Чалагач
Чалагач – вірменське блюдо, яке представляє собою, по суті, звичайний шашлик зі свинини, тільки не приготовлений з м'якоті чи ошийка, а з реберної частини тушки. Як відомо, м'ясо на кості завжди виходить трохи більш ароматним і соковитим ніж без неї. Не пропустіть шанс поласувати цим явищем вірменської кухні, яке доступно до приготування не тільки на багатті, але і в духовці.
Головною похвалою для будь-якого кухаря, а разом з тим і головною ознакою правильно приготовленого м'ясної страви, є факт того, що готове м'ясо здатне буквально танути в роті", настільки воно ніжне і соковите. Свинина, приготована за нижченаведеним рецептом, вийде саме такою.
Інгредієнти:
свинина (корейка) - 600 г;
білий цибулю - 200 р;
яблучний оцет - 20 мл;
сік буряковий - 50 г;
сушений базилік - 6 г;
свіжий базилік.
Приготування
Перед тим, як маринувати чалагач, м'ясо необхідно вимити й обсушити, а потім зрізати всі надлишки у вигляді плівок і надлишків жиру. Весь жир не зрізаємо, оскільки м'ясо вийде сухуватим. Маринад для м'яса елементарно простий: спочатку свинину натирають сіллю і перцем, потім змішують з половиною нарізаної цибулі і посипають базиліком. На маринування м'яса піде близько 2 годин, але в ідеалі м'ясо повинно промаринуватися 8 годин.
Поки свинина насичується смаком, у нас з'являється достатньо часу для того, щоб підготувати цибулю. Цибульні кільця маринуємо в яблучному оцті, змішаному з буряковим соком.
Протягуємо шампур вздовж шматки свинячої корейки і обсмажуємо чалагач на вугіллі до повної готовності.
Готове блюдо подається з лавашем, свіжою зеленню і маринованою цибулею.
Інгредієнти:
бараняча корейка - 600 г;
паприка - 8 г;
мелений кумін - 8 г;
мелений коріандр, кориця, гвоздика - 4 г;
мелений кардамон - 2 г;
щіпка мускату;
масло і сік лимона - по 40 мл
Приготування
Спочатку необхідно приготувати суху суміш спецій для баранячої корейки. Для цього слід ретельно змішати паприку з кумином, коріандром, корицею, гвоздикою, кардамоном і мускатом. Сіль з перцем також, само собою, маються на увазі. Змішуємо масло і оцет, заливаємо отриманої заправкою м'ясо і додаємо пряну суміш. Накриваємо контейнер з бараниною плівкою і залишаємо все в холодильнику мінімум на 2 години.
Розігріваємо гриль і смажимо баранячу корейку на кістки по 3-4 хвилини з кожної зі сторін.
Корж лаваша і свіжий салат до такого ароматного страви слід подавати неодмінно.
Багато цікавляться - як приготувати чалагач в духовці? І ми не можемо залишити це питання без відповіді, адже зробити це вірменське страву у власній квартирі, а не на природі з багаттям, теж цілком можливо. Більш того, такий рецепт відтворити куди простіше, адже температуру духовки регулювати легше, ніж температуру відкритого вогню.
Інгредієнти:
свиняча корейка - 1 кг;
лимон - 1 шт.;
часниковий зубчик - 1 шт.;
сушена м'ята - 3 г;
олія соняшникова - 25 мл
Приготування
Перед приготуванням ряд свинячих ребер ділимо на індивідуальні порції, кожна з яких обмежується кісткою. Краї кісток зачищаємо від жив і жиру з допомогою гострого ножа, м'ясо промиваємо і підсушуємо.
Змішуємо олію з соком одного лимона, туди ж додаємо і його цедру. Виходить простий і смачним маринад для свинини, який залишається лише доповнити сіллю з перцем і м'ятою. Любителі базиліка можуть покласти і його листя в подрібненому вигляді.
Занурюємо корейку в маринад і залишаємо на пару годин, після чого розкладаємо м'ясо на деко і відправляємо в духовку з температурою 190°С. Через 20 хвилин можна перевіряти готовність м'яса.
Чалагач з свинини
Головною похвалою для будь-якого кухаря, а разом з тим і головною ознакою правильно приготовленого м'ясної страви, є факт того, що готове м'ясо здатне буквально танути в роті", настільки воно ніжне і соковите. Свинина, приготована за нижченаведеним рецептом, вийде саме такою.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як маринувати чалагач, м'ясо необхідно вимити й обсушити, а потім зрізати всі надлишки у вигляді плівок і надлишків жиру. Весь жир не зрізаємо, оскільки м'ясо вийде сухуватим. Маринад для м'яса елементарно простий: спочатку свинину натирають сіллю і перцем, потім змішують з половиною нарізаної цибулі і посипають базиліком. На маринування м'яса піде близько 2 годин, але в ідеалі м'ясо повинно промаринуватися 8 годин.
Поки свинина насичується смаком, у нас з'являється достатньо часу для того, щоб підготувати цибулю. Цибульні кільця маринуємо в яблучному оцті, змішаному з буряковим соком.
Протягуємо шампур вздовж шматки свинячої корейки і обсмажуємо чалагач на вугіллі до повної готовності.
Готове блюдо подається з лавашем, свіжою зеленню і маринованою цибулею.
Як приготувати пряний чалагач з баранини будинку?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку необхідно приготувати суху суміш спецій для баранячої корейки. Для цього слід ретельно змішати паприку з кумином, коріандром, корицею, гвоздикою, кардамоном і мускатом. Сіль з перцем також, само собою, маються на увазі. Змішуємо масло і оцет, заливаємо отриманої заправкою м'ясо і додаємо пряну суміш. Накриваємо контейнер з бараниною плівкою і залишаємо все в холодильнику мінімум на 2 години.
Розігріваємо гриль і смажимо баранячу корейку на кістки по 3-4 хвилини з кожної зі сторін.
Корж лаваша і свіжий салат до такого ароматного страви слід подавати неодмінно.
Чалагач в духовці – рецепт
Багато цікавляться - як приготувати чалагач в духовці? І ми не можемо залишити це питання без відповіді, адже зробити це вірменське страву у власній квартирі, а не на природі з багаттям, теж цілком можливо. Більш того, такий рецепт відтворити куди простіше, адже температуру духовки регулювати легше, ніж температуру відкритого вогню.
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням ряд свинячих ребер ділимо на індивідуальні порції, кожна з яких обмежується кісткою. Краї кісток зачищаємо від жив і жиру з допомогою гострого ножа, м'ясо промиваємо і підсушуємо.
Змішуємо олію з соком одного лимона, туди ж додаємо і його цедру. Виходить простий і смачним маринад для свинини, який залишається лише доповнити сіллю з перцем і м'ятою. Любителі базиліка можуть покласти і його листя в подрібненому вигляді.
Занурюємо корейку в маринад і залишаємо на пару годин, після чого розкладаємо м'ясо на деко і відправляємо в духовку з температурою 190°С. Через 20 хвилин можна перевіряти готовність м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
Шашлик з корейки
Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
Свиняча корейка, запечена у фользі
З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова
Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,
Свиняча корейка в духовці
Свиняча корейка - дуже ніжна і нежирна частину свинини, тому так улюблена багатьма господинями. Готувати корейку можна різними способами, але ми вам
Корейка на кістці на сковороді
Корейка на кістці - одна з найсмачніших частин свинини, яку можна приготувати різними способами. Один з них - обсмажити на сковороді. Така корейка