Що ж робити, якщо немає можливості вибратися на природу, а шашличка ну дуже вже хочеться? Насправді, якщо особливо не коверзувати, то можна приготувати улюблені ласощі і будинки в духовці. Безумовно, не буде того самого вабливого духу природи і аромату серпанок, але смак тим не менш виходить гідний. Рекомендуємо кілька варіантів приготування в духовці шашлику з свинини.
Шашлик зі свинини на шпажках в духовці - рецепт на деку
Інгредієнти: свинячий ошийок – 980 р; ріпчасті цибулини – 370 г; лимон середнього розміру – 1 шт.; майонез класичний – 110 г; листочки базиліка – 3-4 шт.; сіль кухонна велика – за смаком; набір пряних і ароматних спецій – за смаком; чорний перець свіжозмелену – 2 щіпки. Приготування Дуже рідко справжній шашлик готують без маринаду. Не є винятком і наше блюдо, яке ми будемо готувати в духовці. Для маринування нарізаємо свинячий ошийок на скибочки величиною приблизно по п'ять сантиметрів і вкладаємо їх у відповідну посудину. Туди ж відправляємо очищені і нарізані кільцями цибулини і дрібно подрібнені листя базиліка і додаємо сік одного середнього лимона. Підсолюємо м'ясо за смаком, присмачую свежесмолотым чорним перчиком і пряними духмяними спеції для шашлику і закладаємо класичний майонез. Ретельно змішуємо м'ясні скибочки з компонентами маринаду і залишаємо для просочування мінімум на дві години при кімнатних умовах або вісім годин на полиці холодильника.
Незадовго до приготування шашлику в духовці, замочуємо дерев'яні шпажки в холодній воді. Таким чином вдасться уникнути їх обгорання в процесі смаження м'яса.
Нанизуємо промариновані свинячі скибочки на підготовлені шпажки, за бажанням чергуючи з кільцями лучка або помідорками черрі, і укладаємо на деко, який заздалегідь застелем пергаментным листом.
Маємо лист із заготовками в гарячій духовці на тридцять хвилин. Температура під час запікання шашличків повинна бути на рівні 200 градусів.
Готовий ароматний шашлик зі свинини подаємо до столу з овочами та улюбленою зеленню.
Як приготувати шашлик з свинини в духовці в рукаві?
Інгредієнти: свинячий ошийок – 980 р; ріпчасті цибулини – 780 г; оцет – 55 мл; пісок цукровий – 45 г; сіль кухонна велика – 2 щіпки або по смаку; набір пряних і ароматних спецій – за смаком; чорний перець свіжозмелену – 2 щіпки. Приготування Нарізану свинину заправляємо приправами для шашлику, сіллю і перцем, додаємо одну велику нарізану тонкими кільцями цибулину і хорошенечко розминаємо масу руками і перемішуємо. Залишаємо м'ясо просякати, а тим часом беремося маринувати цибулю. Нарізаємо очищені цибулини кільцями, укладаємо в миску, додаємо цукровий пісок, сіль велику за смаком, заливаємо масу окропом і перемішуємо.
Хвилин через десять, коли цибуля охолоне і промаринується, зливаємо рідину, а цибульні кільця викладаємо суцільним шаром в рукав для запікання, розташований на деку. На отриману цибульну подушку викладаємо скибочки свинини, зав'язуємо краю рукава і відправляємо в гарячу духовку запікатися. Приблизно через годину перебування шашлику при температурі 220 градусів витягуємо його з духовки, перекладаємо разом з цибулею на блюдо і можемо подавати.
Шашлик в духовці з свинини в банку
Інгредієнти: свинячий ошийок – 980 р; смужки бекону – за смаком; ріпчасті цибулини – 450 г; вода фільтрована – 90 мл; лимон середнього розміру – 05 шт.; мелений коріандр – 1 щіпка; кухонна сіль – за смаком; набір пряних і ароматних спецій – за смаком; чорний перець свіжозмелену – 2 щіпки. Приготування Маринадом для приготування шашлику з свинини в духовці в даному випадку буде сік половинки лимона в поєднанні з водою, сіллю, перцем, меленим коріандром і спеціями для шашлику. Все це додаємо в миску з підготовленими скибочками свинини, перемішуємо, додаємо нарізані кільцями цибулини і залишаємо для
просочування при кімнатних умовах приблизно на півтори години. Після цього нанизуємо шматочки свинини на дерев'яні шпажки, чергуючи з беконом, розташовуємо їх вертикально в трилітрових банках, поклавши на дно цибулю з маринаду і прикриваємо посудини фольгою.
Розміщуємо скляні ємності з заготовками в холодній духовці і налаштовуємо її на температуру 200 градусів. Приблизно через годину приготування шашлик буде готовий. Духовку вимикаємо, відкриваємо дверцята і даємо шашлику в банках трохи охолонути перед тим, як діставати їх для подачі. Якщо вийняти банки відразу ж, вони можуть лопнути з-за перепаду температур.