Угорський гуляш
Угорську кухню не можна назвати вишуканими. Більшість її відомих рецептів прийшло з народу, але це не позбавляє приготовлені з них страви багатства смаку і різноманітності.
Одним з таких є угорський гуляш або пастуший суп. Він вважається першим блюдом, але з-за густого наваристого складу з насиченим смаком і ароматом, що нагадує рагу при цьому овочі не розварюються і залишаються в супі великими шматками.
Угорський гуляш готується з різних сортів м'яса, в класичному виконанні з яловичини з додаванням картоплі, солодкого перцю, помідорів, галушок з тіста і спецій.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 650 г;
цибуля великий – 2 шт.;
угорський шпик – 65 г;
солодкий болгарський перець – 2 шт.;
бульби картоплі – 750 г;
помідор свіжий – 1 шт.;
очищена вода – 550 мл;
паприка червона мелена – 5 ст. ложок;
часник – 2-3 зубчики;
борошно – 50 р;
яйце куряче – 05 шт.;
кмин – 12 м;
гострий перець – 05 стручка;
сіль – за смаком;
свіжа зелень петрушки – за бажанням і смаком.
Приготування
Угорське сало, сало, обсыпанное червоною паприкою) нарізаємо дрібними кубиками і вытапливаем в казанку або каструлі з товстим дном. Прибираємо выжарки, закладаємо півкільця цибулі і печемо до рум'яного кольору. Додаємо нарізану невеликими квадратними шматочками яловичину і теж обсмажуємо. Всипаємо мелену паприку і вливаємо воду. Підігріваємо до кипіння і протушиваем двадцять хвилин.
Поки м'ясо готується, чистимо і ріжемо кубиками бульби картоплі, солодкий болгарський і гострий перець, очищений від насіння, і готуємо галушки, так звані чипетки. Для цього додаємо до борошні половину яйця і, використовуючи вилку, замішуємо круте тісто. Відщипуючи від нього зовсім потроху, формуємо пальцями невеликі горошинки (чипетки) і складаємо їх на тарілку або дошку з борошном.
Кидаємо картоплю і солодкий перець до м'яса, приправляємо сіллю. Коли овочі будуть майже готові, додаємо дрібно нарізану, попередньо очищений від шкірки помідор і кидаємо чипетки. Доводимо до кипіння, додаємо кмин і подрібнений часник, проварюємо одну хвилину і знімаємо з вогню.
Готовому гуляшу даємо настоятися десять хвилин, і подаємо гарячим, приправивши, за бажанням, свіжою зеленню.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 550 г;
цибуля ріпчаста – 3 шт.;
рослинне масло – 75 мл;
солодкий болгарський перець – 2 шт.;
бульби картоплі – 850 г;
помідор свіжий – 2 шт.;
очищена вода – 550-750 мл;
паприка червона мелена – 3 ст. ложки;
часник – 3-4 зубчики;
кмин – 12 м;
гострий перець (за бажанням) – 05 стручка;
сіль – за смаком;
свіжа зелень – за бажанням і смаком.
Приготування
В глибокий сотейник, сковороду або казанок наливаємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому подрібнений півкільцями ріпчасту цибулю до підрум'янення. Додаємо нарізаний на скибочки свинину і теж обсмажуємо. Вливаємо двісті мілілітрів очищеної води, солимо, прикриваємо кришкою і тушкуємо тридцять хвилин.
Тим часом очищаємо і нарізаємо великими кубиками картоплю і болгарський перець, моркву кружечками, а очищений від насіння гострий перець дрібно рубаємо. Помідори очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.
Після закінчення часу кидаємо до м'яса моркву і картоплю, всипаємо мелену паприку і кмин, вливаємо воду, щоб вона повністю покрила овочі, і готуємо під кришкою до напівготовності картоплі. Потім додаємо протерті помідори, солодкий болгарський і гострий перець, ще досолює за смаком і варимо десять хвилин. В кінці варіння додаємо подрібнений часник і, за бажанням, свіжу зелень. Даємо настоятися угорського гуляшу десять хвилин, і подаємо до столу.
