» » Маринад для шашлику з свинини

Маринад для шашлику з свинини

Маринад для шашлику з свинини
Ось і знову теплі сонячні дні манять на природу. Але який же пікнік без шашлику? Сьогодні ми розповімо, як можна замаринувати для цієї мети свинину і розглянемо класичний варіант маринаду з оцтом, рецепт його на кефірі, а також розповімо, як можна замаринувати свинину для шашлику за тридцять хвилин.

Класичний маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею


Інгредієнти:
Розрахунок на 14 кг свинини:

  • ріпчасті цибулини – 740 г;

  • оцет столовий 9% – 70 мл;

  • пісок цукровий – 30 г;

  • очищена вода – 140 мл;

  • набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;

  • велика кухонна сіль – за смаком;

  • перець свіжозмелену чорний – за смаком.


  • Приготування
    Щоб зробити класичний маринад за цим рецептом для неймовірно смачного шашлику з свинини, розчиняємо в гарячій воді цукровий пісок, даємо суміші охолонути і з'єднуємо її з необхідною кількістю столового оцту. Виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини, додаємо за смаком кухонну велику сіль і мелений чорний перчик і присмачую масу сумішшю приправ і спецій для шашлику. Додаємо після цього заздалегідь підготовлені очищені і подрібнені кільцями ріпчасті цибулини і ретельно перемішуємо, розминаючи цибульні шматочки руками, щоб вони по максимуму віддали свій сік м'яса. Залишаємо посудину із замаринованим шашликом при кімнатних умовах на півтори години, а потім прибираємо на полицю холодильника мінімум на дванадцять годин.

    Маринад для шашлику з свинини з кефіром


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 14 кг свинини:

  • ріпчасті цибулини – 740 г;

  • кефір – 550 мл;

  • цукрова пудра – 15-20 г;

  • коріандр – 5 г;

  • набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;

  • велика кухонна сіль – за смаком;

  • перець свіжозмелену чорний – за смаком.


  • Приготування
    Маринад на кефірі чудово розм'якшує м'ясні волокна, що сприятливо позначається на смаку готового шашлику з свинини. Для приготування такого маринаду змішуємо кефір з цукровою пудрою і виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини. Туди ж додаємо велику кухонну сіль, мелений чорний перець і коріандр (краще свіжозмелену), додаємо спеції для шашлику і закладаємо нарізану кільцями і розім'ятим трохи руками ріпчаста цибулька. Все грунтовно перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника під кришкою на дванадцять годин. Якщо є необхідність прискорити маринування, то залишаємо посудину з шашликом в маринаді при кімнатних умовах на три-чотири години.

    Кращий швидкий маринад для шашлику з свинини з ківі


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 14 кг свинини:

  • ріпчасті цибулини – 520 г;

  • великий стиглий плід ківі – 1 шт.;

  • цукрова пудра – 15 р;

  • набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;

  • велика кухонна сіль – за смаком;

  • перець свіжозмелену чорний – за смаком.


  • Приготування
    Перш ніж приступати до опису приготування маринаду з ківі зупинимося більш докладно на нюанси його використання. М'якоть і сік ківі, який є основою маринаду в даному випадку, має здатність за короткий проміжок часу розм'якшити навіть найжорсткіші м'ясні волокна. Але ця здатність даного фрукта може, як поліпшити смак шашлику, так і безнадійно його зіпсувати. При маринуванні м'яса в маринаді з ківі більше двох годин
    Маринад для шашлику з свинини
    м'ясо почне просто розпадатися на волокна, втрачаючи разом з тим не тільки форму, але і смакові якості шашлику.
    Але от якщо є необхідність заготовити м'ясо для шашлику в короткий термін, скажімо за тридцять-сорок хвилин, то цей варіант просто знахідка і кращого просто не знайти.
    Отже, нарізаний на скибочки свинину покласти в миску, присмачую сіллю, перцем і приправами для шашлику, додаємо пропущений через тертку або оброблений за допомогою м'ясорубки цибулька і очищений і перетертий в пюре плід ківі. Все ретельно перемішуємо і залишаємо для маринування від тридцяти хвилин до однієї години (не більше).
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:52
    Переглядів: 60