» » Маринад для шашлику з яловичини

Маринад для шашлику з яловичини

Маринад для шашлику з яловичини
Шашлики найчастіше готують з такого м'яса, як свинина або баранина. З яловичини їх роблять набагато рідше, так як це м'ясо менш жирне, блюдо часто виходить занадто сухим і жорстким. А щоб цього не було, його треба просто правильно замаринувати. Рецепти маринаду для соковитого шашлику з яловичини чекають вас нижче.

Маринад для шашлику з яловичини з ківі


Інгредієнти:

  • цибуля – 245 г;

  • цукровий пісок – щіпка;

  • масло рослинне – 45 мл;

  • ківі – 3 шт.;

  • лимон – 1-2 шт.;

  • яловичина – 2 кг.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо шматками, складаємо в миску, натираємо сіллю, спеціями і добре розмішуємо. Видавлюємо сік з лимонів, вливаємо олію, добре розмішуємо і заливаємо м'ясо отриманою сумішшю. Залишаємо м'ясо в холоді в маринаді на ніч. Вранці додаємо ківі, розтерте з цукром в пюре. Це потрібно зробити приблизно за годину до приготування шашликів. Надягаємо підготовлену яловичину на шампур, чергуючи шматочки м'яса і цибулі, скроплюємо маслом і смажимо до готовності.

    Маринад для шашлику з яловичини з майонезом


    Інгредієнти:

  • лимон – 2 шт.;

  • майонез 67% жирності – 370 г;

  • яловичина (м'якоть) – 1 кг;

  • сіль;

  • часник – 5 зубчиків;

  • перець.


  • Приготування
    Лимони моєму, насухо витираємо і натираємо цедру на маленькій тертці. Самі лимони ріжемо навпіл і видавлюємо сік. Подрібнюємо часник. Яловичину ріжемо шматочками. У мисочку виливаємо майонез, сік лимона і висипаємо цедру, подрібнений часник і перець. Гарненько все це розмішуємо до однорідності. Яловичину підсолюємо, заливаємо маринадом і добре розмішуємо. Прикриваємо ємність з м'ясом кришкою і ставимо в холод на 10 годин. Потім смажимо шашлики.

    Маринад для шашлику з яловичини з оцтом


    Інгредієнти:

  • цибуля – 290 г;

  • яловича вирізка – 2 кг;

  • спеції для шашлику – 35 г;

  • оцет 9% – 45 мл


  • Приготування
    Дрібненько шаткуємо цибулю, додаємо оцет, спеції. Заливаємо яловичину отриманою масою. Руками перемішуємо, щоб всі шматочки м'яса виявилися в маринаді. Прибираємо м'ясо в холод на 6 годин. Після цього вже смажимо шашлик.

    Шашлик з яловичини – рецепт маринаду з червоним вином


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини;
  • Маринад для шашлику з яловичини

  • червоний перець;

  • вино сухе червоне сухе – 175 мл;

  • чорний перець;

  • часник – 45 г;

  • цибуля – 275 р.


  • Приготування
    Подрібнюємо цибулю з часником, змішуємо їх з червоним вином. Додаємо перець, солимо і ретельно перемішуємо. Заливаємо м'ясо отриманою сумішшю і ставимо в холод на 8 годин. Після цього вже можна смажити шашлик.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:52
    Переглядів: 62