» » Шашлик по-вірменськи

Шашлик по-вірменськи

Шашлик по-вірменськи
Для шанувальників кавказької кухні пропонуємо рецепти приготування цього вірменського шашлику. Реалізувати їх зовсім нескладно, а результат перевершить всі ваші очікування.

Як зробити шашлик зі свинини по-вірменськи?


Інгредієнти:

  • свинина (ошийок) – 18-21 кг;

  • ріпчаста цибуля – 450 г;

  • олія соняшникова рафінована – 55 мл;

  • горошини чорного перцю – 15 г;

  • горошини коріандру – 10 г;

  • базилік сушений – 1 ст. ложка;

  • велика сіль – 20 г або по смаку.


  • Приготування
    Шашлик по-вірменськи обов'язково готується зі свинини. В даному випадку ми візьмемо свинячий ошийок, який традиційно замаринуем. Для цього очищаємо і нарізаємо кільцями цибулини, а горошини чорного перцю і коріандру розтираємо в ступці до дрібної крихти. Промите і розрізане на шматочки розміром трохи більше сірникової коробки м'ясо покласти в емальовану або скляну посудину, додаємо цибулю, рафінована олія, подрібнений коріандр і чорний перець, засипаємо базилік сушений сіль і добренько все руками розминаємо, щоб цибулю і м'ясо почали віддавати сік. Ставимо посуд з м'ясом на полицю холодильника і даємо промаринуватися протягом семи годин. Краще залишити свинину в маринаді на ніч, але приблизно години за півтора-два перед смаженням необхідно витримати її при кімнатних умовах.
    Тепер нанизуємо скибочки м'яса на шампур і смажимо на мангалі до готовності, періодично поливаючи їх соком від маринаду.

    Справжній вірменський шашлик - рецепт з карбонаду


    Інгредієнти:

  • свинина (карбонад) – 18-21 кг;

  • петрушка сушена – 1 ч. ложка;

  • кріп сушений – 1 ч. ложка;

  • горошини чорного перцю – 15 г;

  • чебрець сушений – 2/3 ч. ложки;

  • базилік сушений – 15-2 ст. ложки;

  • велика сіль – 20 г або по смаку.


  • Приготування
    Даний рецепт вірменського шашлику передбачає використання для його приготування свинячого карбонаду. Для початку промиємо м'ясо, обсушим і разрежем на порційні шматки товщиною приблизно два сантиметри. Тепер в окремій мисці змішуємо сушений базилік, чебрець, кріп і петрушку, додаємо також свіжозмелені зерна чорного перчика і перемішуємо. Натираємо шматки свинини сіллю і пряної сухою сумішшю, укладаємо у відповідну посудину і залишаємо години на два при кімнатних умовах.
    Смажимо промариновані шматки свинячого карбонаду на решітці. Перші п'ять хвилин підтримуємо під м'ясом сильний жар, перевертаючи грати регулярно, щоб м'ясо не підгоріло, а придбало підсмажену скоринку, яка допоможе зберегти всі соки всередині шматка. Потім інтенсивність спека знижуємо і доводимо свинину до готовності, намагаючись прогрівати її рівномірно з двох сторін, продовжуючи для цього регулярно перевертати решітку.
    Шашлик необхідно подавати з вірменським соусом, рецепт якого ми пропонуємо нижче.

    Вірменський соус для шашлику


    Інгредієнти:

  • паста томатна – 260 г;

  • вода – 140 мл;

  • сіль – 10 г;

  • цукровий пісок – 30 г;
  • Шашлик по-вірменськи

  • цибуля – 80 г;

  • часникові зубці – 3 шт.;

  • перець свіжозмелену чорний – 10 г;

  • бутони гвоздики – 3 шт.;

  • листя петрушки, кінзи і кропу – за смаком.


  • Приготування
    Пасту томатну розводимо водою і прогріваємо до кипіння. Додаємо бутони гвоздики, перець, сіль, цукор і проварюємо, помішуючи протягом п'яти хвилин. Тепер перетираємо через тертці або подрібнюємо у блендері цибулину і часникові зубці, подрібнюємо зелень, додаємо в соус і перемішуємо.
    Додав: admin | 23-09-2016, 11:26
    Переглядів: 166