Одним з таких є угорський гуляш або пастуший суп. Він вважається першим блюдом, але з-за густого наваристого складу з насиченим смаком і ароматом, що нагадує рагу при цьому овочі не розварюються і залишаються в супі великими шматками.
Угорський гуляш готується з різних сортів м'яса, в класичному виконанні з яловичини з додаванням картоплі, солодкого перцю, помідорів, галушок з тіста і спецій.
Як приготувати класичний угорський гуляш із яловичини?
Інгредієнти:
Приготування
Угорське сало, сало, обсыпанное червоною паприкою) нарізаємо дрібними кубиками і вытапливаем в казанку або каструлі з товстим дном. Прибираємо выжарки, закладаємо півкільця цибулі і печемо до рум'яного кольору. Додаємо нарізану невеликими квадратними шматочками яловичину і теж обсмажуємо. Всипаємо мелену паприку і вливаємо воду. Підігріваємо до кипіння і протушиваем двадцять хвилин.
Поки м'ясо готується, чистимо і ріжемо кубиками бульби картоплі, солодкий болгарський і гострий перець, очищений від насіння, і готуємо галушки, так звані чипетки. Для цього додаємо до борошні половину яйця і, використовуючи вилку, замішуємо круте тісто. Відщипуючи від нього зовсім потроху, формуємо пальцями невеликі горошинки (чипетки) і складаємо їх на тарілку або дошку з борошном.
Кидаємо картоплю і солодкий перець до м'яса, приправляємо сіллю. Коли овочі будуть майже готові, додаємо дрібно нарізану, попередньо очищений від шкірки помідор і кидаємо чипетки. Доводимо до кипіння, додаємо кмин і подрібнений часник, проварюємо одну хвилину і знімаємо з вогню.
Готовому гуляшу даємо настоятися десять хвилин, і подаємо гарячим, приправивши, за бажанням, свіжою зеленню.
Рецепт угорського гуляшу з свинини
Інгредієнти:
Приготування
В глибокий сотейник, сковороду або казанок наливаємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому подрібнений півкільцями ріпчасту цибулю до підрум'янення. Додаємо нарізаний на скибочки свинину і теж обсмажуємо. Вливаємо двісті мілілітрів очищеної води, солимо, прикриваємо кришкою і тушкуємо тридцять хвилин.
Тим часом очищаємо і нарізаємо великими кубиками картоплю і болгарський перець, моркву кружечками, а очищений від насіння гострий перець дрібно рубаємо. Помідори очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.
Після закінчення часу кидаємо до м'яса моркву і картоплю, всипаємо мелену паприку і кмин, вливаємо воду, щоб вона повністю покрила овочі, і готуємо під кришкою до напівготовності картоплі. Потім додаємо протерті помідори, солодкий болгарський і гострий перець, ще досолює за смаком і варимо десять хвилин. В кінці варіння додаємо подрібнений часник і, за бажанням, свіжу зелень. Даємо настоятися угорського гуляшу десять хвилин, і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально
Суп-гуляш - рецепт
Неймовірно густий і ситний суп-гуляш, безсумнівно, прикрасить будь-який стіл. У ньому багато м'яса і багато паприки, тому суп виходить дуже яскравим
Гуляш із баранини
Більшість початківців кулінарів, не беруться за приготування баранини, адже особлива текстура і специфічний запах, при неправильному приготуванні,
Гуляш з яловичої печінки
Яловича печінка - це популярний субпродукт і досить корисний. Страви з неї виходять легкими, поживними, а головне дуже бюджетними. Використовуючи
Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
Овочеве рагу - це «рятівне» блюдо, яке приготувати просто і виходить дуже ситно. А, щоб не проводити біля плити багато часу, його можна приготувати,