Гуляш по-угорськи з яловичини – рецепт
Не дивлячись на країну походження, рецепт гуляшу широко поширений не тільки в Європі, але і за її межами, і виною тому простота приготування, доступний набір інгредієнтів, ситність і приголомшливий смак, характерні правильно приготовленому гуляшу. В основі автентичного угорської страви лежить яловичина і саме вона стане головним учасником всіх рецептів зі списку нижче.
Як і у будь-якого традиційного блюда, в угорського гуляшу існує багато «побратимів», рецептури яких більшою чи меншою мірою відрізняються між собою. Знайти оригінальний рецепт часом буває непросто, але ми постараємося відтворити його далі.
Інгредієнти:
яловича лопатка - 950 г;
ріпчаста цибуля - 340 г;
часникові зубки - 2 шт.;
морква - 290 г;
солодкий перець - 310 г;
картопля - 340 г;
солодка мелена паприка - 4 ст. ложки;
щіпка насіння пажитника;
томати у власному соку - 425 г;
яловичий бульйон - 550 мл;
лист лавра.
Приготування
Наливши в жаровню трохи олії, використовуйте його для пасерування цибулі. Цибулеву засмажку з'єднайте з меленою паприкою, гуньбою і приберіть на окреме блюдо. В залишках олії підрум'яньте кубики яловичини, щедро приправити м'ясо морською сіллю і розтертим в пасту часником. До румяному м'яса додайте кільця солодкого перцю, трохи натертої моркви і кубики картоплі. Влийте до яловичині і овочів томати, додати засмажку і залийте все бульйоном. Доповніть майбутній гуляш листочком лавра і томіть його не слабкому спеку близько години. Доказом готовності нашого класичного угорського гуляшу стане розпадається на волокна м'яса, що нудяться в густий томатної підливі.
Якщо ви не знаєте, як приготувати гуляш із яловичини в мультиварці, але горите бажанням випробувати рецепт кухонних помічниці, то першим ділом підрум'яньте в чаші м'ясо, до нього додайте овочі та прянощі, а через 5 хвилин залийте блюдо томатами і бульйоном. Перейдіть до «Випічки» на «Гасіння» і залиште страву нудитися близько півтора годин.
Ще одна не менш традиційна версія угорського гуляшу готується на основі пива. В даному випадку на пінному економити не варто, оскільки його післясмак буде чітко відчуватися в готовому блюді.
Інгредієнти:
Для гуляшу:
жир з бекону - 30 мл;
ріпчаста цибуля - 160 г;
яловича лопатка - 900 г;
часниковий зубок - 1 шт.;
насіння пажитника - 1 ч. ложка;
паприка - 2 ч. ложки;
світле пиво - 980 мл;
солодкий перець - 290 г;
томат - 110 г;
картопля - 850 р.
Для галушок:
яйце - 1 шт.;
жир з бекону - 45 мл;
вода - 75 мл;
борошно - 175 р.
Приготування
Почнемо з приготування гуляшу. Перед тим, як готувати гуляш з яловичини з підливою, в жаровні необхідно розігріти залишився після смаження бекону жир. На підігрітому жиру пасеруємо цибулю і змішуємо його з нарізаною кубиками, яловичиною. Через 10 хвилин, коли м'ясо схопиться рум'янцем, додаємо до нього часник і насіння пажитника, приправляємо всі морською сіллю і паприкою, заливаємо пивом, змішаним з водою в рівних пропорціях. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо гуляш ще дві години. Кладемо до яловичині кубики томату і кільця солодкого перцю, знову все перемішуємо, підсилюємо жар до середнього і продовжуємо готування ще годину. Тепер кладемо нарізані кубиками бульби картоплі, готуємо страву ще 60 хвилин.
Готовий гуляш подають з яєчними галушками які готуються із суміші жиру з яйцем, борошном і водою. Замішане тісто залишають відпочити в прохолоді хвилин на 15. Порції галушок обварюють в киплячій воді до спливання і викладають поверх м'яса із соусом.
Як правильно приготувати гуляш з яловичини?
Як і у будь-якого традиційного блюда, в угорського гуляшу існує багато «побратимів», рецептури яких більшою чи меншою мірою відрізняються між собою. Знайти оригінальний рецепт часом буває непросто, але ми постараємося відтворити його далі.
Інгредієнти:
Приготування
Наливши в жаровню трохи олії, використовуйте його для пасерування цибулі. Цибулеву засмажку з'єднайте з меленою паприкою, гуньбою і приберіть на окреме блюдо. В залишках олії підрум'яньте кубики яловичини, щедро приправити м'ясо морською сіллю і розтертим в пасту часником. До румяному м'яса додайте кільця солодкого перцю, трохи натертої моркви і кубики картоплі. Влийте до яловичині і овочів томати, додати засмажку і залийте все бульйоном. Доповніть майбутній гуляш листочком лавра і томіть його не слабкому спеку близько години. Доказом готовності нашого класичного угорського гуляшу стане розпадається на волокна м'яса, що нудяться в густий томатної підливі.
Якщо ви не знаєте, як приготувати гуляш із яловичини в мультиварці, але горите бажанням випробувати рецепт кухонних помічниці, то першим ділом підрум'яньте в чаші м'ясо, до нього додайте овочі та прянощі, а через 5 хвилин залийте блюдо томатами і бульйоном. Перейдіть до «Випічки» на «Гасіння» і залиште страву нудитися близько півтора годин.
Угорський гуляш – рецепт
Ще одна не менш традиційна версія угорського гуляшу готується на основі пива. В даному випадку на пінному економити не варто, оскільки його післясмак буде чітко відчуватися в готовому блюді.
Інгредієнти:
Для гуляшу:
Для галушок:
Приготування
Почнемо з приготування гуляшу. Перед тим, як готувати гуляш з яловичини з підливою, в жаровні необхідно розігріти залишився після смаження бекону жир. На підігрітому жиру пасеруємо цибулю і змішуємо його з нарізаною кубиками, яловичиною. Через 10 хвилин, коли м'ясо схопиться рум'янцем, додаємо до нього часник і насіння пажитника, приправляємо всі морською сіллю і паприкою, заливаємо пивом, змішаним з водою в рівних пропорціях. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо гуляш ще дві години. Кладемо до яловичині кубики томату і кільця солодкого перцю, знову все перемішуємо, підсилюємо жар до середнього і продовжуємо готування ще годину. Тепер кладемо нарізані кубиками бульби картоплі, готуємо страву ще 60 хвилин.
Готовий гуляш подають з яєчними галушками які готуються із суміші жиру з яйцем, борошном і водою. Замішане тісто залишають відпочити в прохолоді хвилин на 15. Порції галушок обварюють в киплячій воді до спливання і викладають поверх м'яса із соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Угорський гуляш
Раніше, традиційно варили гуляш на відкритому вогні, в глибокій сковороді або казані, але сьогодні можна приготувати угорське блюдо і на плиті або в
Гуляш – рецепт
Рецептів приготування гуляшу існує досить багато і в кожній країні є оригінальний варіант. Сьогодні, великий вибір інгредієнтів дає фантастичний
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
Гуляш з індички з підливою – рецепт
Дуже гарною заміною курячому гуляшу може стати таке ж блюдо, тільки приготоване з індички. Скориставшись запропонованими рецептами, ваша птах в гуляш