Вернуться назад Распечатать

Шашлик в духовці на цибулевої подушці

Шашлик в духовці на цибулевої подушці
Що робити, якщо немає можливості виїхати на природу? Тоді рецепт шашлику у духовці на цибулевої подушці допоможе відтворити натуральний соковитий і підсмажений смак м'яса, не поступається за смаком страви, приготовленому на багатті. А досягається це в першу чергу завдяки правильного приготування маринованої цибулі для шашлику.
Як посмажити шашлик будинку в духовці ми сьогодні і розповімо.

Шашлик в духовці на цибулевої подушці – рецепт


Інгредієнти:

  • свиняче м'ясо – 1500 г;

  • цибуля – 1500 г;

  • лимон – 05 шт.;

  • оцет (9%) – 145 мл;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • приправа для шашлику;

  • суміш перців;

  • сіль.


  • Приготування
    Одну третину лука очищаємо і подрібнюємо в кашку на тертці, блендером або м'ясорубкою. Потім промите і просушену свиняче м'ясо нарізаємо на шматочки розміром приблизно 5-7 сантиметрів, трохи відбиваємо, накривши плівкою, посипаємо сумішшю перців, приправою для шашлику, сіллю, цибулевої кашкою, добре перемішуємо і залишаємо для маринування в холодильнику на кілька годин.
    Залишився цибулю ріжемо кільцями, додаємо оцет, сік половинки лимона, цукор, сіль за смаком, заливаємо окропом і залишаємо приблизно на годину.
    Викладаємо промаринований цибулю в рукав для запікання досить товстим шаром і зверху розподіляємо шматочки м'яса. Тепер зав'язуємо краю рукава, проколюємо плівку зверху в декількох місцях і ставимо в нагріту до 220 градусів духовку на годину. Потім розрізаємо рукав, відвертаємо краю і даємо підрум'янитися шашлику зверху протягом тридцяти хвилин.
    Шашлик готовий. Викладаємо на тарілку і подаємо зі свіжими овочами, зеленню і соусом.

    Шашлик на шпажках з цибулею, приготований в духовці будинку


    Інгредієнти:

  • свинина – 1 кг;

  • цибуля – 500 г;

  • сало свиняче – 100 г;

  • лимон – 05 шт.;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • трохи оцту (9%);

  • приправа для шашлику;

  • чорний і червоний мелений перець;

  • сіль;

  • цукор;

  • зелень базиліка і петрушки.


  • Приготування
    Промите і просушену м'ясо нарізаємо на шматочки, присипаємо сіллю, перцем і приправою для шашлику, додаємо трохи оцту, для додання пікантності. Половину цибулі очищаємо, подрібнюємо в кашку і відправляємо туди ж. Все ретельно перемішуємо і даємо промаринуватися два-три години.
    Приготуємо цибулю для шашлику. Для цього очищаємо і нарізаємо його півкільцями або кільцями в залежності від розміру, заливаємо киплячою водою, додаємо сіль, цукор, перець і лимонний сік. Даємо постояти близько тридцяти хвилин.
    Потім нанизуємо шматочки м'яса на шпажки, чергуючи з нарізаними скибочками сала, викладаємо на решітку і відправляємо в духовку.
    Рівнем нижче маємо деко, застелене листами фольги, блискучою поверхнею догори (це важливо) і розкладаємо під шпажками шашличка тонко нарізані
    Шашлик в духовці на цибулевої подушці
    скибочки сала так, щоб сік і жири з м'яса потрапляли при смаженні на них.
    Духовка повинна бути попередньо розігріта до максимальної температури 220-250 градусів. Час смаження шашлику коригуємо самі. Коли м'ясо підрум'яниться з одного боку, перевертаємо на інший. Якщо все робити правильно, через кілька хвилин після перевертання шпажок шматочки сала почнуть диміти. Ось тоді і дістаємо наш готовий шашлик, просочений ароматом димку.
    При подачі викладаємо на тарілку маринований цибулю, зверху на цибульну подушку поміщаємо рум'яний шашличок на шпажках і прикрашаємо зеленню.