Шашлик в банку
Незважаючи на те, що потепління не за горами, погода поки не часто радує нас сонячними днями, як раз призначеними для того, щоб відпочити з сім'єю на природі і приготувати смачний шашлик. Втім, засмучуватися не варто, адже існує одна домашня хитрість, що дозволяє зробити соковитий і ароматний шашлик у власній духовці з допомогою простої трилітрової банки. Саме про це кулінарному лайфхаке ми і поговоримо в рецептах далі.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 12 кг;
солодкий перець - 210 г;
цибуля - 210 г;
оливкова або рослинне масло - 240 мл;
сік лимона - 120 мл;
часникові зубчики - 4 шт.;
лист лавра - 2 шт.;
пучок зелені кропу.
Приготування
Очистивши яловичу вирізку від плівок, наріжте її кубиками зі стороною в 25-3 см Кожний з таких кубиків обсушіть паперовим рушником і покладіть в скляну або керамічну миску. Збийте масло з лимонним соком (або натуральним оцтом) в гладку емульсію. Часник пропустіть через прес, а лавр розімніть руками. Підготовлені інгредієнти змішайте з масляно-лимонної основою, додайте зелень кропу і хорошу дрібної морської солі. З'єднайте яловичину з отриманим маринадом, посуд з м'ясом накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 6-12 годин.
За півгодини до приготування шашлику в банку вимочіть дерев'яні шпажки у воді, щоб вони раптом не загорілися в духовці. Наріжте перець і цибулю, і нанизуйте овочі на шпажки по черзі з м'ясом. Частиною маринаду, що залишився, змастіть шашлик зовні, додайте шпажки в холодній банку і поставте в холодну духовку. Останній момент є надзвичайно важливим, коли мова заходить про приготуванні шашлику в банку в духовці: розміщена в розігрітій духовці банку може лопнути, рівно як і банку швидко витягнута відразу після завершення приготування, саме тому банку поступово розігріваємо до 220°С прямо в духовій шафі, засікаємо 35 хвилин, а потім ще хвилин 10 після тримаємо шашлик в духовці з відкритими дверцятами. Перші 20 хвилин приготування горлечко банки повинно бути закрито фольгою, але після закінчення часу можна зняти фольгу, щоб випарувалася зайва волога, а м'ясо підрум'янилося.
Особливо авантюрні можуть покласти в духовку подоженную тріску для копчення, щоб м'ясо просякло ароматом димку.
Інгредієнти:
свинина - 800 г;
сушена м'ята - 4 г;
сушений орегано - 4 г;
сік 1 лимона;
оливкова олія - 100 мл;
часникові зубчики - 2 шт.;
червоний винний оцет - 15 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати шашлик в банку, м'ясо слід замаринувати. Робиться це елементарно просто: свинину нарізаємо великими кубиками і кладемо у скляну миску. Посипаємо м'ясо сушеними травами, додаємо пропущений через прес часник, трохи оцту і заливаємо все збитим з лимонним соком маслом. Залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на годину, а краще на ніч. За півгодини до приготування, замочуємо шпажки в холодній воді, а потім нанизуємо на них свинину і ставимо вертикально в банку. Горлечко банки накриваємо фольгою і розміщуємо її в холодній духовці. Виставивши температуру 200°С, запікаємо шашлик 25 хвилин під фольгою, а потім ще 15 хвилин без неї. Даємо банку злегка охолонути перед витяганням, відкривши дверцята духовки на 10 хвилин.
Так як це грецький рецепт шашлику з свинини, то подавати м'ясо з овочевим салатом, пшеничним коржем і соусом цацики на основі йогурту або сметани.
Курячий шашлик в банку можна також приготувати взявши за основу спеції з цього рецепту, правда запікати його доведеться менше – 25 хвилин замість 40.
Шашлик в банку - незвичайний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши яловичу вирізку від плівок, наріжте її кубиками зі стороною в 25-3 см Кожний з таких кубиків обсушіть паперовим рушником і покладіть в скляну або керамічну миску. Збийте масло з лимонним соком (або натуральним оцтом) в гладку емульсію. Часник пропустіть через прес, а лавр розімніть руками. Підготовлені інгредієнти змішайте з масляно-лимонної основою, додайте зелень кропу і хорошу дрібної морської солі. З'єднайте яловичину з отриманим маринадом, посуд з м'ясом накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 6-12 годин.
За півгодини до приготування шашлику в банку вимочіть дерев'яні шпажки у воді, щоб вони раптом не загорілися в духовці. Наріжте перець і цибулю, і нанизуйте овочі на шпажки по черзі з м'ясом. Частиною маринаду, що залишився, змастіть шашлик зовні, додайте шпажки в холодній банку і поставте в холодну духовку. Останній момент є надзвичайно важливим, коли мова заходить про приготуванні шашлику в банку в духовці: розміщена в розігрітій духовці банку може лопнути, рівно як і банку швидко витягнута відразу після завершення приготування, саме тому банку поступово розігріваємо до 220°С прямо в духовій шафі, засікаємо 35 хвилин, а потім ще хвилин 10 після тримаємо шашлик в духовці з відкритими дверцятами. Перші 20 хвилин приготування горлечко банки повинно бути закрито фольгою, але після закінчення часу можна зняти фольгу, щоб випарувалася зайва волога, а м'ясо підрум'янилося.
Особливо авантюрні можуть покласти в духовку подоженную тріску для копчення, щоб м'ясо просякло ароматом димку.
Шашлик зі свинини в банку – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати шашлик в банку, м'ясо слід замаринувати. Робиться це елементарно просто: свинину нарізаємо великими кубиками і кладемо у скляну миску. Посипаємо м'ясо сушеними травами, додаємо пропущений через прес часник, трохи оцту і заливаємо все збитим з лимонним соком маслом. Залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на годину, а краще на ніч. За півгодини до приготування, замочуємо шпажки в холодній воді, а потім нанизуємо на них свинину і ставимо вертикально в банку. Горлечко банки накриваємо фольгою і розміщуємо її в холодній духовці. Виставивши температуру 200°С, запікаємо шашлик 25 хвилин під фольгою, а потім ще 15 хвилин без неї. Даємо банку злегка охолонути перед витяганням, відкривши дверцята духовки на 10 хвилин.
Так як це грецький рецепт шашлику з свинини, то подавати м'ясо з овочевим салатом, пшеничним коржем і соусом цацики на основі йогурту або сметани.
Курячий шашлик в банку можна також приготувати взявши за основу спеції з цього рецепту, правда запікати його доведеться менше – 25 хвилин замість 40.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик в мікрохвильовці
Шашлик, приготований на природі, безсумнівно відрізняється від того, який виготовлений в СВЧ. Проте, якщо з якихось обставин вибратися на свіже
Шашлик з осетрини
Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик в оцті
Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.