Шашлик в духовці з свинини
Що ж робити, якщо немає можливості вибратися на природу, а шашличка ну дуже вже хочеться? Насправді, якщо особливо не коверзувати, то можна приготувати улюблені ласощі і будинки в духовці. Безумовно, не буде того самого вабливого духу природи і аромату серпанок, але смак тим не менш виходить гідний. Рекомендуємо кілька варіантів приготування в духовці шашлику з свинини.
Інгредієнти:
свинячий ошийок – 980 р;
ріпчасті цибулини – 370 г;
лимон середнього розміру – 1 шт.;
майонез класичний – 110 г;
листочки базиліка – 3-4 шт.;
сіль кухонна велика – за смаком;
набір пряних і ароматних спецій – за смаком;
чорний перець свіжозмелену – 2 щіпки.
Приготування
Дуже рідко справжній шашлик готують без маринаду. Не є винятком і наше блюдо, яке ми будемо готувати в духовці. Для маринування нарізаємо свинячий ошийок на скибочки величиною приблизно по п'ять сантиметрів і вкладаємо їх у відповідну посудину. Туди ж відправляємо очищені і нарізані кільцями цибулини і дрібно подрібнені листя базиліка і додаємо сік одного середнього лимона. Підсолюємо м'ясо за смаком, присмачую свежесмолотым чорним перчиком і пряними духмяними спеції для шашлику і закладаємо класичний майонез. Ретельно змішуємо м'ясні скибочки з компонентами маринаду і залишаємо для просочування мінімум на дві години при кімнатних умовах або вісім годин на полиці холодильника.
Незадовго до приготування шашлику в духовці, замочуємо дерев'яні шпажки в холодній воді. Таким чином вдасться уникнути їх обгорання в процесі смаження м'яса.
Нанизуємо промариновані свинячі скибочки на підготовлені шпажки, за бажанням чергуючи з кільцями лучка або помідорками черрі, і укладаємо на деко, який заздалегідь застелем пергаментным листом.
Маємо лист із заготовками в гарячій духовці на тридцять хвилин. Температура під час запікання шашличків повинна бути на рівні 200 градусів.
Готовий ароматний шашлик зі свинини подаємо до столу з овочами та улюбленою зеленню.
Інгредієнти:
свинячий ошийок – 980 р;
ріпчасті цибулини – 780 г;
оцет – 55 мл;
пісок цукровий – 45 г;
сіль кухонна велика – 2 щіпки або по смаку;
набір пряних і ароматних спецій – за смаком;
чорний перець свіжозмелену – 2 щіпки.
Приготування
Нарізану свинину заправляємо приправами для шашлику, сіллю і перцем, додаємо одну велику нарізану тонкими кільцями цибулину і хорошенечко розминаємо масу руками і перемішуємо. Залишаємо м'ясо просякати, а тим часом беремося маринувати цибулю. Нарізаємо очищені цибулини кільцями, укладаємо в миску, додаємо цукровий пісок, сіль велику за смаком, заливаємо масу окропом і перемішуємо.
Хвилин через десять, коли цибуля охолоне і промаринується, зливаємо рідину, а цибульні кільця викладаємо суцільним шаром в рукав для запікання, розташований на деку. На отриману цибульну подушку викладаємо скибочки свинини, зав'язуємо краю рукава і відправляємо в гарячу духовку запікатися. Приблизно через годину перебування шашлику при температурі 220 градусів витягуємо його з духовки, перекладаємо разом з цибулею на блюдо і можемо подавати.
Інгредієнти:
свинячий ошийок – 980 р;
смужки бекону – за смаком;
ріпчасті цибулини – 450 г;
вода фільтрована – 90 мл;
лимон середнього розміру – 05 шт.;
мелений коріандр – 1 щіпка;
кухонна сіль – за смаком;
набір пряних і ароматних спецій – за смаком;
чорний перець свіжозмелену – 2 щіпки.
Приготування
Маринадом для приготування шашлику з свинини в духовці в даному випадку буде сік половинки лимона в поєднанні з водою, сіллю, перцем, меленим коріандром і спеціями для шашлику. Все це додаємо в миску з підготовленими скибочками свинини, перемішуємо, додаємо нарізані кільцями цибулини і залишаємо для просочування при кімнатних умовах приблизно на півтори години. Після цього нанизуємо шматочки свинини на дерев'яні шпажки, чергуючи з беконом, розташовуємо їх вертикально в трилітрових банках, поклавши на дно цибулю з маринаду і прикриваємо посудини фольгою.
Розміщуємо скляні ємності з заготовками в холодній духовці і налаштовуємо її на температуру 200 градусів. Приблизно через годину приготування шашлик буде готовий. Духовку вимикаємо, відкриваємо дверцята і даємо шашлику в банках трохи охолонути перед тим, як діставати їх для подачі. Якщо вийняти банки відразу ж, вони можуть лопнути з-за перепаду температур.
Шашлик зі свинини на шпажках в духовці - рецепт на деку
Інгредієнти:
Приготування
Дуже рідко справжній шашлик готують без маринаду. Не є винятком і наше блюдо, яке ми будемо готувати в духовці. Для маринування нарізаємо свинячий ошийок на скибочки величиною приблизно по п'ять сантиметрів і вкладаємо їх у відповідну посудину. Туди ж відправляємо очищені і нарізані кільцями цибулини і дрібно подрібнені листя базиліка і додаємо сік одного середнього лимона. Підсолюємо м'ясо за смаком, присмачую свежесмолотым чорним перчиком і пряними духмяними спеції для шашлику і закладаємо класичний майонез. Ретельно змішуємо м'ясні скибочки з компонентами маринаду і залишаємо для просочування мінімум на дві години при кімнатних умовах або вісім годин на полиці холодильника.
Незадовго до приготування шашлику в духовці, замочуємо дерев'яні шпажки в холодній воді. Таким чином вдасться уникнути їх обгорання в процесі смаження м'яса.
Нанизуємо промариновані свинячі скибочки на підготовлені шпажки, за бажанням чергуючи з кільцями лучка або помідорками черрі, і укладаємо на деко, який заздалегідь застелем пергаментным листом.
Маємо лист із заготовками в гарячій духовці на тридцять хвилин. Температура під час запікання шашличків повинна бути на рівні 200 градусів.
Готовий ароматний шашлик зі свинини подаємо до столу з овочами та улюбленою зеленню.
Як приготувати шашлик з свинини в духовці в рукаві?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану свинину заправляємо приправами для шашлику, сіллю і перцем, додаємо одну велику нарізану тонкими кільцями цибулину і хорошенечко розминаємо масу руками і перемішуємо. Залишаємо м'ясо просякати, а тим часом беремося маринувати цибулю. Нарізаємо очищені цибулини кільцями, укладаємо в миску, додаємо цукровий пісок, сіль велику за смаком, заливаємо масу окропом і перемішуємо.
Хвилин через десять, коли цибуля охолоне і промаринується, зливаємо рідину, а цибульні кільця викладаємо суцільним шаром в рукав для запікання, розташований на деку. На отриману цибульну подушку викладаємо скибочки свинини, зав'язуємо краю рукава і відправляємо в гарячу духовку запікатися. Приблизно через годину перебування шашлику при температурі 220 градусів витягуємо його з духовки, перекладаємо разом з цибулею на блюдо і можемо подавати.
Шашлик в духовці з свинини в банку
Інгредієнти:
Приготування
Маринадом для приготування шашлику з свинини в духовці в даному випадку буде сік половинки лимона в поєднанні з водою, сіллю, перцем, меленим коріандром і спеціями для шашлику. Все це додаємо в миску з підготовленими скибочками свинини, перемішуємо, додаємо нарізані кільцями цибулини і залишаємо для просочування при кімнатних умовах приблизно на півтори години. Після цього нанизуємо шматочки свинини на дерев'яні шпажки, чергуючи з беконом, розташовуємо їх вертикально в трилітрових банках, поклавши на дно цибулю з маринаду і прикриваємо посудини фольгою.
Розміщуємо скляні ємності з заготовками в холодній духовці і налаштовуємо її на температуру 200 градусів. Приблизно через годину приготування шашлик буде готовий. Духовку вимикаємо, відкриваємо дверцята і даємо шашлику в банках трохи охолонути перед тим, як діставати їх для подачі. Якщо вийняти банки відразу ж, вони можуть лопнути з-за перепаду температур.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
Маринування шашлику - невід'ємна частина всього процесу приготування цього улюбленого всіма страви. Пропонуємо кілька незрівнянних варіацій найбільш
Шашлик в духовці в рукаві для запікання
Коли немає можливості вибратися на пікнік люди зазвичай придумують всілякі способи відтворити смак і аромат страв, які звичайно готують на мангалі.
Шашлик в духовці на цибулевої подушці
Сьогодні в нашій статті хочемо запропонувати вам рецепт дуже смачного шашлику, який можна приготувати вдома в духовці. Смак виходить - неймовірний!
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик в оцті
Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування