Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик в банку в духовці

Шашлик в банку в духовці

15-05-2016, 17:09
674
Шашлик в банку в духовці
Якщо погода завадила вам посмажити шашлик на природі, не сумуйте раніше часу! Ми розповімо вам, як приготувати шашлик в духовці, звичайною трилітровій банці. Це зовсім не складно, зате м'ясо виходить приголомшливо соковитим і смачним.

Рецепт шашлика в банку в духовці


Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 985 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • майонез – 30 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень свіжа – 15 г;

  • спеції ;

  • лимонна цедра – за смаком;

  • рідкий дим – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обсушуємо і шаткуємо невеликими шматочками. Укладаємо свинину в каструлю, додаємо цибулю, нашатковану півкільцями і перемішуємо. Далі кладемо майонез, видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику, кидаємо посічену свіжу зелень, терту лимонну цедру, вливаємо олію і приправляємо спеціями. Гарненько все перемішуємо руками і маринуємо м'ясо 2 години. Далі на дно банки викладаємо трохи рідкого диму, кидаємо м'ясні шматочки і накриваємо зверху фольгою, складеною в кілька разів. Ставимо заготовку в холодну духовку, а потім прогріваємо її до 195 градусів. Через 20 хвилин підсилюємо жар до 260 градусів і випікаємо шашлик близько години.

    Шашлик в духовці банку на шпажках


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 985 г;

  • бекон – 255 г;

  • вода – 105 мл;

  • цибулина – 2 шт.;

  • лимон – 25 г;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо рубаємо шматочками, викладаємо в глибоку посуд, приправляємо спеціями, поливаємо соком, вичавленим з лимона і посипаємо цибулею, нашаткованою кільцями. Потім додаємо трохи води, перемішуємо і маринуємо м'ясо 45 хвилин. Не гаючи часу, нарізаємо шматочками бекон, а потім нанизуємо його, чергуючи з шматочками м'яса на шампури. На дно банки викладаємо залишився після маринування цибулю і ставимо заготовки з шашликом. Зверху закриваємо фольгою і ставимо конструкцію у холодну духовку. Потім включаємо нагрівання на 200 градусів і випікаємо шашлик 65 хвилин до готовності.

    Курячий шашлик в банку в духовці


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 505 г;

  • майонез – за смаком;

  • часник – 3 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо рубаємо шматочками, підсолюємо, видавлюємо через прес очищений часник і заправляємо майонезом. Ретельно все перемішуємо і залишаємо курку на 45 хвилин маринуватися. Потім нанизуємо кожен скибочку на бамбукові палички і обсмажуємо м'ясо на сухій сковороді до золотистого кольору. Тепер беремо 3-х літрову суху банку, ставимо палички з м'ясом вертикально, зверху загортаємо горлечко фольгою і ставимо конструкцію у холодну духовку. Потім її запалюємо, виставляємо спочатку 170 градусів, а через 15 хвилин збільшуємо до 200 градусів і запікаємо шашлик до рум'яного кольору.

    Шашлик в духовці з свинини в банку


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) – 415 г;

  • цибуля ріпчаста – 155 г;

  • спеції;

  • грудинка копчена – 145 г;

  • сушений чебрець – 1 ч. ложка;

  • червона смородина – 25 г;

  • ароматні трави;

  • ожина – 20 г;

  • вода – 55 мл


  • Для маринаду:

  • сметана – 155 мл;

  • гірчиця – 2 ч. ложки;

  • мелена паприка – щіпка;

  • часник – 2 зубчики;

  • мелений коріандр – щіпка;

  • гранатовий сік – 105 мл;

  • імбир мелений – на смак;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими порційними шматочками, приправляємо спеціями і обсипаємо ароматними травами. Для маринаду змішуємо гірчицю, сметану, видавлюємо через прес часник, додаємо гранатовий і лимонний сік, кидаємо всі спеції. Опускаємо шматочки свинини, перемішуємо, затягуємо зверху
    Шашлик в банку в духовці
    харчовою плівкою і маринуємо 25 години, прибравши в холодильник.
    Цибулини чистимо і шаткуємо великими кільцями. Копчену грудинку нарізаємо великими шматочками. На шпажки, чергуючи, надягаємо цибульні кільця і шматочки свинини. В кінці наколюємо шматочок грудинки. На дно чистої трилітрової банки кидаємо ягоди смородини і ожини. Наливаємо воду, викладаємо шпажки з м'ясом і шийку прикриваємо фольгою. Ставимо конструкцію на деко і відправляємо в холодну духовку. Потім включаємо її на 220 градусів і запікаємо шашлик близько години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик в банку
    Шашлик в банку
    Шашлик хочеться завжди, незалежно від того, яка за вікном погода. І якщо погода зовсім не для пікніка, не варто впадати у відчай! Ми відкриємо вам
    Шашлик зі свинини в кефірі
    Шашлик зі свинини в кефірі
    Шашлик - це смачне і популярне блюдо в нашій країні. Варіантів створення цієї смакоти існує багато. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування
    Шашлик з корейки
    Шашлик з корейки
    Шашлик з корейки - смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку багатьом. Він виходить соковитим і м'яким. Розповімо, як зробити шашлик з корейки
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе
    Шашлик із курячого філе приготувати не так просто. Адже куряче філе дуже ніжне і без жиру, тому м'ясо легко пересушити. Але є способи приготувати