Гуляш з індички з підливою – рецепт
Альтернатива курячому гуляшу – гуляш з індички, м'якоть якої також низькокалорійна і багата білком. При правильному приготуванні, індичка в густий підливі залишиться соковитою і м'якою, а її нейтральний смак і текстура чудово поєднуються з будь-якими додатками.
Склад цього гуляшу мимоволі наштовхує на зіставлення з рецептом чізбургера: м'ясо, трохи овочів, томатний соус і сир після тривалого гасіння перетворюються у густий і смачний гуляш, кращою компанією якому стане скибочку свіжого хліба.
Інгредієнти:
оливкова олія - 35 мл;
цибуля ріпчаста - 70 г;
часниковий зубок;
індичка - 550 г;
томати у власному соку - 480 мл;
сушений чилі, паприка, орегано - 1 ч. ложці;
лист лавра;
курячий бульйон - 460 мл;
жменю тертого сиру;
крохмаль - 5 г;
вершковий сир - 55 р.
Приготування
У сотейнику розміщеному на середньому вогні розігрійте оливкову олію і спасеруйте на ньому нарізану цибулю. Коли останній почне підрум'янюватися, додати до нього шматочки індички, часник і сіль. Дочекайтеся, поки м'ясо схопиться, а потім посипте його орегано, чилі і паприкою. Залийте шматочки індички бульйоном, томатами та їх соком, у фіналі покладіть лист лавра і залиште все тушкуватися хвилин 10. У 60 мл холодної води розведіть крохмаль і влийте розчин в гуляш. Доповніть блюдо обома видами сиру, швидко перемішайте, чекаючи їх повного розплавлення, а потім знімайте з вогню і приступайте до дегустації.
Інгредієнти:
відварений рис - 2 ст.;
оливкова олія - 45 мл;
ріпчаста цибуля - 75 г;
мікс сушених італійських трав - 5 г;
солодкий перець - 350 г;
печериці - 240 г;
індичка - 840 г;
томати у власному соку - 420 г;
яловичий бульйон - 380 мл;
соус вустер - 15 мл;
кетчуп - 120 мл
Приготування
Розігрів масло в сотейнику, використовуйте його для пасерування цибулі. До цибулевої засмажки додайте сушених італійських трав. Перці очистіть від насіннєвих коробок і наріжте кубиками. Додайте перці до цибулевої засмажки, слідом відправте гриби і дочекайтеся, поки ті випустять вологу. Окремо підрум'яньте шматочки індички і додайте їх до овочів. Залийте вміст жаровні томатами, додайте пів-літра води, бульйон, вустер і кетчуп. Коли рідина в гуляш завирує, жар необхідно зменшити і продовжувати тушкувати страву півгодини. Після закінчення відведеного часу доповніть гуляш рисом, продовжуйте готування ще 10 хвилин і прибирайте страву з вогню.
При бажанні, гуляш з індички можна приготувати в мультиварці, для цього спершу обсмажте м'ясо з цибулею, покласти перець, гриби, а через пару хвилин влийте в чашу бульйон, воду, томати і кетчуп з соусом. Тушкуйте індичку 45 хвилин на «Гасіння» або в режимі «Суп», а після додавання рису вимкніть пристрій і дайте гуляшу настоятися.
Якщо ви боїтеся того, що індичка може стати сухуватою в процесі приготування, то додати впевненості в своїх кулінарних уміннях допоможе сметана, завдяки якій навіть дієтичний шматок м'яса буде непросто пересушити.
Інгредієнти:
фарш з індички - 480 м;
сушений часник, цибулю - по 1 ст. ложці;
ріпчаста цибуля - 65 г;
часникові зубки - 4 шт.;
білокачанна капуста - 460 м;
помідори - 750 г;
морква - 380 г;
стебла селери - 4 шт.;
курячий бульйон - 38 л;
сметана - 270 г;
відварна картопля - 6-7 бульб;
сушений базилік, орегано - 1 ч. ложка.
