Рецепт долми по-вірменськи з виноградного листя
Щоб приготувати справжню смачну долму, доведеться докласти зусиль, але результат неодмінно варто кожної витраченої хвилинки! Тут головне правильно підготувати основу - листя. Підійдуть, як столових, так і винних сортів, від дикого не беріть, вони надто жорсткі, та й смак у них дивний. Вибирайте невеликі листочки, яскраво-зеленого кольору, без ушкоджень і цяток.
У цьому матеріалі описано самий докладний рецепт, як робити долму з виноградного листя.
Рецепт приготування долми з виноградного листя по-вірменськи
Інгредієнти:
Приготування
Рис відваріть до готовності і змити прохолодною водою, змішайте з готовим яловичим фаршем, додайте сіль, перець, дрібненько порізану зелень кінзи і базиліку. Ретельно все з'єднайте і вимішайте, щоб компоненти добре з'єдналися.
Як загортати долму з виноградного листя?
Візьміть аркуш, покладіть його держаком до себе і викладайте на нього чайну ложку підготовленого фаршу. Зверніть увагу, що з одного боку літ глянцевий, а з другої — матовий. Так ось фарш потрібно викладати лише на матову частина, поруч з місцем, де раніше був держак.
Найближчі до себе частини листочки, загорніть на фарш, злегка внахлест, як би перекриваючи один одного, щоб не було відкритої начинки, особливо уважно стежте в районі віддаленого черешка. Листя щільно обхоплюють весь фарш, зовсім не залишаючи пустот.
Тепер загорніть бічні частини листочки так, щоб весь фарш був максимально щільно упакований з боків.
Поверніть долму рулетиком, слідкуючи, щоб весь фарш був запечатаний в лист.
Таким же чином робіть з усіма складовими, поки що-то одне з них не закінчиться (листя або фарш).
Як готувати долму з свіжого виноградного листя?
Тепер по дну казана розкладіть порубані баранячі ребра, таким чином ви уникнете підгорання виноградних листків до дна. Поверх ребер розкладіть долму і присипте листям м'яти. Слідом відправте томати.
Залийте долму водою, на палець вище вмісту казана і щільно накрийте тарілкою, надавіть. Готуйте страву годину на мінімальному вогні, а потім подавайте з томатним соусом або сметаною з часником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати долму з виноградного листя?
Долма - це традиційне блюдо узбецької кухні, і зовні дуже нагадують звичні для нас голубці. Однак ті відмінності, які є між цими двома стравами
Долма з свіжого виноградного листя – рецепт
Долма - це чудова страва, яке віддалено нагадує голубці, проте має свої неповторні особливості. Так, головною перевагою страви є основа - вона
Долма у виноградних листках - рецепт
Чудове і дуже оригінальне блюдо - долма у виноградних листках. Зробити його не важко, при наявності всіх необхідних основних інгредієнтів. Пропонуємо
Голубці у виноградному листі
Голубці у виноградному листі - це, по суті долма, блюдо з неймовірно багатою історією і географією. Долма під різними назвами присутня в кухні
Заготівля виноградного листя для долми
Долма - східне блюдо, що нагадує наші голубці, але загорнуті не в листя капусти, а у виноградне листя. Влітку проблем з приготуванням долми немає,
Долма в мультиварці
Долма - дуже смачна страва. Воно схоже з нашими голубцями, тільки загортають начинку не в капустяні листи, а виноградні. Рецепти долми дуже багато,