Рамен - рецепт

Як правило, в Японни подають суп лашу у маленьких кафе - рамен-я. Але цілком можливо освоїти приготування рамена в домашніх умовах. Варіантів приготування рамена незліченна кількість, ми візьмемо рецепт, компоненти для якого цілком можна знайти в російських супермаркетах або замінити іншими продуктами.
Рамен - приготування
Для того щоб приготувати рамен, необхідно підготувати свинину тясю, бульйон від неї, і ще один вид бульйону, курячий або з інших видів м'яса, але обов'язково міцний, зварений з кісток протягом кількох годин.
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо гриби протягом півгодини в підсоленій воді. Поки гриби варяться, приготуємо мариновані яйця. Відварюємо їх до стадії «в мішечок», тобто варимо 4 хвилини після закипання. Остуджуємо і чистимо яйця. Рисовий оцет, соєвий соус і цукор нагріваємо, поки цукор не розчиниться. Беремо міцний поліетиленовий пакет і виливаємо туди отриманий маринад, кладемо відварені і почищені яйця. Зав'язуємо пакет і кладемо в холодильник. Можна підготувати мариновані яйця заздалегідь, тоді вони краще промаринуются, але в принципі 30 хвилин достатньо.
Варимо бульйон заздалегідь, протягом декількох годин. Відварюємо локшину.
Тепер можна подавати суп. У глибоку тарілку викладаємо локшину, зверху кладемо шматочки свинини і гриби, розрізані навпіл яйця, і заливаємо гарячим бульйоном (бульйон можна наливати кожен окремо, але можна їх і змішати). За необхідності додаємо кунжутне масло, овочі, зелений цибулю, шматочки норі. Треба сказати, що японці додають в рамен даші (рибний бульйон, концентрат можна придбати в магазинах), але для російської людини досить незвично змішувати рибний і м'ясний бульйон, тому ця добавка на ваш розсуд. Рамен зі свининою легко перетворюється в рамен з морепродуктів, достатньо замінити в рецепті м'ясо відварними або смаженими морепродуктів (кальмари, мідії, креветки).
Рамен з куркою
Це, так би язикати, злегка європеїзований рецепт приготування супу рамен, на цей раз з куркою, не вимагає екзотичних інгредієнтів і великої кількості часу для виконання.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку варимо бульйон: заливаємо курячі сердечка холодною водою і даємо бульйону закипіти. Одну моркву і одну цибулину, додаємо в каструлю, даємо трохи поваритися, потім закладаємо корицю, орегано, червоний мелений перець, імбир. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь і готуємо ще годину або півтора. Корицю потрібно вийняти з бульйону. Закладаємо в каструлю куряче філе і варимо, поки воно не буде готове. Коли курка зварилася, виймаємо її разом з сердечками. Після цього бульйон додаємо соєвий соус і рисовий оцет. Підсолюємо, якщо це потрібно. Відварюємо локшину як зазвичай.
Нагріваємо сковороду з 1 ст. ложкою кунжутного масла, обсмажуємо нарізане куряче філе і сердечка до появи

Подаємо в піалі або глибокій мисці: на дно кладемо локшину, потім овочі, м'ясо і заливаємо гарячим бульйоном. Зверху присипаємо різаним зеленою цибулею.
Альтернатива локшини рамен - рисова локшина. Суп з рисовою локшиною не менш смачний і може бути приготований за одним з вищеописаних рецептів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп фо
Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження

Суп-локшина з грибами
Суп-локшина - це не тільки ситні, але і вельми корисна страва. Воно допомагає набратися сил і чудово зігріває в холодну пору року. І сьогодні мова

Локшина з яйцем
Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів

Сукіякі - рецепт
Приготування і поїдання японської страви сукіякі - ціла церемонія. Овочі, гриби, зелень, м'ясо і сир, ошпарені в соусі, або бульйоні, з'їдаються

Суп з качкою і локшиною
Качині супи зустрічаються досить часто в східній кухні, зокрема, в тайській і китайської. І сьогодні ми підкажемо вам, як зварити суп з качкою та

Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся