Долма у виноградних листках - рецепт
Долма – національна узбецька страва, що представляє собою виноградні листя, начинені фаршем. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати це пікантна і оригінальне блюдо в домашніх умовах.
Інгредієнти:
виноградні листя – 30 шт.;
фарш м'ясний – 700 г;
рис – 1 ст.;
цибулина – 2 шт.;
свіжа зелень – за бажанням;
масло рослинне – 30 мл;
спеції.
Приготування
Виноградні листя опускаємо в киплячу воду і залишаємо на 10 хвилин. Потім виймаємо їх і акуратно обрізаємо хвостики. Зелень дрібно рубаємо, а чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо до прозорого стану. Після цього додаємо його в м'ясний фарш, додаємо зелень, спеції і промитий рис. Все ретельно перемішуємо і викладаємо начинку на виноградний остиглий лист. Загортаємо в рулетик і викладаємо долму в глибоку каструлю. Заливаємо водою, закриваємо кришкою і варимо страву близько години.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 500 г;
виноградні листя – 150 г;
рис – 2 ст.;
помідори стиглі – 4 шт.;
масло вершкове – 150 г;
яловичий язик;
лимонний сік – 3 ст. ложки;
спеції;
сметана.
Приготування
Рис добре промиваємо і замочуємо. Виноградні листя проварюємо 5 хвилин і окремо відварюємо мову, додавши трохи солі. Після цього очищаємо його від плівки і тонко нарізаємо. З рису зливаємо всю воду, додаємо фарш, кладемо вершкове масло, спеції і дрібно порізані помідори. Викладаємо начинку на листя і щільно згортаємо. На дно каструлі викладаємо мову, потім рядами розкладаємо фаршировані листя, прикриваємо всі тарілкою, вливаємо воду і трохи лимонного соку. Закриваємо каструлю кришкою, доводимо до готовності і подаємо зі сметаною.
Інгредієнти:
яловичина – 1 кг;
цибулина – 2 шт.;
гусячий жир – 2 ст. ложки;
рис – 05 склянки;
свіжа зелень;
консервовані виноградні листя – 800 г;
чорнослив і курага – 05 ст.;
спеції.
Приготування
Відкриваємо банку з листям, зливаємо розсіл і промиваємо їх теплою водою. Рис відварюємо до напівготовності. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на сковорідці до золотистого кольору. М'ясо перекручуємо через м'ясорубку і змішати з остившім рисом, порізаною зеленню, цибулею. Підсолюємо начинку і вимішуємо до однорідності. На кожен виноградний листок кладемо трохи фаршу і звертаємо в рулет. Беремо чавунну каструлю, на дно викладаємо браковані листя і щільними рядами розкладаємо долму, чергуючи з сухофруктами. Притискаємо зверху тарілкою, вливаємо окріп і тушкуємо 35 хвилин при слабкому кипінні.
Інгредієнти:
яловичий фарш – 400 г;
листя виноградні – 350 г;
рис – 1 ст.;
цибулина – 2 шт.;
спеції;
яйце куряче – 1 шт.;
перець болгарський – 1 шт.;
яловичий бульйон – 2 ст.;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
пюре томатне – 1 ст.;
тертий кумин – за смаком.
Приготування
Рис відварюємо до готовності, а цибулини чистимо і шаткуємо півкільцями. Змішуємо його з тертим кумином і сіллю. Рис охолоджуємо, додаємо до цибулі, кладемо фарш і перемішуємо. Потім вбиваємо яйце і приправляємо спеціями. Виноградні листя викладаємо на столі, відрізаємо стеблинки, викладаємо на центр кожного трохи начинки і звертаємо конвертиком. Болгарський перець обробляємо, нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо приготовані раніше рулетики, заливаємо бульйоном, кладемо томатне пюре і закриваємо кришку. Виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 2 години.
