Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рамен - рецепт

5-01-2015, 11:05
1 118
Рамен - рецепт
Головний компонент супу рамен - це пшеничне локшина, крім того бульйон (або кілька різних видів бульйону), а також певним чином приготовлена свинина (тясю), відварені круто курячі яйця, листи норі, гриби шиітаке, овочі або морепродукти.
Як правило, в Японни подають суп лашу у маленьких кафе - рамен-я. Але цілком можливо освоїти приготування рамена в домашніх умовах. Варіантів приготування рамена незліченна кількість, ми візьмемо рецепт, компоненти для якого цілком можна знайти в російських супермаркетах або замінити іншими продуктами.

Рамен - приготування


Для того щоб приготувати рамен, необхідно підготувати свинину тясю, бульйон від неї, і ще один вид бульйону, курячий або з інших видів м'яса, але обов'язково міцний, зварений з кісток протягом кількох годин.
Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • оцет рисовий 6% - 1 ст. ложка;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • гриби шиітаке - 4 шт.;

  • бульйон від свинини тясю -1 ст.;

  • насичений курячий або м'ясний бульйон - 1 склянка;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • свинина тясю - 4-6 шматочків;

  • норі - 2 аркуша;

  • зелень (цибуля зелена, пекінська капуста, петрушка тощо) - за смаком;

  • локшина рамен - 150 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Відварюємо гриби протягом півгодини в підсоленій воді. Поки гриби варяться, приготуємо мариновані яйця. Відварюємо їх до стадії «в мішечок», тобто варимо 4 хвилини після закипання. Остуджуємо і чистимо яйця. Рисовий оцет, соєвий соус і цукор нагріваємо, поки цукор не розчиниться. Беремо міцний поліетиленовий пакет і виливаємо туди отриманий маринад, кладемо відварені і почищені яйця. Зав'язуємо пакет і кладемо в холодильник. Можна підготувати мариновані яйця заздалегідь, тоді вони краще промаринуются, але в принципі 30 хвилин достатньо.
    Варимо бульйон заздалегідь, протягом декількох годин. Відварюємо локшину.
    Тепер можна подавати суп. У глибоку тарілку викладаємо локшину, зверху кладемо шматочки свинини і гриби, розрізані навпіл яйця, і заливаємо гарячим бульйоном (бульйон можна наливати кожен окремо, але можна їх і змішати). За необхідності додаємо кунжутне масло, овочі, зелений цибулю, шматочки норі. Треба сказати, що японці додають в рамен даші (рибний бульйон, концентрат можна придбати в магазинах), але для російської людини досить незвично змішувати рибний і м'ясний бульйон, тому ця добавка на ваш розсуд. Рамен зі свининою легко перетворюється в рамен з морепродуктів, достатньо замінити в рецепті м'ясо відварними або смаженими морепродуктів (кальмари, мідії, креветки).

    Рамен з куркою


    Це, так би язикати, злегка європеїзований рецепт приготування супу рамен, на цей раз з куркою, не вимагає екзотичних інгредієнтів і великої кількості часу для виконання.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • морква -2 шт;

  • цибуля - 3 шт.;

  • перець болгарський жовтий - 1 шт.;

  • перець червоний гіркий мелений - за смаком;

  • оцет рисовий - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 5 ст. ложок;

  • масло кунжутне - 2 ст. ложки;

  • імбир мелений - 05 ч. ложки;

  • паличка кориці - 1 шт.;

  • сушений орегано - 1 щіпка;

  • локшина для рамена - 100 г;

  • курячі сердечка - 300 г;

  • холодна вода - 15 л;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку варимо бульйон: заливаємо курячі сердечка холодною водою і даємо бульйону закипіти. Одну моркву і одну цибулину, додаємо в каструлю, даємо трохи поваритися, потім закладаємо корицю, орегано, червоний мелений перець, імбир. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь і готуємо ще годину або півтора. Корицю потрібно вийняти з бульйону. Закладаємо в каструлю куряче філе і варимо, поки воно не буде готове. Коли курка зварилася, виймаємо її разом з сердечками. Після цього бульйон додаємо соєвий соус і рисовий оцет. Підсолюємо, якщо це потрібно. Відварюємо локшину як зазвичай.
    Нагріваємо сковороду з 1 ст. ложкою кунжутного масла, обсмажуємо нарізане куряче філе і сердечка до появи
    Рамен - рецепт
    золотистої скоринки, прибираємо м'ясо зі сковорідки. Моркву натираємо, використовуючи тертці для корейської моркви. Болгарський перець ріжемо брусочками, цибулю півкільцями. Додаємо в сковороду 1 ст. ложку кунжутної олії, викладаємо овочі, додаємо трохи рисового оцту, і даємо обсмажитися близько 5 хвилин.
    Подаємо в піалі або глибокій мисці: на дно кладемо локшину, потім овочі, м'ясо і заливаємо гарячим бульйоном. Зверху присипаємо різаним зеленою цибулею.
    Альтернатива локшини рамен - рисова локшина. Суп з рисовою локшиною не менш смачний і може бути приготований за одним з вищеописаних рецептів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп фо
    Суп фо
    Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження
    Суп-локшина з грибами
    Суп-локшина з грибами
    Суп-локшина - це не тільки ситні, але і вельми корисна страва. Воно допомагає набратися сил і чудово зігріває в холодну пору року. І сьогодні мова
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем
    Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
    Сукіякі - рецепт
    Сукіякі - рецепт
    Приготування і поїдання японської страви сукіякі - ціла церемонія. Овочі, гриби, зелень, м'ясо і сир, ошпарені в соусі, або бульйоні, з'їдаються
    Суп з качкою і локшиною
    Суп з качкою і локшиною
    Качині супи зустрічаються досить часто в східній кухні, зокрема, в тайській і китайської. І сьогодні ми підкажемо вам, як зварити суп з качкою та
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною
    Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся