Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик в духовці на шпажках

Шашлик в духовці на шпажках

27-05-2016, 20:28
2 049
Шашлик в духовці на шпажках
Мало хто відмовиться від смачного, ароматного шашлику. Однак все частіше або погода не балує нас можливістю вибратися на природу, або робота не відпускає, навіть день за містом багатьом здається недозволеною розкішшю. Є вихід – приготуйте шашлик будинку, запечіть м'ясо в духовці в банку. Якщо ви думаєте, що вийде звичайне печене м'ясо, то ви помиляєтеся. Ніжний, ароматний, як ніби тільки що знятий з мангалу шашлик можна приготувати в духовці: у банку, на шпажках м'ясо вийде просто неймовірно смачним.
Кілька хитрощів в скарбничку
Є кілька загальних моментів, і ми їх обговоримо відразу.
Перше – м'ясо для домашнього шашлику ріжеться досить маленькими шматочками, тому підійде куряча грудка, свиняча вирізка, окіст. А ось шия, в якій досить багато жиру, менш придатна в цьому випадку.
Друге – м'ясо повинно бути свіжим і тільки від молодих тварин, так як час приготування менше, і температура в духовій шафі нижче, ніж над вугіллям на мангалі.
Третє – для домашнього варіанту вибираємо досить пісне м'ясо, так що шашлик в трилітровій банці в духовці вийде соковитим і ніжним, якщо між шматочками м'яса нанизати на шпажки шматочки бекону або грудинки.
Четверте – банку вибираємо не менш ретельно: на ній ні в якому разі не повинно бути відколів або дефектів скла (бульбашок, тріщин), як слід моєму її, використовуючи харчову соду, і дуже добре прополіскуємо. Банку повинна бути сухою, коли ставите її в духову шафу, інакше вона може розколотися, тому ретельно витираємо або чекаємо, поки вона повністю висохне.
П'яте – дерев'яні шпажки перед тим, як на них нанизувати м'ясо, потрібно вимочити у воді хоча б протягом години, а краще – залишити на ніч.
Ну, і шосте – маринад для шашлику. Є неймовірна кількість варіантів попередньої підготовки м'яса, використовуйте той, який вам більше подобається.
Додаткова порада: деякі радять додавати в банку з шашликом рідкий дим – нібито це додасть м'ясу специфічний аромат багаття. Для нашого організму канцерогени, які вбираються в м'ясо, надзвичайно шкідливі, але вирішувати вам, що важливіше: приємний аромат або здоров'я, ваше і близьких.
Варіант майже класичний
Шашлик в духовці з свинини в банку готується за такою ж технологією, проте часу на запікання потрібно, звичайно, трохи більше – близько години. Ще один важливий момент – маринад повинен бути трохи складніше, щоб розм'якшити м'ясо тоді вийде смачний шашлик в банку в духовці, пропонуємо рецепт з м'яса з грудини – антрекотного шматочка.
Інгредієнти:
Шашлик в духовці на шпажках


  • свинячий антрекот одним шматком без кісточок – 15 кг;

  • соєвий соус – 4 ст. ложки;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • суміш приправ і спецій для шашлику – 1 ч. ложка;

  • мінеральна газована вода – 2 склянки;

  • цибулини середнього розміру – 3 шт.;

  • бекон – 200 р.


  • Приготування
    Свинину миємо, ріжемо зручними для їжі шматочками, обсушуємо й укладаємо шарами в скляну банку. Кожен шар м'яса пересипаємо сіллю і спеціями, перекладаємо кільцями цибулі. Можна додати трохи часнику, але це зовсім необов'язково. Змішуємо мінералку з соєвим соусом і заливаємо цією сумішшю наше м'ясо. Чекаємо пару годин і беремося за шпажки. Нанизуємо упереміж – шматочки свинини і скибочки бекону. Приготування свинячого шашлику в банку в духовці ні чим не відрізняється від попереднього варіанту: укладаємо шпажки в банку, закриваємо горлечко, витираємо насухо, ставимо в холодну духовку і включаємо газ. Готуємо шашлик зі свинини годину, сервіруємо і насолоджуємося відпочинком.
    Шашлик із курячого філе
    Звичайно, найбільш ніжний шашлик вийде з курячого м'яса, та й часу на його приготування буде потрібно значно менше. Курячий шашлик в банку в духовці готується всього близько півгодини, це відмінний варіант навіть для вечора робочого дня.
    Інгредієнти:

  • філе (грудки без кісток) курчати – 15 кг;

  • цибулина невелика – 2 шт.;

  • сіль – 2 щіпки;

  • спеції (будь-яка суміш для шашлику або гриля без глутамату) – за смаком;

  • грудинка свиняча (краще подкопченная) – 200 г;

  • кінза, петрушка, кріп – по 5-6 гілочок;

  • біле столове сухе вино – 150-170 мл


  • Приготування
    Філе промиваємо, сушимо, використовуючи паперові рушники, нарізаємо шматочками розміром з волоський горіх,
    Шашлик в духовці на шпажках
    укладаємо в емальовану або скляну ємність. Солимо, додаємо спеції, додаємо нарізаний кільцями цибулю і дрібно нарубану зелень, вливаємо вино і залишаємо на ніч або хоча б на 3 години.
    Тепер розповімо, як приготувати шашлик в банку в духовці. На вимочені шпажки нанизуємо шматочки м'яса упереміж з тонкими скибочками грудинки, встановлюємо шпажки в трилітрову банку (зручніше це робити, якщо банку покласти на бік), потім шийку обертаємо кришкою з фольги. Відправляємо витерту насухо банку в холодну духовку, включаємо її на 200 градусів і чекаємо наші півгодини. Готовий шашлик подаємо з овочами і свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик в банку в духовці
    Шашлик в банку в духовці
    Коли немає можливості вибратися на пікнік, можна порадувати гостей незрівнянним шашликом, запечений в духовці. Використовуючи нехитру конструкцію з
    Шашлик в духовці з свинини
    Шашлик в духовці з свинини
    Навіть не виходячи з дому, можна спорудити незрівнянний шашлик, використовуючи нехитрі технології. Страва вийде таким же чудово смачним, ніжним і
    Як приготувати шашлик в духовці?
    Як приготувати шашлик в духовці?
    Приготування шашлика в духовці стане ідеальним рішенням, у разі якщо вихід на пікнік не вдався. Тим більше рецепти, наведені далі, дозволяють зробити
    Шашлик в мікрохвильовці
    Шашлик в мікрохвильовці
    Шашлик, приготований на природі, безсумнівно відрізняється від того, який виготовлений в СВЧ. Проте, якщо з якихось обставин вибратися на свіже
    Шашлик в банку
    Шашлик в банку
    Шашлик хочеться завжди, незалежно від того, яка за вікном погода. І якщо погода зовсім не для пікніка, не варто впадати у відчай! Ми відкриємо вам
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування