Шашлик в духовці на шпажках

Кілька хитрощів в скарбничку
Є кілька загальних моментів, і ми їх обговоримо відразу.
Перше – м'ясо для домашнього шашлику ріжеться досить маленькими шматочками, тому підійде куряча грудка, свиняча вирізка, окіст. А ось шия, в якій досить багато жиру, менш придатна в цьому випадку.
Друге – м'ясо повинно бути свіжим і тільки від молодих тварин, так як час приготування менше, і температура в духовій шафі нижче, ніж над вугіллям на мангалі.
Третє – для домашнього варіанту вибираємо досить пісне м'ясо, так що шашлик в трилітровій банці в духовці вийде соковитим і ніжним, якщо між шматочками м'яса нанизати на шпажки шматочки бекону або грудинки.
Четверте – банку вибираємо не менш ретельно: на ній ні в якому разі не повинно бути відколів або дефектів скла (бульбашок, тріщин), як слід моєму її, використовуючи харчову соду, і дуже добре прополіскуємо. Банку повинна бути сухою, коли ставите її в духову шафу, інакше вона може розколотися, тому ретельно витираємо або чекаємо, поки вона повністю висохне.
П'яте – дерев'яні шпажки перед тим, як на них нанизувати м'ясо, потрібно вимочити у воді хоча б протягом години, а краще – залишити на ніч.
Ну, і шосте – маринад для шашлику. Є неймовірна кількість варіантів попередньої підготовки м'яса, використовуйте той, який вам більше подобається.
Додаткова порада: деякі радять додавати в банку з шашликом рідкий дим – нібито це додасть м'ясу специфічний аромат багаття. Для нашого організму канцерогени, які вбираються в м'ясо, надзвичайно шкідливі, але вирішувати вам, що важливіше: приємний аромат або здоров'я, ваше і близьких.
Варіант майже класичний
Шашлик в духовці з свинини в банку готується за такою ж технологією, проте часу на запікання потрібно, звичайно, трохи більше – близько години. Ще один важливий момент – маринад повинен бути трохи складніше, щоб розм'якшити м'ясо тоді вийде смачний шашлик в банку в духовці, пропонуємо рецепт з м'яса з грудини – антрекотного шматочка.
Інгредієнти:

Приготування
Свинину миємо, ріжемо зручними для їжі шматочками, обсушуємо й укладаємо шарами в скляну банку. Кожен шар м'яса пересипаємо сіллю і спеціями, перекладаємо кільцями цибулі. Можна додати трохи часнику, але це зовсім необов'язково. Змішуємо мінералку з соєвим соусом і заливаємо цією сумішшю наше м'ясо. Чекаємо пару годин і беремося за шпажки. Нанизуємо упереміж – шматочки свинини і скибочки бекону. Приготування свинячого шашлику в банку в духовці ні чим не відрізняється від попереднього варіанту: укладаємо шпажки в банку, закриваємо горлечко, витираємо насухо, ставимо в холодну духовку і включаємо газ. Готуємо шашлик зі свинини годину, сервіруємо і насолоджуємося відпочинком.
Шашлик із курячого філе
Звичайно, найбільш ніжний шашлик вийде з курячого м'яса, та й часу на його приготування буде потрібно значно менше. Курячий шашлик в банку в духовці готується всього близько півгодини, це відмінний варіант навіть для вечора робочого дня.
Інгредієнти:
Приготування
Філе промиваємо, сушимо, використовуючи паперові рушники, нарізаємо шматочками розміром з волоський горіх,

Тепер розповімо, як приготувати шашлик в банку в духовці. На вимочені шпажки нанизуємо шматочки м'яса упереміж з тонкими скибочками грудинки, встановлюємо шпажки в трилітрову банку (зручніше це робити, якщо банку покласти на бік), потім шийку обертаємо кришкою з фольги. Відправляємо витерту насухо банку в холодну духовку, включаємо її на 200 градусів і чекаємо наші півгодини. Готовий шашлик подаємо з овочами і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Шашлик в банку в духовці
Коли немає можливості вибратися на пікнік, можна порадувати гостей незрівнянним шашликом, запечений в духовці. Використовуючи нехитру конструкцію з

Шашлик в духовці з свинини
Навіть не виходячи з дому, можна спорудити незрівнянний шашлик, використовуючи нехитрі технології. Страва вийде таким же чудово смачним, ніжним і

Як приготувати шашлик в духовці?
Приготування шашлика в духовці стане ідеальним рішенням, у разі якщо вихід на пікнік не вдався. Тим більше рецепти, наведені далі, дозволяють зробити

Шашлик в мікрохвильовці
Шашлик, приготований на природі, безсумнівно відрізняється від того, який виготовлений в СВЧ. Проте, якщо з якихось обставин вибратися на свіже

Шашлик в банку
Шашлик хочеться завжди, незалежно від того, яка за вікном погода. І якщо погода зовсім не для пікніка, не варто впадати у відчай! Ми відкриємо вам

Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування