Шашлик в духовці на цибулевої подушці
Що робити, якщо немає можливості виїхати на природу? Тоді рецепт шашлику у духовці на цибулевої подушці допоможе відтворити натуральний соковитий і підсмажений смак м'яса, не поступається за смаком страви, приготовленому на багатті. А досягається це в першу чергу завдяки правильного приготування маринованої цибулі для шашлику.
Як посмажити шашлик будинку в духовці ми сьогодні і розповімо.
Інгредієнти:
свиняче м'ясо – 1500 г;
цибуля – 1500 г;
лимон – 05 шт.;
оцет (9%) – 145 мл;
цукровий пісок – 50 г;
приправа для шашлику;
суміш перців;
сіль.
Приготування
Одну третину лука очищаємо і подрібнюємо в кашку на тертці, блендером або м'ясорубкою. Потім промите і просушену свиняче м'ясо нарізаємо на шматочки розміром приблизно 5-7 сантиметрів, трохи відбиваємо, накривши плівкою, посипаємо сумішшю перців, приправою для шашлику, сіллю, цибулевої кашкою, добре перемішуємо і залишаємо для маринування в холодильнику на кілька годин.
Залишився цибулю ріжемо кільцями, додаємо оцет, сік половинки лимона, цукор, сіль за смаком, заливаємо окропом і залишаємо приблизно на годину.
Викладаємо промаринований цибулю в рукав для запікання досить товстим шаром і зверху розподіляємо шматочки м'яса. Тепер зав'язуємо краю рукава, проколюємо плівку зверху в декількох місцях і ставимо в нагріту до 220 градусів духовку на годину. Потім розрізаємо рукав, відвертаємо краю і даємо підрум'янитися шашлику зверху протягом тридцяти хвилин.
Шашлик готовий. Викладаємо на тарілку і подаємо зі свіжими овочами, зеленню і соусом.
Інгредієнти:
свинина – 1 кг;
цибуля – 500 г;
сало свиняче – 100 г;
лимон – 05 шт.;
цукровий пісок – 50 г;
трохи оцту (9%);
приправа для шашлику;
чорний і червоний мелений перець;
сіль;
цукор;
зелень базиліка і петрушки.
Приготування
Промите і просушену м'ясо нарізаємо на шматочки, присипаємо сіллю, перцем і приправою для шашлику, додаємо трохи оцту, для додання пікантності. Половину цибулі очищаємо, подрібнюємо в кашку і відправляємо туди ж. Все ретельно перемішуємо і даємо промаринуватися два-три години.
Приготуємо цибулю для шашлику. Для цього очищаємо і нарізаємо його півкільцями або кільцями в залежності від розміру, заливаємо киплячою водою, додаємо сіль, цукор, перець і лимонний сік. Даємо постояти близько тридцяти хвилин.
Потім нанизуємо шматочки м'яса на шпажки, чергуючи з нарізаними скибочками сала, викладаємо на решітку і відправляємо в духовку.
Рівнем нижче маємо деко, застелене листами фольги, блискучою поверхнею догори (це важливо) і розкладаємо під шпажками шашличка тонко нарізані скибочки сала так, щоб сік і жири з м'яса потрапляли при смаженні на них.
Духовка повинна бути попередньо розігріта до максимальної температури 220-250 градусів. Час смаження шашлику коригуємо самі. Коли м'ясо підрум'яниться з одного боку, перевертаємо на інший. Якщо все робити правильно, через кілька хвилин після перевертання шпажок шматочки сала почнуть диміти. Ось тоді і дістаємо наш готовий шашлик, просочений ароматом димку.
При подачі викладаємо на тарілку маринований цибулю, зверху на цибульну подушку поміщаємо рум'яний шашличок на шпажках і прикрашаємо зеленню.
Як посмажити шашлик будинку в духовці ми сьогодні і розповімо.
Шашлик в духовці на цибулевої подушці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Одну третину лука очищаємо і подрібнюємо в кашку на тертці, блендером або м'ясорубкою. Потім промите і просушену свиняче м'ясо нарізаємо на шматочки розміром приблизно 5-7 сантиметрів, трохи відбиваємо, накривши плівкою, посипаємо сумішшю перців, приправою для шашлику, сіллю, цибулевої кашкою, добре перемішуємо і залишаємо для маринування в холодильнику на кілька годин.
Залишився цибулю ріжемо кільцями, додаємо оцет, сік половинки лимона, цукор, сіль за смаком, заливаємо окропом і залишаємо приблизно на годину.
Викладаємо промаринований цибулю в рукав для запікання досить товстим шаром і зверху розподіляємо шматочки м'яса. Тепер зав'язуємо краю рукава, проколюємо плівку зверху в декількох місцях і ставимо в нагріту до 220 градусів духовку на годину. Потім розрізаємо рукав, відвертаємо краю і даємо підрум'янитися шашлику зверху протягом тридцяти хвилин.
Шашлик готовий. Викладаємо на тарілку і подаємо зі свіжими овочами, зеленню і соусом.
Шашлик на шпажках з цибулею, приготований в духовці будинку
Інгредієнти:
Приготування
Промите і просушену м'ясо нарізаємо на шматочки, присипаємо сіллю, перцем і приправою для шашлику, додаємо трохи оцту, для додання пікантності. Половину цибулі очищаємо, подрібнюємо в кашку і відправляємо туди ж. Все ретельно перемішуємо і даємо промаринуватися два-три години.
Приготуємо цибулю для шашлику. Для цього очищаємо і нарізаємо його півкільцями або кільцями в залежності від розміру, заливаємо киплячою водою, додаємо сіль, цукор, перець і лимонний сік. Даємо постояти близько тридцяти хвилин.
Потім нанизуємо шматочки м'яса на шпажки, чергуючи з нарізаними скибочками сала, викладаємо на решітку і відправляємо в духовку.
Рівнем нижче маємо деко, застелене листами фольги, блискучою поверхнею догори (це важливо) і розкладаємо під шпажками шашличка тонко нарізані скибочки сала так, щоб сік і жири з м'яса потрапляли при смаженні на них.
Духовка повинна бути попередньо розігріта до максимальної температури 220-250 градусів. Час смаження шашлику коригуємо самі. Коли м'ясо підрум'яниться з одного боку, перевертаємо на інший. Якщо все робити правильно, через кілька хвилин після перевертання шпажок шматочки сала почнуть диміти. Ось тоді і дістаємо наш готовий шашлик, просочений ароматом димку.
При подачі викладаємо на тарілку маринований цибулю, зверху на цибульну подушку поміщаємо рум'яний шашличок на шпажках і прикрашаємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик в мікрохвильовці
Шашлик, приготований на природі, безсумнівно відрізняється від того, який виготовлений в СВЧ. Проте, якщо з якихось обставин вибратися на свіже
Шашлик з оцтом і цибулею - рецепт
Рецепт смачного шашлику маринованого в оцті, стане в нагоді кожному, хто збирається на пікнічок і розмірковує про те, як приготувати м'ясо на цей
Шашлик з кролика
Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик з печінки
Печінка - чудовий і корисний продукт, а шашлик з неї виходить незвичайно смачним, ніжним і соковитим, при чому, не важливо, яка це печінка куряча,
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.