» » Гуляш по-угорськи з яловичини – рецепт

Гуляш по-угорськи з яловичини – рецепт

Гуляш по-угорськи з яловичини – рецепт
Не дивлячись на країну походження, рецепт гуляшу широко поширений не тільки в Європі, але і за її межами, і виною тому простота приготування, доступний набір інгредієнтів, ситність і приголомшливий смак, характерні правильно приготовленому гуляшу. В основі автентичного угорської страви лежить яловичина і саме вона стане головним учасником всіх рецептів зі списку нижче.

Як правильно приготувати гуляш з яловичини?


Як і у будь-якого традиційного блюда, в угорського гуляшу існує багато «побратимів», рецептури яких більшою чи меншою мірою відрізняються між собою. Знайти оригінальний рецепт часом буває непросто, але ми постараємося відтворити його далі.
Інгредієнти:

  • яловича лопатка - 950 г;

  • ріпчаста цибуля - 340 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • морква - 290 г;

  • солодкий перець - 310 г;

  • картопля - 340 г;

  • солодка мелена паприка - 4 ст. ложки;

  • щіпка насіння пажитника;

  • томати у власному соку - 425 г;

  • яловичий бульйон - 550 мл;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Наливши в жаровню трохи олії, використовуйте його для пасерування цибулі. Цибулеву засмажку з'єднайте з меленою паприкою, гуньбою і приберіть на окреме блюдо. В залишках олії підрум'яньте кубики яловичини, щедро приправити м'ясо морською сіллю і розтертим в пасту часником. До румяному м'яса додайте кільця солодкого перцю, трохи натертої моркви і кубики картоплі. Влийте до яловичині і овочів томати, додати засмажку і залийте все бульйоном. Доповніть майбутній гуляш листочком лавра і томіть його не слабкому спеку близько години. Доказом готовності нашого класичного угорського гуляшу стане розпадається на волокна м'яса, що нудяться в густий томатної підливі.
    Якщо ви не знаєте, як приготувати гуляш із яловичини в мультиварці, але горите бажанням випробувати рецепт кухонних помічниці, то першим ділом підрум'яньте в чаші м'ясо, до нього додайте овочі та прянощі, а через 5 хвилин залийте блюдо томатами і бульйоном. Перейдіть до «Випічки» на «Гасіння» і залиште страву нудитися близько півтора годин.

    Угорський гуляш – рецепт


    Ще одна не менш традиційна версія угорського гуляшу готується на основі пива. В даному випадку на пінному економити не варто, оскільки його післясмак буде чітко відчуватися в готовому блюді.
    Інгредієнти:
    Для гуляшу:

  • жир з бекону - 30 мл;

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • яловича лопатка - 900 г;

  • часниковий зубок - 1 шт.;

  • насіння пажитника - 1 ч. ложка;

  • паприка - 2 ч. ложки;

  • світле пиво - 980 мл;

  • солодкий перець - 290 г;

  • томат - 110 г;

  • картопля - 850 р.


  • Для галушок:

  • яйце - 1 шт.;

  • жир з бекону - 45 мл;

  • вода - 75 мл;

  • борошно - 175 р.


  • Приготування
    Почнемо з приготування гуляшу. Перед тим, як готувати гуляш з яловичини з підливою, в жаровні необхідно розігріти залишився після смаження бекону жир. На підігрітому жиру пасеруємо цибулю і змішуємо його з нарізаною кубиками, яловичиною. Через 10 хвилин, коли м'ясо схопиться рум'янцем, додаємо до нього часник і насіння пажитника,
    Гуляш по-угорськи з яловичини – рецепт
    приправляємо всі морською сіллю і паприкою, заливаємо пивом, змішаним з водою в рівних пропорціях. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо гуляш ще дві години. Кладемо до яловичині кубики томату і кільця солодкого перцю, знову все перемішуємо, підсилюємо жар до середнього і продовжуємо готування ще годину. Тепер кладемо нарізані кубиками бульби картоплі, готуємо страву ще 60 хвилин.
    Готовий гуляш подають з яєчними галушками які готуються із суміші жиру з яйцем, борошном і водою. Замішане тісто залишають відпочити в прохолоді хвилин на 15. Порції галушок обварюють в киплячій воді до спливання і викладають поверх м'яса із соусом.
    Додав: admin | 30-07-2015, 20:58
    Переглядів: 367