Чалагач

Чалагач з свинини
Головною похвалою для будь-якого кухаря, а разом з тим і головною ознакою правильно приготовленого м'ясної страви, є факт того, що готове м'ясо здатне буквально танути в роті", настільки воно ніжне і соковите. Свинина, приготована за нижченаведеним рецептом, вийде саме такою.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як маринувати чалагач, м'ясо необхідно вимити й обсушити, а потім зрізати всі надлишки у вигляді плівок і надлишків жиру. Весь жир не зрізаємо, оскільки м'ясо вийде сухуватим. Маринад для м'яса елементарно простий: спочатку свинину натирають сіллю і перцем, потім змішують з половиною нарізаної цибулі і посипають базиліком. На маринування м'яса піде близько 2 годин, але в ідеалі м'ясо повинно промаринуватися 8 годин.
Поки свинина насичується смаком, у нас з'являється достатньо часу для того, щоб підготувати цибулю. Цибульні кільця маринуємо в яблучному оцті, змішаному з буряковим соком.
Протягуємо шампур вздовж шматки свинячої корейки і обсмажуємо чалагач на вугіллі до повної готовності.
Готове блюдо подається з лавашем, свіжою зеленню і маринованою цибулею.
Як приготувати пряний чалагач з баранини будинку?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку необхідно приготувати суху суміш спецій для баранячої корейки. Для цього слід ретельно змішати паприку з кумином, коріандром, корицею, гвоздикою, кардамоном і мускатом. Сіль з перцем також, само собою, маються на увазі. Змішуємо масло і оцет, заливаємо отриманої заправкою м'ясо і додаємо пряну суміш. Накриваємо контейнер з бараниною плівкою і залишаємо все в холодильнику мінімум на 2 години.
Розігріваємо гриль і смажимо баранячу корейку на кістки по 3-4 хвилини з кожної зі сторін.
Корж лаваша і свіжий салат до такого ароматного страви слід подавати неодмінно.
Чалагач в духовці – рецепт
Багато цікавляться - як приготувати чалагач в духовці? І ми не можемо залишити це питання без відповіді, адже зробити це вірменське страву у власній квартирі, а не на природі з багаттям, теж цілком можливо. Більш того, такий рецепт відтворити куди простіше, адже температуру духовки регулювати легше, ніж температуру відкритого вогню.
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням ряд свинячих ребер ділимо на індивідуальні порції, кожна з яких обмежується кісткою. Краї

Змішуємо олію з соком одного лимона, туди ж додаємо і його цедру. Виходить простий і смачним маринад для свинини, який залишається лише доповнити сіллю з перцем і м'ятою. Любителі базиліка можуть покласти і його листя в подрібненому вигляді.
Занурюємо корейку в маринад і залишаємо на пару годин, після чого розкладаємо м'ясо на деко і відправляємо в духовку з температурою 190°С. Через 20 хвилин можна перевіряти готовність м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти

Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити

Шашлик з корейки
Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки

Свиняча корейка, запечена у фользі
З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова

Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,

Свиняча корейка в духовці
Свиняча корейка - дуже ніжна і нежирна частину свинини, тому так улюблена багатьма господинями. Готувати корейку можна різними способами, але ми вам

Корейка на кістці на сковороді
Корейка на кістці - одна з найсмачніших частин свинини, яку можна приготувати різними способами. Один з них - обсмажити на сковороді. Така корейка