Якщо погода завадила вам посмажити шашлик на природі, не сумуйте раніше часу! Ми розповімо вам, як приготувати шашлик в духовці, звичайною трилітровій банці. Це зовсім не складно, зате м'ясо виходить приголомшливо соковитим і смачним.
Рецепт шашлика в банку в духовці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 985 г; цибулина – 2 шт.; олія оливкова – 25 мл; майонез – 30 мл; часник – 2 зубчики; зелень свіжа – 15 г; спеції ; лимонна цедра – за смаком; рідкий дим – 1 ч. ложка. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо і шаткуємо невеликими шматочками. Укладаємо свинину в каструлю, додаємо цибулю, нашатковану півкільцями і перемішуємо. Далі кладемо майонез, видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику, кидаємо посічену свіжу зелень, терту лимонну цедру, вливаємо олію і приправляємо спеціями. Гарненько все перемішуємо руками і маринуємо м'ясо 2 години. Далі на дно банки викладаємо трохи рідкого диму, кидаємо м'ясні шматочки і накриваємо зверху фольгою, складеною в кілька разів. Ставимо заготовку в холодну духовку, а потім прогріваємо її до 195 градусів. Через 20 хвилин підсилюємо жар до 260 градусів і випікаємо шашлик близько години.
Шашлик в духовці банку на шпажках
Інгредієнти: свиняча вирізка – 985 г; бекон – 255 г; вода – 105 мл; цибулина – 2 шт.; лимон – 25 г; спеції. Приготування М'ясо рубаємо шматочками, викладаємо в глибоку посуд, приправляємо спеціями, поливаємо соком, вичавленим з лимона і посипаємо цибулею, нашаткованою кільцями. Потім додаємо трохи води, перемішуємо і маринуємо м'ясо 45 хвилин. Не гаючи часу, нарізаємо шматочками бекон, а потім нанизуємо його, чергуючи з шматочками м'яса на шампури. На дно банки викладаємо залишився після маринування цибулю і ставимо заготовки з шашликом. Зверху закриваємо фольгою і ставимо конструкцію у холодну духовку. Потім включаємо нагрівання на 200 градусів і випікаємо шашлик 65 хвилин до готовності.
Курячий шашлик в банку в духовці
Інгредієнти: куряче філе – 505 г; майонез – за смаком; часник – 3 зубчики; спеції. Приготування М'ясо рубаємо шматочками, підсолюємо, видавлюємо через прес очищений часник і заправляємо майонезом. Ретельно все перемішуємо і залишаємо курку на 45 хвилин маринуватися. Потім нанизуємо кожен скибочку на бамбукові палички і обсмажуємо м'ясо на сухій сковороді до золотистого кольору. Тепер беремо 3-х літрову суху банку, ставимо палички з м'ясом вертикально, зверху загортаємо горлечко фольгою і ставимо конструкцію у холодну духовку. Потім її запалюємо, виставляємо спочатку 170 градусів, а через 15 хвилин збільшуємо до 200 градусів і запікаємо шашлик до рум'яного кольору.
Шашлик в духовці з свинини в банку
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 415 г; цибуля ріпчаста – 155 г; спеції; грудинка копчена – 145 г; сушений чебрець – 1 ч. ложка; червона смородина – 25 г; ароматні трави; ожина – 20 г; вода – 55 мл Для маринаду:
сметана – 155 мл; гірчиця – 2 ч. ложки; мелена паприка – щіпка; часник – 2 зубчики; мелений коріандр – щіпка; гранатовий сік – 105 мл; імбир мелений – на смак; лимонний сік – 1 ч. ложка; спеції. Приготування М'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими порційними шматочками, приправляємо спеціями і обсипаємо ароматними травами. Для маринаду змішуємо гірчицю, сметану, видавлюємо через прес часник, додаємо гранатовий і лимонний сік, кидаємо всі спеції. Опускаємо шматочки свинини, перемішуємо, затягуємо зверху
харчовою плівкою і маринуємо 25 години, прибравши в холодильник.
Цибулини чистимо і шаткуємо великими кільцями. Копчену грудинку нарізаємо великими шматочками. На шпажки, чергуючи, надягаємо цибульні кільця і шматочки свинини. В кінці наколюємо шматочок грудинки. На дно чистої трилітрової банки кидаємо ягоди смородини і ожини. Наливаємо воду, викладаємо шпажки з м'ясом і шийку прикриваємо фольгою. Ставимо конструкцію на деко і відправляємо в холодну духовку. Потім включаємо її на 220 градусів і запікаємо шашлик близько години.