Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик на мінералці

Шашлик на мінералці

28-05-2016, 09:45
1 297
Шашлик на мінералці
Літо і шашлики – ці два слова ніби створені один для одного. З приходом тепла хочеться вибратися на природу, зробити шашличок і посидіти на свіжому повітрі в дружній компанії. Є багато різних рецептів приготування традиційного літнього страви. Їх готують з різних видів м'яса і маринують зовсім по-різному. З даної статті ви дізнаєтеся, як маринувати шашлик в мінералці. М'ясо, підготовлене до смаження над вугіллям таким чином, виходить надзвичайно смачною і дуже соковитим.
Шашлик на мінералці – рецепт
Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 4 кг;

  • перець;

  • цибуля – 900 г;

  • вода мінеральна з газом – 550 мл;

  • зерна кінзи;

  • сушені томати і паприка;

  • сіль.


  • Приготування
    Свинячий ошийок нарізаємо досить великими шматками. Покласти м'ясо в каструлю. Великими кільцями шаткуємо цибулю. Відправляємо його до м'яса, гарненько перчимо і додаємо зерна кінзи. Зверху засипаємо сумішшю з паприки і сушених помідорів. Тепер все це гарненько солимо. Перемішуємо м'ясо руками, трохи мнемо масу, щоб цибулька випустив сік, а спеції повністю покрити м'ясо. Тепер заливаємо його мінералкою так, щоб м'ясо було занурене в рідину. Каструлю з м'ясом і накриваємо годин на 10-12 ставимо в холод. Потім нанизуємо промаринованное м'ясо на шампури і смажимо шашлики.
    Шашлик зі свинини з оцтом і мінералкою
    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 2 кг;

  • сіль;

  • спеції ;

  • цибуля – 300 г;

  • оцет 9% – 60 мл;

  • мінеральна вода.


  • Приготування
    М'ясо гарненько миємо, ріжемо шматками. Цибулю шаткуємо кільцями. Покласти м'ясо в каструлю, додаємо спеції, нашатковану цибулю. Все це заливаємо мінеральною водою – вона повинна покрити м'ясо. Прикриваємо ємність кришкою і прибираємо годин на 8-9 в холод. Потім всипаємо приблизно 50 г солі, вливаємо оцет і залишаємо ще години на 4. Після цього вже можна смажити шашлики на решітці або шампурах.
    Як замаринувати курку для шашлику в мінералці?
    Інгредієнти:

  • курка – 2 кг;

  • цибуля – 600 г;

  • сіль;

  • рафінована рослинна олія – 25 мл;

  • спеції;

  • мінеральна вода з газом – 900 мл.


  • Приготування
    Курку миємо й обсушуємо. Ріжемо її шматочками. Цибулю шаткуємо кільцями. Кладемо його до м'яса. Додаємо масло, бажані спеції і добре розмішуємо. Вливаємо мінералку з газом кімнатної температури і залишаємо маринуватися мінімум години на 3. Потім нанизуємо м'ясо на шампури і смажимо шашлики.
    Шашлик на мінералці з лимоном
    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 15 кг;

  • сильногазована мінеральна вода – 1 літр;

  • великий лимон – 1 шт.;

  • цибуля – 450 г;

  • спеції – 40 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимите і обсушенное м'ясо ріжемо на шматочки. Нарізаємо кружальцями лимон, а цибулю – кільцями. Цибулю і лимон поміщаємо в каструлю. Туди ж кладемо м'ясо, солимо його, додаємо спеції. Добре все розмішуємо, щоб цибулю і лимон пустили сік. Заливаємо все зверху мінералкою і прибираємо на ніч в холод. Потім нанизуємо м'ясо на шампури, чергуючи з цибулею і кільцями лимона і смажимо, періодично перевертаючи їх.
    Маринад для шашлику з свинини на мінералці
    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 1 кг;

  • часник – 4 зубчики;

  • сушений тархун – 1 ст. ложка;

  • цибуля – 300 г;

  • мелений барбарис – 1 ч. ложка;

  • чорний мелений перець;

  • мінералка з газом – 2 склянки;

  • перець чилі – 2 шт.;
  • Шашлик на мінералці

  • сіль.


  • Приготування
    Свинину ріжемо шматочками розміром приблизно 4 на 4 див. Цибулю шаткуємо великими кільцями. У каструлі змішуємо м'ясо з подрібненим часником, перцем чилі, сушеним тархуном, меленим барбарисом, сіллю, перцем і добре розминаємо руками, а потім заливаємо мінералкою. Знову розмішуємо і маринуємо в холодному місці близько 12 годин. Дістаємо м'ясо з холодильника приблизно за півгодини до смаження, щоб воно трохи нагрілося. Потім смажимо шашлики. Подаємо до столу відразу ж гарячими зі свіжими овочами.
    Приємного всім апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик зі свинини з оцтом
    Шашлик зі свинини з оцтом
    Кулінари стверджують, що ідеальним інгредієнтом для замочування шашлику є оцет. Чи Так це, пропонуємо розібратися, вивчивши рецепти, детально описані
    Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?
    Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?
    Не секрет, що саме з свинини шашлик виходить особливо смачною. Далі розповімо, як посмажити його на тліючих вугіллях, попередньо замаринувавши в
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
    Як приготувати козлятину?
    Як приготувати козлятину?
    Якщо ви вирішили приготувати незвичайний шашлик, то радимо вам придивитися до такого м'яса, як коза. Воно дуже смачне, ніжне і соковите, головне
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Шашлик зі свинини з лимоном
    Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування