Шашлик в банку в духовці
Якщо погода завадила вам посмажити шашлик на природі, не сумуйте раніше часу! Ми розповімо вам, як приготувати шашлик в духовці, звичайною трилітровій банці. Це зовсім не складно, зате м'ясо виходить приголомшливо соковитим і смачним.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 985 г;
цибулина – 2 шт.;
олія оливкова – 25 мл;
майонез – 30 мл;
часник – 2 зубчики;
зелень свіжа – 15 г;
спеції ;
лимонна цедра – за смаком;
рідкий дим – 1 ч. ложка.
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо і шаткуємо невеликими шматочками. Укладаємо свинину в каструлю, додаємо цибулю, нашатковану півкільцями і перемішуємо. Далі кладемо майонез, видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику, кидаємо посічену свіжу зелень, терту лимонну цедру, вливаємо олію і приправляємо спеціями. Гарненько все перемішуємо руками і маринуємо м'ясо 2 години. Далі на дно банки викладаємо трохи рідкого диму, кидаємо м'ясні шматочки і накриваємо зверху фольгою, складеною в кілька разів. Ставимо заготовку в холодну духовку, а потім прогріваємо її до 195 градусів. Через 20 хвилин підсилюємо жар до 260 градусів і випікаємо шашлик близько години.
Інгредієнти:
свиняча вирізка – 985 г;
бекон – 255 г;
вода – 105 мл;
цибулина – 2 шт.;
лимон – 25 г;
спеції.
Приготування
М'ясо рубаємо шматочками, викладаємо в глибоку посуд, приправляємо спеціями, поливаємо соком, вичавленим з лимона і посипаємо цибулею, нашаткованою кільцями. Потім додаємо трохи води, перемішуємо і маринуємо м'ясо 45 хвилин. Не гаючи часу, нарізаємо шматочками бекон, а потім нанизуємо його, чергуючи з шматочками м'яса на шампури. На дно банки викладаємо залишився після маринування цибулю і ставимо заготовки з шашликом. Зверху закриваємо фольгою і ставимо конструкцію у холодну духовку. Потім включаємо нагрівання на 200 градусів і випікаємо шашлик 65 хвилин до готовності.
Інгредієнти:
куряче філе – 505 г;
майонез – за смаком;
часник – 3 зубчики;
спеції.
Приготування
М'ясо рубаємо шматочками, підсолюємо, видавлюємо через прес очищений часник і заправляємо майонезом. Ретельно все перемішуємо і залишаємо курку на 45 хвилин маринуватися. Потім нанизуємо кожен скибочку на бамбукові палички і обсмажуємо м'ясо на сухій сковороді до золотистого кольору. Тепер беремо 3-х літрову суху банку, ставимо палички з м'ясом вертикально, зверху загортаємо горлечко фольгою і ставимо конструкцію у холодну духовку. Потім її запалюємо, виставляємо спочатку 170 градусів, а через 15 хвилин збільшуємо до 200 градусів і запікаємо шашлик до рум'яного кольору.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) – 415 г;
цибуля ріпчаста – 155 г;
спеції;
грудинка копчена – 145 г;
сушений чебрець – 1 ч. ложка;
червона смородина – 25 г;
ароматні трави;
ожина – 20 г;
вода – 55 мл
Для маринаду:
сметана – 155 мл;
гірчиця – 2 ч. ложки;
мелена паприка – щіпка;
часник – 2 зубчики;
мелений коріандр – щіпка;
гранатовий сік – 105 мл;
імбир мелений – на смак;
лимонний сік – 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими порційними шматочками, приправляємо спеціями і обсипаємо ароматними травами. Для маринаду змішуємо гірчицю, сметану, видавлюємо через прес часник, додаємо гранатовий і лимонний сік, кидаємо всі спеції. Опускаємо шматочки свинини, перемішуємо, затягуємо зверху харчовою плівкою і маринуємо 25 години, прибравши в холодильник.
