Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яка частина свинини краще для шашлику?

Яка частина свинини краще для шашлику?

23-09-2016, 10:05
1 467
Яка частина свинини краще для шашлику?
Успішним пікнік стане лише з чудово смачним шашликом . Тому на організатора заходу покладається чимала відповідальність в частині вибору м'яса, його маринування і приготування.
Всім відомо, що м'ясо для приготування шашлику має бути неодмінно свіжим, і ні в якому разі не морозивом. А ось яку частина свинячої туші вибрати, щоб шашлик вийшов м'яким, соковитим і смачним? Про це і про те, як м'ясо для шашлику правильно замаринувати ми розповімо нижче.

З якої частини свинини краще робити шашлик?


Будь-який фахівець з шашлычному справі однозначно відповість, що для приготування шашлику найкраще м'ясо з свинини - це свиняча шия. Саме з неї можна одержати ніжний, соковитий і м'який шашлик, приготований на багатті. М'ясо з цієї частини свинячої туші має безліч жирових прошарків, що і сприяє отриманню ідеального результату. Крім того, м'ясні волокна ошийка завжди ніжніше і м'якше, ніж скажімо в лопатки або задньої частини.
Іноді трапляється так, що придбати свинячий ошийок для шашлику не представляється можливим з причини його відсутності в потрібний момент у продажу. Що ж робити в такому випадку? Невже відмовлятися від запланованого виїзду на природу? Або все-таки можна купити іншу частина свинячої туші і приготує шашлик з неї? Насправді крім свинячої шиї для шашлику можна придбати м'ясо з лопаткової частини. Воно також як правило, містить досить жирових прошарків. Але на відміну від ошийка лопатка завжди більш жорстка і вимагає більш тривалого приготування. Це можна виправити більш агресивним маринадом, добре размягчающим м'ясні волокна. Такими є пряні суміші на основі кефіру, мінеральної газованої води, в яких рекомендують маринувати м'ясо протягом доби. Для швидкого ж ефекту можна скористатися маринадом на основі ківі , м'якоть якого додають до м'яса за пару годин до смаження шашлику. Сік цього тропічного фрукта творитиме чудеса і зробить м'ясо неймовірно м'яким. Але в даному випадку не рекомендується витримувати заготівлю шашлику в такому маринаді довше двох годин, інакше м'ясо можна просто зіпсувати.
Деякі також використовують для шашлику свинячий карбонад або вирізку. Таке м'ясо також як і шия м'яке та ніжне, але його структура після приготування набагато суші і домогтися її більшої соковитості, ніж у ошийка, не вдасться навіть самим першокласним маринадом. Однак у шашлику з карбонаду також є свої шанувальники. Серед них ті, хто поважає більш пісні, нежирні страви, адже жирові прошарки в такому м'ясі велика рідкість.
З м'ясом визначилися і тепер ви знаєте, яку частину свинини краще брати для шашлику. Залишилося тільки замаринувати його перед смаженням за кілька годин. Далі пропонуємо варіант самого стандартного набору спецій і прянощів для маринування шашлику. Зауважимо, що такий маринад підійде більше для ошийка, так як спрямований більшою мірою на додання смаку м'яса, а не на його розм'якшення.

Як краще замаринувати шашлик зі свинини?


Інгредієнти:
Розрахунок на 35 кг свинячого ошийка:

  • ріпчасті цибулини середнього розміру – 5 шт.;

  • олія соняшникова без аромату – 85 мл;

  • горошини чорного перцю – 17 шт.;

  • горошини коріандру – 17 шт.;

  • базилік сушений – 05 ч. ложки;

  • чебрець сушений – 1 щіпка;

  • червона мелена паприка – 1 ч. ложка;

  • лаврові листи – 2 шт.;

  • велика сіль – 40 г або по смаку.


  • Приготування
    Приступаючи до маринування шашлику, свинячу шию споліскують холодною водою, обсушуємо й розрізаємо на шматочки середнього розміру (орієнтовно по розміру сірникової коробки). Укладаємо м'ясо в миску, підсолюємо і
    Яка частина свинини краще для шашлику?
    перемішуємо ретельно. Тепер розтираємо горошини перцю і коріандру в ступці і приправляємо отриманої дробленої масою м'ясо. Додаємо туди ж сушений базилік і чебрець, кидаємо мелену паприку і лаврове листя, додаємо олію і перемішуємо.
    На закінчення підготовчого етапу очищаємо цибулини, розрізаємо їх кружками, розбираємо їх на кільця, трохи розминаємо руками і змішуємо з м'ясом.
    Маринуватися свинина повинна в холодильнику, але приблизно за годину до смаження її необхідно дістати і витримати при кімнатних умовах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик по-вірменськи
    Шашлик по-вірменськи
    Традиційно вірменський шашлик готують тільки зі свинини, і далі поспішаємо порадувати любителів кавказької кухні незрівнянними рецептами цієї чудової
    Маринад для шашлику з свинини
    Маринад для шашлику з свинини
    Не секрет, що головною особливістю ідеального шашлику є правильно підібраний маринад. Далі опишемо, як замаринувати свинину кількома цікавими
    Швидкий маринад для шашлику з свинини
    Швидкий маринад для шашлику з свинини
    Якщо ви не встигли підготувати м'ясо для пікніка завчасно, то неодмінно скористайтеся наведеними у статті рекомендаціями. Далі розповімо, як швидко
    Шашлик в духовці на шпажках
    Шашлик в духовці на шпажках
    Не варто засмучуватися, якщо вихід на пікнік не вдався з якоїсь причини. Смачний, запаморочливо ароматний шашлик можна посмажити і на домашній кухні.
    Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
    Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
    Маринування шашлику - невід'ємна частина всього процесу приготування цього улюбленого всіма страви. Пропонуємо кілька незрівнянних варіацій найбільш
    Яке м'ясо краще на шашлик?
    Яке м'ясо краще на шашлик?
    Літо - час шашликів і виїздів на пікніки. І сьогодні ми розповімо, як правильно вибрати, нарізати і замаринувати м'ясо для шашлику. Читаємо наші