Рецепт бозбаша з яловичини
Бозбаш – це знаменитий вірменський суп, основу якого становить густий бульйон, зварений з баранини. Смак цієї страви, завдяки додаванню аличі, виходить приголомшливий і дуже незвичайний. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати бозбаш з яловичини.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 800 г;
алича сушена – 20 шт.;
яйце – 1 шт.;
алича свіжа – 8 шт.;
картопля – 8 шт.;
цибулина – 2 шт.;
рис – 05 склянки;
нут – 1 ст.;
куркума – щіпка;
м'ясний бульйон – 5 л;
спеції.
Приготування
У гарячий бульйон зварений акуратно опускаємо цілі очищені картоплини. Чистимо цибулину, шаткуємо невеликими кубиками, кидаємо в каструльку і варимо на середньому вогні. М'якоть яловичини разом з рештою цибулиною пропускаємо через м'ясорубку, розбиваємо куряче яйце, кладемо рис, солимо, перчимо за смаком і руками вимішуємо фарш. Тепер формуємо з нього досить велику тефтелю і в серединку кладемо кілька ягід сушеної аличі. Потім акуратно заліплюємо краю кульки так, щоб алича опинилася всередині тефтелі. Те ж саме проробляємо з рештою фаршем. Коли картопля буде майже готовий, викладаємо на неї наші тефтелі і готуємо ще 20 хвилин. Потім додаємо вже готовий нут, попередньо замочений на ніч і зварений в чистій воді. Далі кидаємо свіжу аличу і варимо 10 хвилин. У самому кінці додаємо ложку куркуми, спеції, накриваємо кришкою і варимо ще 10 хвилин. Потім знімаємо з вогню й даємо страві настоятися. Готовий суп бозбаш з яловичини подаємо наступним чином: у миску кладемо тефтелю, аличу, цілий картопля, нут і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо кожну порцію зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
м'ясо яловичини – 500 г;
горох – 50 г;
картопля – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
кінза – 05 пучка;
лавровий лист – 1 шт.;
імбир, барбарис, спеції – за смаком.
Приготування
Яловичину заливаємо водою, відварюємо протягом 2 годин, бульйон проціджуємо, а остигле м'ясо знімаємо з кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Горох попередньо замочуємо на ніч. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Тепер заправляємо бульйон усіма приправами, закладаємо в каструлю картоплю, цілу цибулину, горох і подрібнене м'ясо. Варимо супчик на невеликому вогні хвилин 40 а потім перевіряємо м'якість гороху і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо страву по тарілках, присипаємо подрібненою зеленню кінзи і подаємо.
Рецепт бозбаша з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
У гарячий бульйон зварений акуратно опускаємо цілі очищені картоплини. Чистимо цибулину, шаткуємо невеликими кубиками, кидаємо в каструльку і варимо на середньому вогні. М'якоть яловичини разом з рештою цибулиною пропускаємо через м'ясорубку, розбиваємо куряче яйце, кладемо рис, солимо, перчимо за смаком і руками вимішуємо фарш. Тепер формуємо з нього досить велику тефтелю і в серединку кладемо кілька ягід сушеної аличі. Потім акуратно заліплюємо краю кульки так, щоб алича опинилася всередині тефтелі. Те ж саме проробляємо з рештою фаршем. Коли картопля буде майже готовий, викладаємо на неї наші тефтелі і готуємо ще 20 хвилин. Потім додаємо вже готовий нут, попередньо замочений на ніч і зварений в чистій воді. Далі кидаємо свіжу аличу і варимо 10 хвилин. У самому кінці додаємо ложку куркуми, спеції, накриваємо кришкою і варимо ще 10 хвилин. Потім знімаємо з вогню й даємо страві настоятися. Готовий суп бозбаш з яловичини подаємо наступним чином: у миску кладемо тефтелю, аличу, цілий картопля, нут і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо кожну порцію зеленню і подаємо до столу.
Бозбаш з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину заливаємо водою, відварюємо протягом 2 годин, бульйон проціджуємо, а остигле м'ясо знімаємо з кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Горох попередньо замочуємо на ніч. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Тепер заправляємо бульйон усіма приправами, закладаємо в каструлю картоплю, цілу цибулину, горох і подрібнене м'ясо. Варимо супчик на невеликому вогні хвилин 40 а потім перевіряємо м'якість гороху і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо страву по тарілках, присипаємо подрібненою зеленню кінзи і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
Бозбаш з баранини
Азербайджанський густий суп бозбаш має декілька варіацій, але поєднання баранини і бобових (найчастіше це нут) залишається відмінною рисою цього
«Довга» - рецепт
Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете
Пити - рецепт
Азербайджанський суп піті, як і більшість рецептів національної кухні, - ситне і смачне блюдо. Готується такий суп в глиняних горщиках, за допомогою