Цибулини чистимо і шаткуємо великими кільцями. Копчену грудинку нарізаємо великими шматочками. На шпажки, чергуючи, надягаємо цибульні кільця і шматочки свинини. В кінці наколюємо шматочок грудинки. На дно чистої трилітрової банки кидаємо ягоди смородини і ожини. Наливаємо воду, викладаємо шпажки з м'ясом і шийку прикриваємо фольгою. Ставимо конструкцію на деко і відправляємо в холодну духовку. Потім включаємо її на 220 градусів і запікаємо шашлик близько години.
Рецепт шашлика в банку в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо і шаткуємо невеликими шматочками. Укладаємо свинину в каструлю, додаємо цибулю, нашатковану півкільцями і перемішуємо. Далі кладемо майонез, видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику, кидаємо посічену свіжу зелень, терту лимонну цедру, вливаємо олію і приправляємо спеціями. Гарненько все перемішуємо руками і маринуємо м'ясо 2 години. Далі на дно банки викладаємо трохи рідкого диму, кидаємо м'ясні шматочки і накриваємо зверху фольгою, складеною в кілька разів. Ставимо заготовку в холодну духовку, а потім прогріваємо її до 195 градусів. Через 20 хвилин підсилюємо жар до 260 градусів і випікаємо шашлик близько години.
Шашлик в духовці банку на шпажках
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо рубаємо шматочками, викладаємо в глибоку посуд, приправляємо спеціями, поливаємо соком, вичавленим з лимона і посипаємо цибулею, нашаткованою кільцями. Потім додаємо трохи води, перемішуємо і маринуємо м'ясо 45 хвилин. Не гаючи часу, нарізаємо шматочками бекон, а потім нанизуємо його, чергуючи з шматочками м'яса на шампури. На дно банки викладаємо залишився після маринування цибулю і ставимо заготовки з шашликом. Зверху закриваємо фольгою і ставимо конструкцію у холодну духовку. Потім включаємо нагрівання на 200 градусів і випікаємо шашлик 65 хвилин до готовності.
Курячий шашлик в банку в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо рубаємо шматочками, підсолюємо, видавлюємо через прес очищений часник і заправляємо майонезом. Ретельно все перемішуємо і залишаємо курку на 45 хвилин маринуватися. Потім нанизуємо кожен скибочку на бамбукові палички і обсмажуємо м'ясо на сухій сковороді до золотистого кольору. Тепер беремо 3-х літрову суху банку, ставимо палички з м'ясом вертикально, зверху загортаємо горлечко фольгою і ставимо конструкцію у холодну духовку. Потім її запалюємо, виставляємо спочатку 170 градусів, а через 15 хвилин збільшуємо до 200 градусів і запікаємо шашлик до рум'яного кольору.
Шашлик в духовці з свинини в банку
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими порційними шматочками, приправляємо спеціями і обсипаємо ароматними травами. Для маринаду змішуємо гірчицю, сметану, видавлюємо через прес часник, додаємо гранатовий і лимонний сік, кидаємо всі спеції. Опускаємо шматочки свинини, перемішуємо, затягуємо зверху харчовою плівкою і маринуємо 25 години, прибравши в холодильник.
Цибулини чистимо і шаткуємо великими кільцями. Копчену грудинку нарізаємо великими шматочками. На шпажки, чергуючи, надягаємо цибульні кільця і шматочки свинини. В кінці наколюємо шматочок грудинки. На дно чистої трилітрової банки кидаємо ягоди смородини і ожини. Наливаємо воду, викладаємо шпажки з м'ясом і шийку прикриваємо фольгою. Ставимо конструкцію на деко і відправляємо в холодну духовку. Потім включаємо її на 220 градусів і запікаємо шашлик близько години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик в банку
Шашлик хочеться завжди, незалежно від того, яка за вікном погода. І якщо погода зовсім не для пікніка, не варто впадати у відчай! Ми відкриємо вам
Шашлик зі свинини в кефірі
Шашлик - це смачне і популярне блюдо в нашій країні. Варіантів створення цієї смакоти існує багато. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування
Шашлик з корейки
Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
Шашлик із курячого філе
Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати