Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?

Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?

9-05-2016, 22:06
1 298
Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
Збираючись на пікнік, найбільш актуальним стає питання маринування м'яса. Хочеться, щоб шашлик вийшов одночасно і ароматним і соковитим і, звичайно ж, м'яким. Все це досягається за допомогою попереднього маринування, про який необхідно подбати заздалегідь. Найскладніше в цьому - підібрати вдалий рецепт, і ми вам у цьому допоможемо, запропонувавши кілька вдалих варіантів маринаду.

Як смачно замаринувати м'ясо для шашлику?


Інгредієнти:
Розрахунок на 19 кг свинячого ошийка:

  • ріпчасті цибулини – 640 г;

  • лимони середнього розміру – 1-2 шт.;

  • олія оливкова – 75 мл;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 5-7 шт.;

  • набір спецій і ароматних прянощів для шашлику – 20 р;

  • велика сіль – 2-3 щіпки.


  • Приготування
    Традиційний маринад для шашлику включає в себе столовий оцет, який категорично відкидають справжні цінителі м'яса на багатті. Вважається, що свинина в оцтовому маринаді не повинна вимочуватися довго, а пропорції його компонентів повинні бути просто ювелірними. Так і в цьому випадку не завжди вдається досягти бажаної м'якості без стороннього присмаку. У цьому рецепті основою маринаду виступає лимонний сік, що значною мірою нейтралізує всі ризики використання оцту і дозволяє отримати ідеальний смак готового шашлику з свинини.
    Підготовлене м'ясо нарізаємо на скибочки, укладаємо в емальовану або скляну посудину, заливаємо лимонним соком і оливковою олією. Додаємо очищені, нарізані кільцями і трохи пом'яті руками цибулинки, додаємо за смаком сіль, спеції і прянощі для шашлику, а також розтираємо в ступці горошини чорного і запашного перцю. Перемішуємо м'ясо з компонентами маринаду і залишаємо на полиці холодильника як мінімум на шість годин, а в ідеалі на ніч.

    Як смачно замаринувати свинину для шашлику в каву?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 19 кг свинячого ошийка:

  • ріпчасті цибулини – 780 г;

  • кава готовий середньої міцності – 950 мл;

  • олія оливкова – 75 мл;

  • набір спецій і ароматних прянощів для шашлику – 20 г;

  • велика сіль – 2-3 щіпки;

  • перець чорний свіжозмелену – 2 щіпки.


  • Приготування
    У даному випадку основою маринаду для шашлику є гарячий свіжозварена кава середньої фортеці. Їм ми заливаємо підготовлені скибочки свинячого ошийка, попередньо приправивши їх сіллю, ароматними спеціями для шашлику і перемеленим безпосередньо перед маринуванням чорним перцем. Також, перед тим як додавати кави, необхідно розім'яти м'ясо разом з кільцями очищеного і нарізаного ріпчастої цибулі. Даємо свинині спочатку охолонути в кавовому маринаді, а потім поміщаємо на сім-десять годин на полицю холодильника. Шашлик допомогою такого маринування набуває неймовірний аромат і ніжний смак, який неодмінно вам сподобається.

    Як швидко і смачно замаринувати шашлик зі свинини в мінералці?


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 19 кг свинини:

  • ріпчасті цибулини – 780 г;

  • мінеральна газована столова вода – 12 л;

  • набір спецій і ароматних прянощів для шашлику – 20 г;

  • велика сіль – 2-3 щіпки;

  • перець чорний свіжозмелену – 2 щіпки.


  • Приготування
    Маринад з пухирцями повітря, які присутні в мінеральній воді, творить чудеса. За досить короткий час навіть найжорсткіше м'ясо стає м'якше, а готовий шашлик ніжніше. Щоб смачно замаринувати шашлик зі свинини в мінеральній воді, нарізану свинину поміщаємо у відповідну посудину, присмачую сіллю, свежесмолотым чорним перчиком і ароматними спеціями, додаємо нарізані кільцями цибулини і
    Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
    розминаємо все хорошенечко руками. Заливаємо м'ясо з компонентами маринаду мінеральною газованою водою і залишаємо години на чотири. По закінченні часу можна приступати до процесу смаження шашлику.

    Як замаринувати смачний соковитий шашлик зі свинини?


    Знаючі толк в маринадах для шашлику рекомендують не використовувати сіль на етапі маринування, що дозволить зберегти всі соки всередині свинини. Якщо вас не бентежить той факт, що солити вам доведеться вже рум'яне готове м'ясо, то скористайтеся цією рекомендацією, і тоді отримаєте на виході максимально соковитий шашлик.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як замаринувати м'ясо для шашлику?
    Як замаринувати м'ясо для шашлику?
    Всі знають, що ідеальним шашлик робить грамотно підібраний маринад. І далі максимально детально розповімо, які інгредієнти для замочування краще
    Шашлик в духовці з свинини
    Шашлик в духовці з свинини
    Навіть не виходячи з дому, можна спорудити незрівнянний шашлик, використовуючи нехитрі технології. Страва вийде таким же чудово смачним, ніжним і
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик в оцті
    Шашлик в оцті
    Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
    Шашлик з лимоном
    Шашлик з лимоном
    Лимон - чудовий кислий плід, який ми практично не використовуємо самостійно, однак його включення в деякі страви надає їм вишукану нотку, завдяки
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування