» » Рецепт долми по-вірменськи з виноградного листя

Рецепт долми по-вірменськи з виноградного листя

Рецепт долми по-вірменськи з виноградного листя

Щоб приготувати справжню смачну долму, доведеться докласти зусиль, але результат неодмінно варто кожної витраченої хвилинки! Тут головне правильно підготувати основу - листя. Підійдуть, як столових, так і винних сортів, від дикого не беріть, вони надто жорсткі, та й смак у них дивний. Вибирайте невеликі листочки, яскраво-зеленого кольору, без ушкоджень і цяток.
У цьому матеріалі описано самий докладний рецепт, як робити долму з виноградного листя.

Рецепт приготування долми з виноградного листя по-вірменськи


Інгредієнти:

  • баранячі реберця – 965 р;

  • фарш яловичий - 475 г;

  • цибуля невеликого розміру - 2 шт.;

  • виноградні листя;

  • рис круглозернистий – 115 г;

  • сіль, перець;

  • помідори у власному соку – 765 г;

  • м'ята, кінза, базилік -1 пучок всієї зелені;

  • пісне масло.


  • Приготування
    Рис відваріть до готовності і змити прохолодною водою, змішайте з готовим яловичим фаршем, додайте сіль, перець, дрібненько порізану зелень кінзи і базиліку. Ретельно все з'єднайте і вимішайте, щоб компоненти добре з'єдналися.

    Як загортати долму з виноградного листя?


    Візьміть аркуш, покладіть його держаком до себе і викладайте на нього чайну ложку підготовленого фаршу. Зверніть увагу, що з одного боку літ глянцевий, а з другої — матовий. Так ось фарш потрібно викладати лише на матову частина, поруч з місцем, де раніше був держак.
    Рецепт долми по-вірменськи з виноградного листя


    Найближчі до себе частини листочки, загорніть на фарш, злегка внахлест, як би перекриваючи один одного, щоб не було відкритої начинки, особливо уважно стежте в районі віддаленого черешка. Листя щільно обхоплюють весь фарш, зовсім не залишаючи пустот.
    Рецепт долми по-вірменськи з виноградного листя

    Тепер загорніть бічні частини листочки так, щоб весь фарш був максимально щільно упакований з боків.
    Рецепт долми по-вірменськи з виноградного листя

    Поверніть долму рулетиком, слідкуючи, щоб весь фарш був запечатаний в лист.
    Рецепт долми по-вірменськи з виноградного листя


    Таким же чином робіть з усіма складовими, поки що-то одне з них не закінчиться (листя або фарш).

    Як готувати долму з свіжого виноградного листя?


    Тепер по дну казана розкладіть порубані баранячі ребра, таким чином ви уникнете підгорання виноградних листків до дна. Поверх ребер розкладіть долму і присипте листям м'яти. Слідом відправте томати.
    Залийте долму водою, на палець вище вмісту казана і щільно накрийте тарілкою, надавіть. Готуйте страву годину на мінімальному вогні, а потім подавайте з томатним соусом або сметаною з часником.
    Додав: admin | 1-10-2016, 08:52
    Переглядів: 133