Вернуться назад Распечатать

Рецепт бозбаша з яловичини

Рецепт бозбаша з яловичини
Бозбаш – це знаменитий вірменський суп, основу якого становить густий бульйон, зварений з баранини. Смак цієї страви, завдяки додаванню аличі, виходить приголомшливий і дуже незвичайний. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати бозбаш з яловичини.

Рецепт бозбаша з яловичини


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 800 г;

  • алича сушена – 20 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • алича свіжа – 8 шт.;

  • картопля – 8 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • рис – 05 склянки;

  • нут – 1 ст.;

  • куркума – щіпка;

  • м'ясний бульйон – 5 л;

  • спеції.


  • Приготування
    У гарячий бульйон зварений акуратно опускаємо цілі очищені картоплини. Чистимо цибулину, шаткуємо невеликими кубиками, кидаємо в каструльку і варимо на середньому вогні. М'якоть яловичини разом з рештою цибулиною пропускаємо через м'ясорубку, розбиваємо куряче яйце, кладемо рис, солимо, перчимо за смаком і руками вимішуємо фарш. Тепер формуємо з нього досить велику тефтелю і в серединку кладемо кілька ягід сушеної аличі. Потім акуратно заліплюємо краю кульки так, щоб алича опинилася всередині тефтелі. Те ж саме проробляємо з рештою фаршем. Коли картопля буде майже готовий, викладаємо на неї наші тефтелі і готуємо ще 20 хвилин. Потім додаємо вже готовий нут, попередньо замочений на ніч і зварений в чистій воді. Далі кидаємо свіжу аличу і варимо 10 хвилин. У самому кінці додаємо ложку куркуми, спеції, накриваємо кришкою і варимо ще 10 хвилин. Потім знімаємо з вогню й даємо страві настоятися. Готовий суп бозбаш з яловичини подаємо наступним чином: у миску кладемо тефтелю, аличу, цілий картопля, нут і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо кожну порцію зеленню і подаємо до столу.

    Бозбаш з яловичини


    Інгредієнти:

  • м'ясо яловичини – 500 г;

  • горох – 50 г;

  • картопля – 200 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • кінза – 05 пучка;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • імбир, барбарис, спеції – за смаком.
  • Рецепт бозбаша з яловичини


    Приготування
    Яловичину заливаємо водою, відварюємо протягом 2 годин, бульйон проціджуємо, а остигле м'ясо знімаємо з кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Горох попередньо замочуємо на ніч. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо. Тепер заправляємо бульйон усіма приправами, закладаємо в каструлю картоплю, цілу цибулину, горох і подрібнене м'ясо. Варимо супчик на невеликому вогні хвилин 40 а потім перевіряємо м'якість гороху і знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо страву по тарілках, присипаємо подрібненою зеленню кінзи і подаємо.