» » Як замаринувати м'ясо для шашлику?

Як замаринувати м'ясо для шашлику?

Як замаринувати м'ясо для шашлику?
Шашлик – одне з улюблених найдавніших традиційних страв багатьох народів Євразії. Слід зауважити, що подібні страви – м'ясо або риба, приготовані над відкритим вогнем на рожні присутні в кулінарних практиках практично всіх народів світу.
Маринування м'яса
Звичайно м'ясо на шашлик піддають попередньому маринування для додання різних ароматичних і смакових відтінків, а також для зміни його текстури (рибу зазвичай не маринують). Процес маринування може відбуватися протягом від 1 години до 2 діб, тут все залежить від особистих переваг, величини шматків і м'якості м'яса.
В якості основи для шашличних маринадів використовують, домашнє несульфитированное вино, натуральні фруктові оцти, свіжі соки, кисломолочні напої (кефір, йогурт і подібні), пиво, мінеральну воду.
До складу маринадів також можуть входити, цибуля, часник, шматочки фруктів і овочів, ароматні трави і сухі мелені спеції, готова гірчиця, натуральні рослинні олії.

Як правильно замаринувати м'ясо на шашлик зі свинини?


Для свинини та іншого світлого м'яса не використовуємо темний червоне вино – воно зіпсує зовнішній вигляд фарбуванням. Якщо хочете маринад на основі вина – візьміть рожеве і біле. Світле червоне вино можна використовувати розбавлене водою або соками світлих фруктів (ківі, лимони, інші цитрусові, ананас) у співвідношенні 1:1. Можна додавати в мінеральну воду міцні запашні вина, знову-таки краще світлі. Можливе додавання плодового бренді, текіли, джина або рому в невеликих кількостях, ці напої можуть надати маринаду цікаві смакові відтінки. Крім того, будь-які спирти прискорюють процес маринування і розм'якшення м'яса.
Для основної маси жителів РФ знайти гарне домашнє вино неможливо, тому краще використовувати інші варіанти. До речі, для маринування, зовсім необов'язково заливати шматки м'яса рідиною, можна збризнути їх соком лимона, присипати їх сумішшю сухих спецій з сіллю і перекласти шматочками соковитих фруктів, часнику та/або цибулі.

Як швидко і смачно замаринувати м'ясо для шашлику з свинини?


Розрахунок приблизно на 1 кг м'яса
Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • плід ківі – 1 шт.;

  • часник – 3-5 зубчиків;

  • спеції сухі мелені (на власний розсуд);

  • будь-який алкогольний компонент (бренді, текіла, ром, джин).


  • Приготування
    Нарізане м'ясо водою не промиваємо, трохи присаливаем і скроплюємо соком лимона. Плід ківі нарізаємо або навіть рубаємо дрібно, часник продавлюємо через прес або подрібнюємо ножем вручну. Додаємо в миску з шматками м'яса, злегка приправляємо спеціями – їх не повинно бути багато, щоб не перебивали смак. Вливаємо 1-2 ст. ложки бренді. Перемішуємо все, накриваємо кришкою і залишаємо години на 2 мінімум, ще краще на 4. Цибулю для маринування краще не використовувати – він може надати свинині специфічні смакові і ароматичні нотки, що подобається не всім. Для прискорення процесу маринування періодично перевертайте-перемішуйте м'ясо. Після маринування обітріть шматки м'яса руками так, щоб не залишилося мікрочастинок часнику і спецій – вони можуть пригорати в процесі приготування над вугіллям. Залишки маринаду можна злити, процідити і збризкувати шашлик в процесі зажаривания.

    Як замаринувати м'ясо яловичини для шашлику?


    Рецепт маринаду на кисломолочної основі в індійському стилі
    Як замаринувати м'ясо для шашлику?

    Інгредієнти:

  • несолодкий йогурт питний (або кефір, айран, тан і т. п) – 200 мл;

  • суміш сухих спецій каррі – 1-2 с. ложки;

  • часник – 3-5 зубчиків.


  • Приготування
    Змішуємо йогурт зі спеціями і рубаним часником, трохи присаливаем. Даємо постояти хвилин 20 проціджуємо і заливаємо шматки яловичини. Перемішуємо. Маринуємо не менше 2 годин (кращі результати – 4-8 годин).
    Додав: admin | 9-05-2016, 22:06
    Переглядів: 327