Простий рецепт долми з виноградного листя
Інгредієнти:
Приготування
Виноградні листя опускаємо в киплячу воду і залишаємо на 10 хвилин. Потім виймаємо їх і акуратно обрізаємо хвостики. Зелень дрібно рубаємо, а чистимо цибулину, шаткуємо і пасеруємо до прозорого стану. Після цього додаємо його в м'ясний фарш, додаємо зелень, спеції і промитий рис. Все ретельно перемішуємо і викладаємо начинку на виноградний остиглий лист. Загортаємо в рулетик і викладаємо долму в глибоку каструлю. Заливаємо водою, закриваємо кришкою і варимо страву близько години.
Як готувати долму з виноградного листя?
Інгредієнти:
Приготування
Рис добре промиваємо і замочуємо. Виноградні листя проварюємо 5 хвилин і окремо відварюємо мову, додавши трохи солі. Після цього очищаємо його від плівки і тонко нарізаємо. З рису зливаємо всю воду, додаємо фарш, кладемо вершкове масло, спеції і дрібно порізані помідори. Викладаємо начинку на листя і щільно згортаємо. На дно каструлі викладаємо мову, потім рядами розкладаємо фаршировані листя, прикриваємо всі тарілкою, вливаємо воду і трохи лимонного соку. Закриваємо каструлю кришкою, доводимо до готовності і подаємо зі сметаною.
Рецепт долми у виноградних листках
Інгредієнти:
Приготування
Відкриваємо банку з листям, зливаємо розсіл і промиваємо їх теплою водою. Рис відварюємо до напівготовності. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на сковорідці до золотистого кольору. М'ясо перекручуємо через м'ясорубку і змішати з остившім рисом, порізаною зеленню, цибулею. Підсолюємо начинку і вимішуємо до однорідності. На кожен виноградний листок кладемо трохи фаршу і звертаємо в рулет. Беремо чавунну каструлю, на дно викладаємо браковані листя і щільними рядами розкладаємо долму, чергуючи з сухофруктами. Притискаємо зверху тарілкою, вливаємо окріп і тушкуємо 35 хвилин при слабкому кипінні.
Рецепт долми з виноградним листям в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до готовності, а цибулини чистимо і шаткуємо півкільцями. Змішуємо його з тертим кумином і сіллю. Рис охолоджуємо, додаємо до цибулі, кладемо фарш і перемішуємо. Потім вбиваємо яйце і приправляємо спеціями. Виноградні листя викладаємо на столі, відрізаємо стеблинки, викладаємо на центр кожного трохи начинки і звертаємо конвертиком. Болгарський перець обробляємо, нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо приготовані раніше рулетики, заливаємо бульйоном, кладемо томатне пюре і закриваємо кришку. Виставляємо програму «Гасіння» і засікаємо приблизно 2 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати долму з виноградного листя?
Долма - це традиційне блюдо узбецької кухні, і зовні дуже нагадують звичні для нас голубці. Однак ті відмінності, які є між цими двома стравами
Долма - рецепт
Долма - блюдо, яке віддалено нагадує звичні нам голубці. Однак має істотні відмінності в підборі наповнення, приправ і звичайно в оформленні.
Голубці у виноградному листі
Голубці у виноградному листі - це, по суті долма, блюдо з неймовірно багатою історією і географією. Долма під різними назвами присутня в кухні
Заготівля виноградного листя для долми
Долма - східне блюдо, що нагадує наші голубці, але загорнуті не в листя капусти, а у виноградне листя. Влітку проблем з приготуванням долми немає,
Як маринувати виноградні листя для долми?
Багатьом з нас довелося по душі східне блюдо - долма. Але не завжди є під рукою виноградні листя, один з головних компонентів долми. Ми пропонуємо
Долма в мультиварці
Долма - дуже смачна страва. Воно схоже з нашими голубцями, тільки загортають начинку не в капустяні листи, а виноградні. Рецепти долми дуже багато,