Приготування
Разом припустіть цибулю, селеру і моркву на рослинній олії. Додайте часникові зубки, всі трави і спеції, а потім і інші овочі: нашатковану капусту і томати. Коли томати перетворяться на пюре, а всі інші інгредієнти ледь розм'якшаться, покладіть фарш, дайте йому схопиться блюдо і залийте сумішшю сметани і бульйону. Через 30 хвилин гасіння покладіть на блюдо картоплю і рагу з індички зі сметанною підливою по простому рецептом буде готово.
Як приготувати гуляш з індички з підливкою?
Склад цього гуляшу мимоволі наштовхує на зіставлення з рецептом чізбургера: м'ясо, трохи овочів, томатний соус і сир після тривалого гасіння перетворюються у густий і смачний гуляш, кращою компанією якому стане скибочку свіжого хліба.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розміщеному на середньому вогні розігрійте оливкову олію і спасеруйте на ньому нарізану цибулю. Коли останній почне підрум'янюватися, додати до нього шматочки індички, часник і сіль. Дочекайтеся, поки м'ясо схопиться, а потім посипте його орегано, чилі і паприкою. Залийте шматочки індички бульйоном, томатами та їх соком, у фіналі покладіть лист лавра і залиште все тушкуватися хвилин 10. У 60 мл холодної води розведіть крохмаль і влийте розчин в гуляш. Доповніть блюдо обома видами сиру, швидко перемішайте, чекаючи їх повного розплавлення, а потім знімайте з вогню і приступайте до дегустації.
Гуляш з індички з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів масло в сотейнику, використовуйте його для пасерування цибулі. До цибулевої засмажки додайте сушених італійських трав. Перці очистіть від насіннєвих коробок і наріжте кубиками. Додайте перці до цибулевої засмажки, слідом відправте гриби і дочекайтеся, поки ті випустять вологу. Окремо підрум'яньте шматочки індички і додайте їх до овочів. Залийте вміст жаровні томатами, додайте пів-літра води, бульйон, вустер і кетчуп. Коли рідина в гуляш завирує, жар необхідно зменшити і продовжувати тушкувати страву півгодини. Після закінчення відведеного часу доповніть гуляш рисом, продовжуйте готування ще 10 хвилин і прибирайте страву з вогню.
При бажанні, гуляш з індички можна приготувати в мультиварці, для цього спершу обсмажте м'ясо з цибулею, покласти перець, гриби, а через пару хвилин влийте в чашу бульйон, воду, томати і кетчуп з соусом. Тушкуйте індичку 45 хвилин на «Гасіння» або в режимі «Суп», а після додавання рису вимкніть пристрій і дайте гуляшу настоятися.
Гуляш з індички зі сметаною
Якщо ви боїтеся того, що індичка може стати сухуватою в процесі приготування, то додати впевненості в своїх кулінарних уміннях допоможе сметана, завдяки якій навіть дієтичний шматок м'яса буде непросто пересушити.
Інгредієнти:
Приготування
Разом припустіть цибулю, селеру і моркву на рослинній олії. Додайте часникові зубки, всі трави і спеції, а потім і інші овочі: нашатковану капусту і томати. Коли томати перетворяться на пюре, а всі інші інгредієнти ледь розм'якшаться, покладіть фарш, дайте йому схопиться блюдо і залийте сумішшю сметани і бульйону. Через 30 хвилин гасіння покладіть на блюдо картоплю і рагу з індички зі сметанною підливою по простому рецептом буде готово.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
Гуляш з підливою
Гуляш, при правильному приготуванні, виходить смачним і ароматним. Шматочки м'яса повинні бути ніжними, м'якими, распадающимися на волокна. Страву
Гуляш з курки в мультиварці
Традиційно гуляш готується з телятини. Але сьогодні існує безліч його варіацій, в тому числі з курки. Так страва виходить більш легким, так і
Як приготувати рагу з кабачків?
Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це