Альтернатива курячому гуляшу – гуляш з індички, м'якоть якої також низькокалорійна і багата білком. При правильному приготуванні, індичка в густий підливі залишиться соковитою і м'якою, а її нейтральний смак і текстура чудово поєднуються з будь-якими додатками.
Як приготувати гуляш з індички з підливкою?
Склад цього гуляшу мимоволі наштовхує на зіставлення з рецептом чізбургера: м'ясо, трохи овочів, томатний соус і сир після тривалого гасіння перетворюються у густий і смачний гуляш, кращою компанією якому стане скибочку свіжого хліба.
Інгредієнти: оливкова олія - 35 мл; цибуля ріпчаста - 70 г; часниковий зубок; індичка - 550 г; томати у власному соку - 480 мл; сушений чилі, паприка, орегано - 1 ч. ложці; лист лавра; курячий бульйон - 460 мл; жменю тертого сиру; крохмаль - 5 г; вершковий сир - 55 р. Приготування У сотейнику розміщеному на середньому вогні розігрійте оливкову олію і спасеруйте на ньому нарізану цибулю. Коли останній почне підрум'янюватися, додати до нього шматочки індички, часник і сіль. Дочекайтеся, поки м'ясо схопиться, а потім посипте його орегано, чилі і паприкою. Залийте шматочки індички бульйоном, томатами та їх соком, у фіналі покладіть лист лавра і залиште все тушкуватися хвилин 10. У 60 мл холодної води розведіть крохмаль і влийте розчин в гуляш. Доповніть блюдо обома видами сиру, швидко перемішайте, чекаючи їх повного розплавлення, а потім знімайте з вогню і приступайте до дегустації.
Гуляш з індички з грибами
Інгредієнти: відварений рис - 2 ст.; оливкова олія - 45 мл; ріпчаста цибуля - 75 г; мікс сушених італійських трав - 5 г; солодкий перець - 350 г; печериці - 240 г; індичка - 840 г; томати у власному соку - 420 г; яловичий бульйон - 380 мл; соус вустер - 15 мл; кетчуп - 120 мл Приготування Розігрів масло в сотейнику, використовуйте його для пасерування цибулі. До цибулевої засмажки додайте сушених італійських трав. Перці очистіть від насіннєвих коробок і наріжте кубиками. Додайте перці до цибулевої засмажки, слідом відправте гриби і дочекайтеся, поки ті випустять вологу. Окремо підрум'яньте шматочки індички і додайте їх до овочів. Залийте вміст жаровні томатами, додайте пів-літра води, бульйон, вустер і кетчуп. Коли рідина в гуляш завирує, жар необхідно зменшити і продовжувати тушкувати страву півгодини. Після закінчення відведеного часу доповніть гуляш рисом, продовжуйте готування ще 10 хвилин і прибирайте страву з вогню.
При бажанні, гуляш з індички можна приготувати в мультиварці, для цього спершу обсмажте м'ясо з цибулею, покласти перець, гриби, а через пару хвилин влийте в чашу бульйон, воду, томати і кетчуп з соусом. Тушкуйте індичку 45 хвилин на «Гасіння» або в режимі «Суп», а після додавання рису вимкніть пристрій і дайте гуляшу настоятися.
Гуляш з індички зі сметаною
Якщо ви боїтеся того, що індичка може стати сухуватою в процесі приготування, то додати впевненості в своїх кулінарних уміннях допоможе сметана, завдяки якій навіть дієтичний шматок м'яса буде непросто пересушити.
Інгредієнти: фарш з індички - 480 м; сушений часник, цибулю - по 1 ст. ложці; ріпчаста цибуля - 65 г; часникові зубки - 4 шт.; білокачанна капуста - 460 м; помідори - 750 г; морква - 380 г; стебла селери - 4 шт.; курячий бульйон - 38 л; сметана - 270 г; відварна картопля - 6-7 бульб; сушений базилік, орегано - 1 ч. ложка. Приготування Разом припустіть цибулю, селеру і моркву на рослинній олії. Додайте часникові зубки, всі трави і спеції, а потім і інші овочі: нашатковану капусту і томати. Коли томати перетворяться на пюре, а всі інші інгредієнти ледь розм'якшаться, покладіть фарш, дайте йому схопиться блюдо і залийте сумішшю сметани і бульйону. Через 30 хвилин гасіння покладіть на блюдо картоплю і рагу з індички зі сметанною підливою по простому рецептом буде готово.