Ось і знову теплі сонячні дні манять на природу. Але який же пікнік без шашлику? Сьогодні ми розповімо, як можна замаринувати для цієї мети свинину і розглянемо класичний варіант маринаду з оцтом, рецепт його на кефірі, а також розповімо, як можна замаринувати свинину для шашлику за тридцять хвилин.
Класичний маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею
Інгредієнти: Розрахунок на 14 кг свинини:
ріпчасті цибулини – 740 г; оцет столовий 9% – 70 мл; пісок цукровий – 30 г; очищена вода – 140 мл; набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г; велика кухонна сіль – за смаком; перець свіжозмелену чорний – за смаком. Приготування Щоб зробити класичний маринад за цим рецептом для неймовірно смачного шашлику з свинини, розчиняємо в гарячій воді цукровий пісок, даємо суміші охолонути і з'єднуємо її з необхідною кількістю столового оцту. Виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини, додаємо за смаком кухонну велику сіль і мелений чорний перчик і присмачую масу сумішшю приправ і спецій для шашлику. Додаємо після цього заздалегідь підготовлені очищені і подрібнені кільцями ріпчасті цибулини і ретельно перемішуємо, розминаючи цибульні шматочки руками, щоб вони по максимуму віддали свій сік м'яса. Залишаємо посудину із замаринованим шашликом при кімнатних умовах на півтори години, а потім прибираємо на полицю холодильника мінімум на дванадцять годин.
Маринад для шашлику з свинини з кефіром
Інгредієнти: Розрахунок на 14 кг свинини:
ріпчасті цибулини – 740 г; кефір – 550 мл; цукрова пудра – 15-20 г; коріандр – 5 г; набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г; велика кухонна сіль – за смаком; перець свіжозмелену чорний – за смаком. Приготування Маринад на кефірі чудово розм'якшує м'ясні волокна, що сприятливо позначається на смаку готового шашлику з свинини. Для приготування такого маринаду змішуємо кефір з цукровою пудрою і виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини. Туди ж додаємо велику кухонну сіль, мелений чорний перець і коріандр (краще свіжозмелену), додаємо спеції для шашлику і закладаємо нарізану кільцями і розім'ятим трохи руками ріпчаста цибулька. Все грунтовно перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника під кришкою на дванадцять годин. Якщо є необхідність прискорити маринування, то залишаємо посудину з шашликом в маринаді при кімнатних умовах на три-чотири години.
Кращий швидкий маринад для шашлику з свинини з ківі
Інгредієнти: Розрахунок на 14 кг свинини:
ріпчасті цибулини – 520 г; великий стиглий плід ківі – 1 шт.; цукрова пудра – 15 р; набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г; велика кухонна сіль – за смаком; перець свіжозмелену чорний – за смаком. Приготування Перш ніж приступати до опису приготування маринаду з ківі зупинимося більш докладно на нюанси його використання. М'якоть і сік ківі, який є основою маринаду в даному випадку, має здатність за короткий проміжок часу розм'якшити навіть найжорсткіші м'ясні волокна. Але ця здатність даного фрукта може, як поліпшити смак шашлику, так і безнадійно його зіпсувати. При маринуванні м'яса в маринаді з ківі більше двох годин
м'ясо почне просто розпадатися на волокна, втрачаючи разом з тим не тільки форму, але і смакові якості шашлику.
Але от якщо є необхідність заготовити м'ясо для шашлику в короткий термін, скажімо за тридцять-сорок хвилин, то цей варіант просто знахідка і кращого просто не знайти.
Отже, нарізаний на скибочки свинину покласти в миску, присмачую сіллю, перцем і приправами для шашлику, додаємо пропущений через тертку або оброблений за допомогою м'ясорубки цибулька і очищений і перетертий в пюре плід ківі. Все ретельно перемішуємо і залишаємо для маринування від тридцяти хвилин до однієї години (не більше).