Гуляш – рецепт
Аналогів угорського гуляшу у всьому світі величезна безліч, чого тільки коштує татарське азу, американське гамбо (гумбо), грузинське чанахи, продовжувати можна до безкінечності. Стало класикою і отримала всесвітню славу, це блюдо колись було їжею бідняків і пастухів, скидають в жаровні залишки овочів і яловичини. Нинішнє розмаїття інгредієнтів дає можливість експериментувати з традиційним угорським стравою, що ми і плануємо зробити в рецептах нижче.
Інгредієнти:
бекон - 35 г;
яловичина - 980 р;
ріпчаста цибуля - 95 г;
паприка мелена - 1 ст. ложка;
листя лавра - 2-3 шт.;
томатна паста - 30 г;
м'ясний бульйон - 760 мл;
картопля - 290 г;
морква - 130 г;
борошно - 5 р.
Приготування
Покладіть в жаровню шматочки бекону і дайте жиру з них вытопиться. На розігрітому жиру обсмажте кубики яловичини до тих пір, поки ті не схопиться рум'яною скоринкою. Перекладіть м'ясо на окреме блюдо, а на залишки жиру спасеруйте цибульні кільця, кубики моркви і картоплі. Коли овочі стануть рум'яними, посипте їх борошном, перемішайте з м'ясом і приправити паприкою. Покладіть в основу гуляшу листя лавра, а потім залийте вміст жаровні розведеним у бульйоні томатною пастою. Накрийте блюдо кришкою і тушкуйте близько півгодини або до тих пір, поки овочі не розм'якшаться.
Незважаючи на те, що по природі своєї гуляш відноситься до різновиду густих супів, у нас це блюдо прийнято вважати не чим іншим, як тушкованим в томатній підливі м'ясом, яке часто подають до гарнірів з макаронів, круп або до картопляного пюре. Наведений нижче рецепт як раз відноситься до розряду осучаснених варіантів угорської класики.
Інгредієнти:
індичка (червоне м'ясо) - 950 г;
томатна паста - 40 г;
суха гірчиця - 1 ч. ложка;
мелена паприка - 2 ст. ложки;
яловичий бульйон - 850 мл;
ріпчаста цибуля - 120 г;
сметана - 120 мл;
лист лавра.
Приготування
Розігріте в сотейнику масло використовуйте для пасерування цибулі. Кільця останнього повинні стати прозорими і це буде знаком того, що настав саме час закладати індичку. Шматочки індички повинні схопитися з усіх боків, після чого їх можна буде приправляти і заливають бульйоном з томатною пастою. Накрийте жаровню і залиште гуляш на мінімальному вогні на півтори години, далі додайте томатний соус сметану, дайте страві постояти на вогні ще хвилин 15 а потім знімайте і подавайте в компанії коханого гарніру.
Якщо ви захочете повторити рецепт цього гуляшу в мультиварці, то, попередньо обсмаживши всі інгредієнти на «Випікання», залийте їх томатним соусом, перейдіть на «Гасіння» і залиште нудитися на годину. Після додавання сметани додайте ще 30 хвилин часу.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 130 г;
часниковий зубок - 1 шт.;
сало - 15 г;
насіння пажитника - 1/2 ч. ложки;
яловичина (лопатка) - 340 г;
солодкий перець - 90 г;
паприка солодка мелена - 2 ст. ложки;
морква - 70 г;
корінь петрушки - 70 г;
картопля - 190 г;
бульйон - 750 мл;
локшина - 50 р.
Приготування
Розтопити шматочок сала в жаровні і використовуйте його для обжарювання кілець ріпчастої цибулі. До подрумяненному цибулі додайте шматки яловичини, а коли останні схопляться, всипте пажитник, паприку і додайте роздавлений часниковий зубок. До м'яса і цибулі покладіть кубики картоплі і моркви, а також натертий корінь петрушки. Залийте блюдо бульйоном і залиште нудитися хвилин на 15-20 або поки картопля не стане м'яким. За 5 хвилин до готовності всипте в суп-гуляш локшину. Готовий гуляш залиште накритим хвилин на 10 а потім розливайте по тарілках і подавайте.
Угорський гуляш - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Покладіть в жаровню шматочки бекону і дайте жиру з них вытопиться. На розігрітому жиру обсмажте кубики яловичини до тих пір, поки ті не схопиться рум'яною скоринкою. Перекладіть м'ясо на окреме блюдо, а на залишки жиру спасеруйте цибульні кільця, кубики моркви і картоплі. Коли овочі стануть рум'яними, посипте їх борошном, перемішайте з м'ясом і приправити паприкою. Покладіть в основу гуляшу листя лавра, а потім залийте вміст жаровні розведеним у бульйоні томатною пастою. Накрийте блюдо кришкою і тушкуйте близько півгодини або до тих пір, поки овочі не розм'якшаться.
Гуляш з індички з підливою – рецепт
Незважаючи на те, що по природі своєї гуляш відноситься до різновиду густих супів, у нас це блюдо прийнято вважати не чим іншим, як тушкованим в томатній підливі м'ясом, яке часто подають до гарнірів з макаронів, круп або до картопляного пюре. Наведений нижче рецепт як раз відноситься до розряду осучаснених варіантів угорської класики.
Інгредієнти:
Приготування
Розігріте в сотейнику масло використовуйте для пасерування цибулі. Кільця останнього повинні стати прозорими і це буде знаком того, що настав саме час закладати індичку. Шматочки індички повинні схопитися з усіх боків, після чого їх можна буде приправляти і заливають бульйоном з томатною пастою. Накрийте жаровню і залиште гуляш на мінімальному вогні на півтори години, далі додайте томатний соус сметану, дайте страві постояти на вогні ще хвилин 15 а потім знімайте і подавайте в компанії коханого гарніру.
Якщо ви захочете повторити рецепт цього гуляшу в мультиварці, то, попередньо обсмаживши всі інгредієнти на «Випікання», залийте їх томатним соусом, перейдіть на «Гасіння» і залиште нудитися на годину. Після додавання сметани додайте ще 30 хвилин часу.
Суп-гуляш – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розтопити шматочок сала в жаровні і використовуйте його для обжарювання кілець ріпчастої цибулі. До подрумяненному цибулі додайте шматки яловичини, а коли останні схопляться, всипте пажитник, паприку і додайте роздавлений часниковий зубок. До м'яса і цибулі покладіть кубики картоплі і моркви, а також натертий корінь петрушки. Залийте блюдо бульйоном і залиште нудитися хвилин на 15-20 або поки картопля не стане м'яким. За 5 хвилин до готовності всипте в суп-гуляш локшину. Готовий гуляш залиште накритим хвилин на 10 а потім розливайте по тарілках і подавайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Гуляш по-угорськи з яловичини – рецепт
Сьогодні розповімо про справжній угорський гуляш. Традиційно це блюдо готують з яловичини або телятини в густій, кремовою підливці і з великою
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
Гуляш з індички з підливою – рецепт
Дуже гарною заміною курячому гуляшу може стати таке ж блюдо, тільки приготоване з індички. Скориставшись запропонованими рецептами, ваша птах в гуляш
Гуляш з підливою
Гуляш, при правильному приготуванні, виходить смачним і ароматним. Шматочки м'яса повинні бути ніжними, м'якими, распадающимися на волокна. Страву