Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для шашлику з свинини

Маринад для шашлику з свинини

23-09-2016, 09:52
601
Маринад для шашлику з свинини
Ось і знову теплі сонячні дні манять на природу. Але який же пікнік без шашлику? Сьогодні ми розповімо, як можна замаринувати для цієї мети свинину і розглянемо класичний варіант маринаду з оцтом, рецепт його на кефірі, а також розповімо, як можна замаринувати свинину для шашлику за тридцять хвилин.

Класичний маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею


Інгредієнти:
Розрахунок на 14 кг свинини:

  • ріпчасті цибулини – 740 г;

  • оцет столовий 9% – 70 мл;

  • пісок цукровий – 30 г;

  • очищена вода – 140 мл;

  • набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;

  • велика кухонна сіль – за смаком;

  • перець свіжозмелену чорний – за смаком.


  • Приготування
    Щоб зробити класичний маринад за цим рецептом для неймовірно смачного шашлику з свинини, розчиняємо в гарячій воді цукровий пісок, даємо суміші охолонути і з'єднуємо її з необхідною кількістю столового оцту. Виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини, додаємо за смаком кухонну велику сіль і мелений чорний перчик і присмачую масу сумішшю приправ і спецій для шашлику. Додаємо після цього заздалегідь підготовлені очищені і подрібнені кільцями ріпчасті цибулини і ретельно перемішуємо, розминаючи цибульні шматочки руками, щоб вони по максимуму віддали свій сік м'яса. Залишаємо посудину із замаринованим шашликом при кімнатних умовах на півтори години, а потім прибираємо на полицю холодильника мінімум на дванадцять годин.

    Маринад для шашлику з свинини з кефіром


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 14 кг свинини:

  • ріпчасті цибулини – 740 г;

  • кефір – 550 мл;

  • цукрова пудра – 15-20 г;

  • коріандр – 5 г;

  • набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;

  • велика кухонна сіль – за смаком;

  • перець свіжозмелену чорний – за смаком.


  • Приготування
    Маринад на кефірі чудово розм'якшує м'ясні волокна, що сприятливо позначається на смаку готового шашлику з свинини. Для приготування такого маринаду змішуємо кефір з цукровою пудрою і виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини. Туди ж додаємо велику кухонну сіль, мелений чорний перець і коріандр (краще свіжозмелену), додаємо спеції для шашлику і закладаємо нарізану кільцями і розім'ятим трохи руками ріпчаста цибулька. Все грунтовно перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника під кришкою на дванадцять годин. Якщо є необхідність прискорити маринування, то залишаємо посудину з шашликом в маринаді при кімнатних умовах на три-чотири години.

    Кращий швидкий маринад для шашлику з свинини з ківі


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 14 кг свинини:

  • ріпчасті цибулини – 520 г;

  • великий стиглий плід ківі – 1 шт.;

  • цукрова пудра – 15 р;

  • набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;

  • велика кухонна сіль – за смаком;

  • перець свіжозмелену чорний – за смаком.


  • Приготування
    Перш ніж приступати до опису приготування маринаду з ківі зупинимося більш докладно на нюанси його використання. М'якоть і сік ківі, який є основою маринаду в даному випадку, має здатність за короткий проміжок часу розм'якшити навіть найжорсткіші м'ясні волокна. Але ця здатність даного фрукта може, як поліпшити смак шашлику, так і безнадійно його зіпсувати. При маринуванні м'яса в маринаді з ківі більше двох годин
    Маринад для шашлику з свинини
    м'ясо почне просто розпадатися на волокна, втрачаючи разом з тим не тільки форму, але і смакові якості шашлику.
    Але от якщо є необхідність заготовити м'ясо для шашлику в короткий термін, скажімо за тридцять-сорок хвилин, то цей варіант просто знахідка і кращого просто не знайти.
    Отже, нарізаний на скибочки свинину покласти в миску, присмачую сіллю, перцем і приправами для шашлику, додаємо пропущений через тертку або оброблений за допомогою м'ясорубки цибулька і очищений і перетертий в пюре плід ківі. Все ретельно перемішуємо і залишаємо для маринування від тридцяти хвилин до однієї години (не більше).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яка частина свинини краще для шашлику?
    Яка частина свинини краще для шашлику?
    Всі знають, що запорукою ідеального результату в приготуванні шашлику є правильне м'ясо. Далі розповімо, яку частину свинини потрібно вибрати для
    Маринад для шашлику з яловичини
    Маринад для шашлику з яловичини
    З яловичини готують шашлик рідко із-за досить жорсткої структури м'яса. Однак далі описані найпростіші способи маринування цього продукту, для
    Швидкий маринад для шашлику з свинини
    Швидкий маринад для шашлику з свинини
    Якщо ви не встигли підготувати м'ясо для пікніка завчасно, то неодмінно скористайтеся наведеними у статті рекомендаціями. Далі розповімо, як швидко
    Маринад з кефіром для шашлику з свинини
    Маринад з кефіром для шашлику з свинини
    Найпопулярнішим варіантом маринування м'яса для подальшого смаження на вугіллі є той, що заснований на кефірі. Вважається, що кислі продукти добре
    Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
    Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
    Маринування шашлику - невід'ємна частина всього процесу приготування цього улюбленого всіма страви. Пропонуємо кілька незрівнянних варіацій найбільш
    Шашлик в духовці з свинини
    Шашлик в духовці з свинини
    Навіть не виходячи з дому, можна спорудити незрівнянний шашлик, використовуючи нехитрі технології. Страва вийде таким же чудово смачним, ніжним і