Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гуляш з індички з підливою – рецепт

Гуляш з індички з підливою – рецепт

28-07-2015, 19:54
593
Гуляш з індички з підливою – рецепт
Альтернатива курячому гуляшу – гуляш з індички, м'якоть якої також низькокалорійна і багата білком. При правильному приготуванні, індичка в густий підливі залишиться соковитою і м'якою, а її нейтральний смак і текстура чудово поєднуються з будь-якими додатками.

Як приготувати гуляш з індички з підливкою?


Склад цього гуляшу мимоволі наштовхує на зіставлення з рецептом чізбургера: м'ясо, трохи овочів, томатний соус і сир після тривалого гасіння перетворюються у густий і смачний гуляш, кращою компанією якому стане скибочку свіжого хліба.
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • часниковий зубок;

  • індичка - 550 г;

  • томати у власному соку - 480 мл;

  • сушений чилі, паприка, орегано - 1 ч. ложці;

  • лист лавра;

  • курячий бульйон - 460 мл;

  • жменю тертого сиру;

  • крохмаль - 5 г;

  • вершковий сир - 55 р.


  • Приготування
    У сотейнику розміщеному на середньому вогні розігрійте оливкову олію і спасеруйте на ньому нарізану цибулю. Коли останній почне підрум'янюватися, додати до нього шматочки індички, часник і сіль. Дочекайтеся, поки м'ясо схопиться, а потім посипте його орегано, чилі і паприкою. Залийте шматочки індички бульйоном, томатами та їх соком, у фіналі покладіть лист лавра і залиште все тушкуватися хвилин 10. У 60 мл холодної води розведіть крохмаль і влийте розчин в гуляш. Доповніть блюдо обома видами сиру, швидко перемішайте, чекаючи їх повного розплавлення, а потім знімайте з вогню і приступайте до дегустації.

    Гуляш з індички з грибами


    Інгредієнти:

  • відварений рис - 2 ст.;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • мікс сушених італійських трав - 5 г;

  • солодкий перець - 350 г;

  • печериці - 240 г;

  • індичка - 840 г;

  • томати у власному соку - 420 г;

  • яловичий бульйон - 380 мл;

  • соус вустер - 15 мл;

  • кетчуп - 120 мл


  • Приготування
    Розігрів масло в сотейнику, використовуйте його для пасерування цибулі. До цибулевої засмажки додайте сушених італійських трав. Перці очистіть від насіннєвих коробок і наріжте кубиками. Додайте перці до цибулевої засмажки, слідом відправте гриби і дочекайтеся, поки ті випустять вологу. Окремо підрум'яньте шматочки індички і додайте їх до овочів. Залийте вміст жаровні томатами, додайте пів-літра води, бульйон, вустер і кетчуп. Коли рідина в гуляш завирує, жар необхідно зменшити і продовжувати тушкувати страву півгодини. Після закінчення відведеного часу доповніть гуляш рисом, продовжуйте готування ще 10 хвилин і прибирайте страву з вогню.
    При бажанні, гуляш з індички можна приготувати в мультиварці, для цього спершу обсмажте м'ясо з цибулею, покласти перець, гриби, а через пару хвилин влийте в чашу бульйон, воду, томати і кетчуп з соусом. Тушкуйте індичку 45 хвилин на «Гасіння» або в режимі «Суп», а після додавання рису вимкніть пристрій і дайте гуляшу настоятися.

    Гуляш з індички зі сметаною


    Якщо ви боїтеся того, що індичка може стати сухуватою в процесі приготування, то додати впевненості в своїх кулінарних уміннях допоможе сметана, завдяки якій навіть дієтичний шматок м'яса буде непросто пересушити.
    Інгредієнти:

  • фарш з індички - 480 м;

  • сушений часник, цибулю - по 1 ст. ложці;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;
  • Гуляш з індички з підливою – рецепт

  • білокачанна капуста - 460 м;

  • помідори - 750 г;

  • морква - 380 г;

  • стебла селери - 4 шт.;

  • курячий бульйон - 38 л;

  • сметана - 270 г;

  • відварна картопля - 6-7 бульб;

  • сушений базилік, орегано - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Разом припустіть цибулю, селеру і моркву на рослинній олії. Додайте часникові зубки, всі трави і спеції, а потім і інші овочі: нашатковану капусту і томати. Коли томати перетворяться на пюре, а всі інші інгредієнти ледь розм'якшаться, покладіть фарш, дайте йому схопиться блюдо і залийте сумішшю сметани і бульйону. Через 30 хвилин гасіння покладіть на блюдо картоплю і рагу з індички зі сметанною підливою по простому рецептом буде готово.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
    Гуляш з підливою
    Гуляш з підливою
    Гуляш, при правильному приготуванні, виходить смачним і ароматним. Шматочки м'яса повинні бути ніжними, м'якими, распадающимися на волокна. Страву
    Гуляш з курки в мультиварці
    Гуляш з курки в мультиварці
    Традиційно гуляш готується з телятини. Але сьогодні існує безліч його варіацій, в тому числі з курки. Так страва виходить більш легким, так і
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це