капустою шаткуємо тонкими смужками. Рисову локшину замочуємо на 5 хвилин в теплій воді, потім виймаємо її і нарізаємо на невеликі смужки. Часник чистимо і дуже дрібно рубаємо. На заздалегідь прогрітий вок наливаємо трохи олії і кидаємо часник. Смажимо протягом 30 секунд. Потім додаємо моркву, капусту, бобові паростки. Готуємо все приблизно 1-2 хвилини і знімаємо начинку з вогню.
У миску наливаємо трохи холодною водою, кладемо листи рисового паперу і розмочуємо їх один за іншим.
Далі приготовану начинку разом з рисовою локшиною акуратно викладаємо на лист паперу і загортаємо у вигляді конвертика. Обсмажуємо приготовані спрінг роли на сковороді в рослинному маслі по 2 хвилини з кожного боку. Потім обережно перекладаємо на серветку і ретельно витираємо від надлишків жиру.
Інгредієнти:
рисовий папір - 1 шт.;
банан - 1 шт.;
курага - 50 г;
чорнослив - 50 г;
горіхи - 50 г;
яблуко - 1 шт.;
мед - 2 ст. ложки;
лимонний сік - за смаком.
Приготування
Банан чистимо і розрізаємо впоперек на 5 частин, а яблуко на 8. У миску кладемо трохи меду, видавлюємо лимонний сік і перемішуємо. Далі кладемо в приготований соус на кілька хвилин наші фрукти. Рисовий папір замочуємо на 30 секунд в теплій воді. Потім дістаємо і викладаємо на бамбукову спеціальну серветку. На середину викладаємо горішок, курагу, чорнослив, зверху банан або яблуко. І загортаємо все акуратно, як фаршировані млинчики, конвертиком. Обсмажуємо солодкі спрінг роли з бананом на сковороді по 3 хвилини з кожного боку.
Інгредієнти:
рисовий папір - 20 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
свіжий огірок - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
зелений горошок - 100 г;
рис - 100 г;
тайський соус - 100 мл;
лайм - 05 шт.;
листя салату - 100 г;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
цукрова пудра - 1 ч. ложка;
зелена цибуля - за бажанням.
Приготування
Овочі гарненько миємо й нарізаємо моркву, болгарський перець і огірок соломкою або тонкими смужками. Інгредієнти ретельно перемішуємо і додаємо подрібнений зелений салат. За бажанням в начинку можна додати трохи відвареного рису.
Перед тим як використовувати для ролів рисовий папір, необхідно її трохи розм'якшити. Для цього наливаємо в миску теплої води і опускаємо в неї по черзі кожен аркуш паперу. Вона повинна стати еластичною і м'якою. Потім кладемо лист паперу на тарілку або на дерев'яну дошку і викладаємо приготовану начинку з овочів. Загортаємо роли в конвертик і відставляємо в сторону. Залишилося тепер приготувати соус. Для цього змішуємо соєвий соус, сік лайма, кунжут, цукрову пудру і тайський соус. Посипте отриманий соус дрібно порубаним зеленою цибулею і подаємо до столу окремо. Овочеві спрінг роли готові до вживання!
Ще один рецепт спрінг ролів можна подивитися в статті «Роли з креветками» ну а якщо ви хочете приготувати цілий японський стіл, то рецепт онігірі буде теж дуже до речі.
Рецепт смажених спрінг ролів
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати спрінг роли? Моркву чистимо і разом з капустою шаткуємо тонкими смужками. Рисову локшину замочуємо на 5 хвилин в теплій воді, потім виймаємо її і нарізаємо на невеликі смужки. Часник чистимо і дуже дрібно рубаємо. На заздалегідь прогрітий вок наливаємо трохи олії і кидаємо часник. Смажимо протягом 30 секунд. Потім додаємо моркву, капусту, бобові паростки. Готуємо все приблизно 1-2 хвилини і знімаємо начинку з вогню.
У миску наливаємо трохи холодною водою, кладемо листи рисового паперу і розмочуємо їх один за іншим.
Далі приготовану начинку разом з рисовою локшиною акуратно викладаємо на лист паперу і загортаємо у вигляді конвертика. Обсмажуємо приготовані спрінг роли на сковороді в рослинному маслі по 2 хвилини з кожного боку. Потім обережно перекладаємо на серветку і ретельно витираємо від надлишків жиру.
Рецепт солодких спрінг ролів
Інгредієнти:
Приготування
Банан чистимо і розрізаємо впоперек на 5 частин, а яблуко на 8. У миску кладемо трохи меду, видавлюємо лимонний сік і перемішуємо. Далі кладемо в приготований соус на кілька хвилин наші фрукти. Рисовий папір замочуємо на 30 секунд в теплій воді. Потім дістаємо і викладаємо на бамбукову спеціальну серветку. На середину викладаємо горішок, курагу, чорнослив, зверху банан або яблуко. І загортаємо все акуратно, як фаршировані млинчики, конвертиком. Обсмажуємо солодкі спрінг роли з бананом на сковороді по 3 хвилини з кожного боку.
Спрінг роли з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Овочі гарненько миємо й нарізаємо моркву, болгарський перець і огірок соломкою або тонкими смужками. Інгредієнти ретельно перемішуємо і додаємо подрібнений зелений салат. За бажанням в начинку можна додати трохи відвареного рису.
Перед тим як використовувати для ролів рисовий папір, необхідно її трохи розм'якшити. Для цього наливаємо в миску теплої води і опускаємо в неї по черзі кожен аркуш паперу. Вона повинна стати еластичною і м'якою. Потім кладемо лист паперу на тарілку або на дерев'яну дошку і викладаємо приготовану начинку з овочів. Загортаємо роли в конвертик і відставляємо в сторону. Залишилося тепер приготувати соус. Для цього змішуємо соєвий соус, сік лайма, кунжут, цукрову пудру і тайський соус. Посипте отриманий соус дрібно порубаним зеленою цибулею і подаємо до столу окремо. Овочеві спрінг роли готові до вживання!
Ще один рецепт спрінг ролів можна подивитися в статті «Роли з креветками» ну а якщо ви хочете приготувати цілий японський стіл, то рецепт онігірі буде теж дуже до речі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Роли з куркою
Роли - це не тільки блюдо, що належить до японської кухні, але ще й чудова закуска. Сьогодні ми поговоримо про ролах з куркою, в тому числі і про
Роли з креветками
Роли з креветками - одне з популярних страв японської кухні. Якщо ви вирішили приготувати їх вдома, то варто дізнатися про те, як правильно зробити
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
Роли з ікрою
Роли - це традиційна страва японської кухні. В даний час видів приготування ролів з різними інгредієнтами дуже багато. І зараз ми поділимося з вами
Роли з крабовими паличками
Роли з крабовими паличками - це дивовижне блюдо азіатської кухні, яке можна приготувати з додаванням різноманітних інгредієнтів: сиру, вугра, ікри і
Начинки для ролів
Роли - це популярне блюдо японської кухні, яке вже давно перетнула кордони цієї країни. Варіацій їх приготування дуже багато. І сьогодні ми з вами