Рецепт бозбаша з яловичини

Рецепт бозбаша з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
У гарячий бульйон зварений акуратно опускаємо цілі очищені картоплини. Чистимо цибулину, шаткуємо невеликими кубиками, кидаємо в каструльку і варимо на середньому вогні. М'якоть яловичини разом з рештою цибулиною пропускаємо через м'ясорубку, розбиваємо куряче яйце, кладемо рис, солимо, перчимо за смаком і руками вимішуємо фарш. Тепер формуємо з нього досить велику тефтелю і в серединку кладемо кілька ягід сушеної аличі. Потім акуратно заліплюємо краю кульки так, щоб алича опинилася всередині тефтелі. Те ж саме проробляємо з рештою фаршем. Коли картопля буде майже готовий, викладаємо на неї наші тефтелі і готуємо ще 20 хвилин. Потім додаємо вже готовий нут, попередньо замочений на ніч і зварений в чистій воді. Далі кидаємо свіжу аличу і варимо 10 хвилин. У самому кінці додаємо ложку куркуми, спеції, накриваємо кришкою і варимо ще 10 хвилин. Потім знімаємо з вогню й даємо страві настоятися. Готовий суп бозбаш з яловичини подаємо наступним чином: у миску кладемо тефтелю, аличу, цілий картопля, нут і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо кожну порцію зеленню і подаємо до столу.
Бозбаш з яловичини
Інгредієнти:

Приготування
Яловичину заливаємо водою, відварюємо протягом 2 годин, бульйон проціджуємо, а остигле м'ясо знімаємо з кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Горох попередньо замочуємо на ніч. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Тепер заправляємо бульйон усіма приправами, закладаємо в каструлю картоплю, цілу цибулину, горох і подрібнене м'ясо. Варимо супчик на невеликому вогні хвилин 40 а потім перевіряємо м'якість гороху і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо страву по тарілках, присипаємо подрібненою зеленню кінзи і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту

Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення

Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських

Бозбаш з баранини
Азербайджанський густий суп бозбаш має декілька варіацій, але поєднання баранини і бобових (найчастіше це нут) залишається відмінною рисою цього

«Довга» - рецепт
Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете

Пити - рецепт
Азербайджанський суп піті, як і більшість рецептів національної кухні, - ситне і смачне блюдо. Готується такий суп в глиняних горщиках, за допомогою